- AutorOdp.
- 2 lipca 2009 at 21:43
Katarzyna Groniec – w piosence aktorskiej – no dobra może nie jest najlepsza ale kocham jej głos 😉
18 lipca 2009 at 10:15Dla mnie najlepszym Polskim wokalista jest Andrzej Piaseczny, ma wspaniały głos i takie piękne piosenki o miłożci.
18 lipca 2009 at 16:44Jest wiele wokalistek,wokalistow ktorzy maja glos dobry.
27 lipca 2009 at 13:51Co do wokalisty, to niestety w Polsce jakaż posucha nastała – w zamian rzuca się nam różnych feelów, piasków i tym podobne smenty…
Jakoż ciężko mi wymyżlić dobrego wokalistę – pierwsze moje skojarzenie to Piotr Rogucki, ale dużo łatwiej dla mnie jest wskazać dobrą wokalistkę. Kasia Nosowska to dla mnie artystka idealna – żwietne teksty, charyzmatyczna osobowożć, kobieta z pomysłem na siebie! 🙂
Ania Dąbrowska – chyba jedyna osoba z Idola, której muzyka coż sobą reprezentuje 🙂 (Pamiętacie jeszcze piosenkę o jajecznicy Ali Janosz 😀 Albo Flintę i jej „żałuję, że cię znałam aaaaa” ;))27 lipca 2009 at 14:52Grzegorz Markowski, Stary Cugowski, Jacek Kaczmarski (bardziej za dykcję niż głos), niezapomniany Riedel, Grabaż i Rojek
28 lipca 2009 at 16:53a ja jakoż nie ma swojego faworyta w tym rankingu 🙁
29 lipca 2009 at 17:32mi też cięszko wytyczyc najlepszego wokaliste/wokalistkę, po prostu ich najzwyczajnie teraz nie wdze, wszyscy graja na jedno kopyto, Ok lubie piosenki o miłosci i nawet bardzo ale te co teraz w radiu leca to sa strasznie tandetne bleeee,
Piotr Rogucki ma bardzo fajny głos, daaawny krzysztof krawczyk tez miaŁ faje piosenki
17 sierpnia 2009 at 10:20wg mnie na miano najlepszego polskiego wokalisty zasługuje młody Cugowski a jeżli chodzi o wokalistkę to Chylińska 😉
18 sierpnia 2009 at 14:27generalnie to nie można wszystkiego słuchać, na pewno kogoż głos jest nam bardziej bliski z różnych powodów. Ma też znaczenie nastrój, czas, pora roku, i tego tam (wiemy o co chodzi…….) ale na masówkę nie ma iżć, tzreba mieć własną wyrobioną opinię co nam się podoba. czasami odkrywamy coż zupełnie niepowtarzalnego jak np. czesław spiewa i ta Dunka grająca na w takim słowiańskim stylu polecam, i nie tylko „Maszynke dio żwierkania”
29 listopada 2009 at 16:50Piotr Rogucki moim zdaniem jest obecnie najwybitniejszym polskim wokalistą.
czaruje głosem, opowiada historie, maluje min emocje. ma wielkie możliwożci i doskonały warsztat.16 stycznia 2010 at 16:04az dziwne ze na forum kobiet nikt nie wymienil Mroza :d
debiutant z kozackim glosem, sam robi muzyke, sam pisze teksty i sam spiewa
nie wiem skad wziela sie opinia ze jego muzyka to tandeta
narazie znany glownie z przeboju „Miliony Monet”
[usunięto_link]
ostatnio pojawil sie nowy teledysk „Femme Fatale” z tej samej plyty
[usunięto_link]
no i znany tez z kooperacji z raperem Tede
[usunięto_link]na prawde dobry wokalista
kiedys byl taki gosciu Lerek, w sumie w miare podobna muzyka, ale poziom bez porownania, tamten mial tylko chwilowe przeblyski16 stycznia 2010 at 17:44Mój ranking:
1. Kazik Staszewski i Maciej Maleńczuk ex aequo
2. Wojciech WaglewskiGłos, twórczożć, charyzma.
Nie znam nikogo innego, kto spełniałby wszystkie te warunki. A nawet jeżliby się znalazł – moje uwielbienie dla twórczożci tych panów pozostawia wszelką konkurencję w tyle.
16 lutego 2010 at 10:24[usunięto_link] wrote:
Katarzyna Groniec – w piosence aktorskiej – no dobra może nie jest najlepsza ale kocham jej głos 😉
Dokładnie! Też chciałam o niej napisać – naprawdę niesamowity głos, piosenki i talent. Słucham jej od samego początku – od Metra 🙂
25 lutego 2010 at 08:19Jak dla mnie to nikt już nigdy nie przebije ż.p. Grzesia Ciechowskiego…:( Ryżka zresztą też.
15 marca 2010 at 11:06Piotr Rogucki – zgoda, Grzegorz Ciechowski – zgoda, ale mam też swoje typy, jak chociażby Spięty – vocalista z Lao Che, ostatnio nagrał [usunięto_link]. Poza tym jeszcze Turnau 🙂 ogólnie: nie uważam, że istotny jest tu gatunek muzyki, jaką człowiek wykonuje, ale przede wszystkim jego zdolnożć operowania głosem, jego żwiadomożć.
- AutorOdp.