Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 72 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    krlnk
    Członek
    • Tematów: 11
    • Odp.: 258
    • Zapaleniec

nauk to powiedział ze nam nie odpużci, więc juz sie pofatygujemy 🙂 coby mieć papierek :).

parvati
    Członek
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

taaa…swietnie.

nie ma to jak biec do slubu zanim brzuch bedzie widac. polska rzeczywistosc. i to do kosciola…mimo ze katolikiem nie jest sie zadnym.

to jest ABSURD. i hipokryzja.

Czersi
    Członek
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

Hahaha

Dobre.

Zgadzam się.Nie wiem po co tacy ludzie w ogóle biora slub koscielny?Przeciez mozna sam cywilny.

krlnk
    Członek
    • Tematów: 11
    • Odp.: 258
    • Zapaleniec

uuuhh dobrze ze Ty masz wszystko zaplanowane na najbliższych 40 lat :))

zanim brzuch będzie widać .. hęę? przeszkadza Ci to?? przecież nie zapraszałam Cie na slub więc?? nie będziesz mogła tego oglądać ani w żaden sposób w tym uczestniczyć więc o ch Ci chodzi?

sugerujesz ze nie jestem katolikiem bo co ? bo uprawiałam seks przedmałżeński? ałłł i bez dalszego komentarza. 🙂

a żlub cywilny ok ok.
    🙄

parvati
    Członek
    • Guru

jesli chodzi o macierzynstwo: tak. mam to zaplanowane. bede miec dziecko wtedy, gdy bede chciala, a nie, gdy mi sie trafi.

uwazam, ze najpierw nalezy skonczyc studia i zyskac calkowita niezaleznosc finansowa. i dopiero potem mozna pakowac sie w pieluchy.

Czersi
    Członek
    • Zasłużony

Ja jakbym teraz zaszła w ciaze to na pewno nie wziełabym slubu.Bo po co?Zeby ludzie nie gadali?I tak ludzie wiedza ile czasu trwa ciaza i jak sie urodzi 6 miesiecy po slubie to i tak beda gadac.Poza tym piszesz o tym slubie tak jakby to bylo zwykle odwalenie formalnosci,aby miec papierek.A dla ludzi wierzacych to jednak cos wiecej.

parvati
    Członek
    • Guru

ja jestem starsza zarowno od ciebie jak i od ciezarnej panny mlodej. ciaze i sluby w moim wieku sa czyms zupelnie normlnym.

ale: tez bym nie wziela slubu tylko dlatego, ze jestem w ciazy. co mnie obchodzi, co ludzie beda o mnie gadac?

Czersi
    Członek
    • Zasłużony

Też mnie to nie obchodzi,niech sobie gadaja co chca.Wiem jednak,ze wiele dziewczyn wychodzi szybko za maz,zeby wstydu nie bylo itd.Moze potem sie ukrywaja w domu przez pare miesiecy zeby nie bylo,ze sie dziecko juz przed slubem poczelo.Nie mam pojecia i nie zrozumiem takiego myslenia chyba nigdy.

parvati
    Członek
    • Guru

udaja, ze urodzily wczesniaka 😆

Czersi
    Członek
    • Zasłużony

Nie wpadłam na to 🙄

parvati
    Członek
    • Guru

@Czersi wrote:

Nie wpadłam na to 🙄

mloda jestes, zycia nie znasz 😆 😆

Jozia
    Członek
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

Popieprzone jest obgadywanie ludzi za „wpadkę”. Bo co wpadka oznacza? Ze uprawia się przedmałżeński sex! Szok! Bo ci ludize, którzy tak plotkują na pewno tego nie robili… żenada.

parvati
    Członek
    • Guru

ale pewnie sie przy tym zabezpieczali…

Jozia
    Członek
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

Wiesz, ludziom nie chodzi o to, że młode osoby które mają dziecko w drodze zrobiły źle, bo się nie zabezpieczały. Nie jest wstydem niezabezpieczanie się, tylko sex przedmałżeński. To to jest taką straszną rzeczą.

parvati
    Członek
    • Guru

powiem ci tak: nie mieszkam na zapadlej dziurze, gdzie wszyscy sie znaja. nie obchodzi mnie zdanie babci z bramy obok czy sasiada z gory. nie interesuje mnie, co mowi o mnie daleka ciotka czy inna piata woda po kisielu. mam to gdzies.

mysle, ze w wiekszych miastach juz odchodzi sie od slynnego „co ludzie powiedza”.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 72 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę