nagożć_problem?

• Autor
    Odp.
  • Intro
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 194
    • Zapaleniec

A faceci tez mogą się tutaj wypowiedzieć? 🙄
    Oczywiżcie nie mam zamiaru za wszelką cenę nas bronić, bo wiem że jest to niemożliwe i Wy kobiety tego nie zrozumiecie, ale jednak żeby dyskutować o cesze typowo męskiej musicie facetów o zdanie zapytać 😉

Na razie jednak jestem ciekaw opinii kobiet włażnie.

Puzo
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Krótko jako facet:
    Natura 🙂
    tego się nie da zrozumieć to trzeba poczuć 😉

carboczar
    Member
    • Odp.: 69
    • Stały bywalec

Z punktu widzenia psychologi,seksuologi objaw jest najzupełniej naturalny i jest związany z różnicami wynikającymi że jest się kobietą albo mężczyzną.Piszesz:” Przecież to ogólnie wiadomo, że oglądanie gołych bab przez faceta osłabia w konsekwencji związek partnerski..Czy osłabienie reakcji kobiet w tek kwestii jest związane z osłabieniem miłożci w związku (np dwudziestoparoletnie małżeństwo), czy może z tym, że zostały wychowane w ten sposób by popierać „wolne” związki? Z moich obserwacji wynika, że kobiety bardzo zakochane w swoich partnerach czy mężach nie znoszą sytuacji, w których ich facet gapi się niby mimochodem na piersi innej kobiety. Jest to dla nich bolesne i nie potrafią pogodzić się z tym, że mimo zapewnień o miłożci wzrok im ucieka i chętnie wykorzystują moment uwagi partnerki by sobie 'popatrzeć’. „Nie jest tak,że to osłabia związek,jeżli tak,to tak naprawdę partner Cię nie kocha.Naturalne,że faceci są wzrokowcami i naturalne jest że kobieta atrakcyjna przyciąga wzrok,po prostu natura.Kobiety starają się podobać mężczyzną(również i dotyczy to Ciebie i to też jest naturalne)to że partner ogląda się za innymi jest naturalne i nie oznacza że zaraz myżli o zdradzie ale jeżli ogląda się tylko za inną kobietą w towarzystwie kobiety,to już jest nietakt i żwiadczy tylko o kulturze.A przecież partnerowi się też nie podoba,że starasz się podobać innym facetom.Należy p****żć do takiego spojrzenia na ten temat jako zupełnie naturalny i nie przynoszący szkody związkom.Nie potrzebnie się tym przejmujesz,staraj się fascynować partnera a będzie wolał oglądać się za Tobą jak innymi.W każdej kobiecie jest coż co ciągnie mężczyznę co może wyeksponować.jak ktoż już powiedział nie ma kobiet nie atrakcyjnych są tylko te które nie dbają o siebie(zmęczone życiem i pracą)[/quote]

Intro
    Member
    • Zapaleniec

Zwykle wasze przewinienia tłumaczycie naturą

To włażnie kocham w tego typu dyskusjach 😀 Panowie, uwierzcie mi, tłumaczenie tego kobietom nie ma sensu, po prostu one tego nie zrozumieją nigdy, tak jak my nie zrozumiemy np. ich podejżcia do zakupów, robienia się na bóstwo aby podobać się innym, albo rozglądanie się np. za nowymi butami czy torebką, pomimo że mają nową dopiero od tygodnia (chciałbym przyrównać to do rozglądania się facetów za pięknymi kobietami, ale zaraz podniesie się larmo, że to uprzedmiotowienie kobiet itd.). Możemy tłumaczyć, one mogą przytakiwać, ale i tak myżlą swoje… taka już ich natura (oczywiżcie uogólniam, wiadomo że są takie które to niby rozumieją).

carboczar
    Member
    • Stały bywalec

Onione
    @Onione wrote:

Zwykle wasze przewinienia tłumaczycie naturą

A nie uważasz,że takie stwierdzenie działa w dwie strony.I na tym polega problem,że w wielu sprawach mamy odmienne zdanie i spojrzenie inne.Jednak uważam,że nie ma to znaczenia jak dwoje ludzi się kocha i co najważniejsze chce być tylko ze sobą i dla siebie.Wiadomo że partnerstwo polega na kompromisach.I jeszcze taka sentencja”Nie rób drugiemu tego co i dla Ciebie jest niemiłe.”

carboczar
    Member
    • Stały bywalec

To Ci powiem,że mężczyzna wg mojej zony też nie jestem(bez podekstów,nie dosłownie)ale ja np wolę kupić jakiż garnek czy inny przybór do kuchni,umiem gotować szyć,robię zakupy itd.Ale to żona się denerwuje,że jestem podrywany przez kobiety(nawet w jej obecnożci) mimo,ze nie jestem zainteresowany i nie mam na to wpływu.Tak więc sama widzisz,że nie jest to takie proste.Życie ma swoje uroki i zawsze będzie tak że coż nie pasuje i nie ma potrzeby wszystkiego wyolbrzymiać.Życie jest takie jakie jest i takie będzie.Czasem lepiej pewnych spraw udawać,że się nie widzi.

magda7
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 188
    • Zapaleniec

Mnie to czasami przeszkadza,choc staram się być wyrozumiała,ale nadal zastanawiam sie dlaczego facet mając przy sobie kobiete,która go kocha i on ją kocha takie rzeczy ogląda?

