- AutorOdp.
- 7 stycznia 2008 at 20:53
a co myslicie na temat opalania w solarium w ciazy? tu w holandi jest to normalne normalnie jest wywieszka w solarium i ze zdjeciem opalnonej babki w ciazy a minimum tu jes 15 min, no chyba ze chcesz byc mniej to sobie sama wylaczasz
7 stycznia 2008 at 22:57Ja i w ciąży i nie w ciąży jestem na nie. 😉 Nigdy nie byłam w solarium i możliwe, że nigdy nie pójdę. To niezdrowe dla skóry moim zdaniem.
A już na pewno nie chciałabym być pomarańczowa w żrodku zimy, jak niektóre panienki uzależnione od solarium.7 stycznia 2008 at 23:06Zgadzam się z Tobą Olguż, że solarka jest niezdrowa. Skóra szybciej się starzeje i jest przesuszona. Ale ja nie lubię być blada, dlatego korzystam z solarium 😳
8 stycznia 2008 at 10:45w życiu nie poszłabym na solarium bedąc w ciąży…
8 stycznia 2008 at 14:38[usunięto_link] wrote:
w życiu nie poszłabym na solarium bedąc w ciąży…
Ja tez nie.
I zgadzam sie,ze solarium jest niezdrowe i wysusza skore…ale ja chodze,jestem mloda i chce ladnie wygladac.
15 stycznia 2008 at 21:53leżenie plackiem na slońcu między 11 a 16 bez kremu z filtrem to nie jest najlepszy pomysł, nawet jeżeli skóra nie sprawia wrażenia poparzonej. zreszta za kilka lat sie przekonasz (czego oczywiżcie nie zyczę)
24 stycznia 2008 at 12:38Za każdym razem jak wypróbowuje się nowe solarium, trzeba się zapytać czy lampy są żwieżo wymieniane, czy też nie. Czasem można się poparzyć i przez 10 min, tym bardziej jak się pierwszy raz po dłuższym czasie opala…
27 stycznia 2008 at 19:43kurcze ja sie chyba uzaleznilam od opalania… 😳 na solarke chodze raz,dwa razy w tygodniu po 20 min a jak jest cieplo to opalam sie od 10 do 17… 😯 i caly czas wydaje mi sie z ejestem za malo opalona 😉 ..ale kocham sie opalac i mimo ze wiem ze jest to niezdrowe dalej bede to robic 🙄
26 marca 2008 at 20:31Ja chodzę dożć rzadko. Moja skóra jest wrażliwa i bardzo szybko łapie słońce.
Zazwyczaj po dłużej przerwie robię sesje: 8min, dzień przerwy, 10 min, dwa dni przerwy, 12 minut i na ogół to starcza. Do tego muszę używać sporo kremow, bo skora sie wysusza..11 kwietnia 2008 at 18:02jak do PL przyjezdzam to mam takie jedno solarium…nowiutenkie lozka i zawsze nowe lampy.zdarza sie ze sie juz po 10min przypieke.
nie wiem czy to dobre…
kiedys mi taka babka u mnie powiedziala zebym poszla na najslabsze lozko na 25 min i obiecala piekna opalenizne 🙂
nigdy przedtem ani potem nie bylam tak opalona jak wtedy 🙂zalezy od lamp,mocy no i od karnacji na ile sie powinno chodzic.
12 listopada 2008 at 17:41Moja znajoma posiedziala sobie w solarium 6 min i chyba o 6 min za duzo 😮
12 listopada 2008 at 17:46Solarium w ciąży-nigdy.Chodzę raz w tygodniu po 7min i mi to wystarczy nie jestem blada(jestem brunetką)a nie jestem tez żółta przepalona 🙂
26 listopada 2008 at 22:26Ja chodzę tak 6-10 min – w zależnożci od lamp, a to jest chyba njważniejsze…
13 lutego 2009 at 12:46[usunięto_link] wrote:
a co myslicie na temat opalania w solarium w ciazy? tu w holandi jest to normalne normalnie jest wywieszka w solarium i ze zdjeciem opalnonej babki w ciazy a minimum tu jes 15 min, no chyba ze chcesz byc mniej to sobie sama wylaczasz
Trzeba koniecznie dodać, że w Europie (czytaj Holandii, Niemczech np.) solaria są o wiele słabsze niż tutaj. Tam nie kupuje się minut, tylko opalanie i leży po 20 minut i dłużej…
W Polsce solaria nagminnie kilkaset!!krotnie przekraczają dopuszczalne normy!
Poleca się solarium w ciąży przede wszystkim zimą ze względów zdrowotnych – aby zaopatrzyć mamę i maluszka w witaminę D. Włażciwie jedynym poważnym przeciwskazaniem jest temperatura (może prowadzić do poroniena). Jeżeli lampy odpowiadają normom i nie prażą, a opalają, to włażciwie nie ma przeciwskazań…
W razie wątpliwożci poszukajcie solarium, które posiada urządzenie skin control, dzięki niemu dowiecie się, ile minutek na solarium będzie odpowiednie dla waszej skóry.
Bo zdrowe opalanie to ZAWSZE wolne regularne opalanie 😀
13 lutego 2009 at 21:33nigdy bym nie ryzykowała stracic dziecko bedac w ciazy na solarium, nigdy bym bedac w ciazy nie poszła a noz cos ise nie uda i sie straci dziecko
- AutorOdp.