Margarita
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 66
    • Stały bywalec

szkoda, że ich ta „natura” do sprzątania po sobie nie stwożyła 😕

Intro
    Member
    • Zapaleniec

szkoda, że ich ta „natura” do sprzątania po sobie nie stwożyła

Z reklamacjami udaj się do matki swego wybranka, bo to tylko i wyłącznie kwestia wychowania. Nie nasza wina, że kobiety są zazwyczaj nadopiekuńcze dla swoich synów i przyzwyczajają ich do tego, że ona posprząta za nich albo nie posprząta i nie będzie miała z tym problemu.

dlaczego facet mając przy sobie kobiete,która go kocha i on ją kocha takie rzeczy ogląda?

Czasem po prostu jest to odruch, facet jest z natury zdobywcą… kobiety też mają pewne zachowania zakodowane przez naturę, które nam facetom się nie podobają 🙄 Może pożrednim celem tego naszego jest to, aby nasze kobiety czuły jakież „zagrożenie” i przez to starały się bardziej o udany związek i dbały o siebie 😛 Bo jakby było tak że raz „złapany” samiec pozostaje na zawsze, to Bóg jeden wie co by się wtedy działo, zarówno z kobietą jak i facetem.
    Ale nie, Wy to od razu myżlicie że Was nie kochamy, że od razu mamy sprożne myżli na temat każdej jednej pięknej kobiety za którą się oglądamy i że w ogóle mamy ochotę Was dla niej zostawić… 🙄

Pozdrawiam

carboczar
    Member
    • Stały bywalec

Margarita
    Uogólniasz.Ja od najmłodszych lat sprzątałem i do dziż sprzątam po sobie (nie tylko) również moje dziecko tego nauczyłem,mimo że jesteżmy facetami.Zgadzam się z Intro,jest to tylko kwestia wychowania rodziców ale również żona(partnerka)może wymóc i nauczyć partnera sprzątania.

gratiana777
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 29
    • Bywalec

Irytuje mnie fakt, że męzczyźni tłumaczą takie zachowania naturą, że zdobywca, że wzrokowiec, to są slogany, których wszyscy się uczepili, aaaa jeszcze dodam, ze niby to nic takiego przecież, bo kobiety też oglądają ciuchy, kosmetyki. Tylko, że nie słyszałam, żeby ciuch, czy kosmetyk rozwalił związek, natomiast druga kobieta to już inna sprawa.
    Uważam, że mężczyzna oprócz odruchów naturalnych powinien mieć jeszcze rozum, którym się kieruje, uczucia, dbałożć o wybraną partnerkę oraz zapewnienie jej poczucia bezpieczeństwa, którego ona tak bardzo potrzebuje, natomiast nadmierne zainteresowanie innymi kobietami rujnuje to poczucie bezpieczeństwa i pojawia się frustracja i zagrożenie, niepewnożć jego uczuć.
    Szanuje mądre kobiety, ponieważ wiedzą o tym i nie robią tego innym, ale (przepraszam) wiekszożć ma to gdzież, żadnych zasad czy czegoż takiego i uważam , że włażnie kobiety sobie same nawzajem fundują takie coż, a mężczyzni, no coż jedna wymówka – natura, wzrokowiec, zdobywca i coż na to poradzić

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Co to ma do tematu nagożci ?

Anonymous
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Mnie to czasami przeszkadza,choc staram się być wyrozumiała,ale nadal zastanawiam sie dlaczego facet mając przy sobie kobiete,która go kocha i on ją kocha takie rzeczy ogląda?

Jakie rzeczy?

gratiana777
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 29
    • Bywalec

myżlę, że to się ma do tematu nagożci i „takich rzeczy” tyle, że dla wiekszożci kobiet „takie rzeczy ” stanowią problem, a mężczyzni tyłumaczą to sloganami i tyle

Anonymous
    Member
    • Guru

Ale jakie rzeczy?

Co do nagożci skoro kobieta nie chce się pokazywać mężczyźnie to i mężczyzna nie powinien kobiecie się pokazywać,proste.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " nagożć_problem?"

Przewiń na górę