• Autor
    Odp.
  • Jozia
    Member
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

powiem ci tak: nie mieszkam na zapadlej dziurze, gdzie wszyscy sie znaja. nie obchodzi mnie zdanie babci z bramy obok czy sasiada z gory. nie interesuje mnie, co mowi o mnie daleka ciotka czy inna piata woda po kisielu. mam to gdzies.

mysle, ze w wiekszych miastach juz odchodzi sie od slynnego „co ludzie powiedza”.

Po pierwsze: też nie mieszkam na zapadłej dziurze, ale jakie to ma znaczenie i co wnosi to do tematu?
    po drugie: mnie też nie obchodzi, co ludzie będą o mnie myżleć, ale po raz kolejny pytam, jakie to ma znaczenie i kogo to obchodzi?
    po trzecie: w większych miastach ludzie są anonimowi więc nie ma czegoż takiego jak ” co ludzie powiedzą”. natomiast jeżli chodzi o małe miasta, to tak jest i pewnie zawsze będzie, ale z czasem jeżli chodzi o niektóre sprawy, to troszkę mija to plotkowanie. Jak np sprawa „wpadkowiczów”. Ludzie już się tak tym nie gorszą jak to było kiedyż. 😮

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

to co joziu: obgaduja czy nie obgaduja?

zdecyduj sie:))))

Kat2890
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 71
    • Stały bywalec

Moja mama opowiadała mi,że jak chodzila x Tatą na nauki to ksiądz sie zapytał wszystkich par czy była już „pierwsza próba” 😆 ludzie nie wiedzieli co maja odpowiedzieć…a księżulek spojrzał sie na nich i powiedział tak:” jak nie było próby to w tej chwili do domu i spróbować,żeby mi potem za rok po rozwód nie przychodzić” 😆 😆 😆 to tyle co do nauk przedmałżeńskich 😀

parvati
    Member
    • Guru

straszne zabawne…do prawdy.

jakos srednio zyczylabym sobie, zeby koles w sukience zagladal mi do lozka.

Kat2890
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 71
    • Stały bywalec

Łóżko i portfel to są rzeczy do których księżą „zaglądają” najczężciej…

parvati
    Member
    • Guru

jak ktos pozwala, to zagladaja…

Jozia
    Member
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

straszne zabawne…do prawdy.

jakos srednio zyczylabym sobie, zeby koles w sukience zagladal mi do lozka.

Dla takiej zrzędy jak ty mało co jest zabawne. A ksiądz twierdzący, że sex przed żlubem jest wskazany, raczej jest zabawny 🙂

Poza tym księża to nie transwestyci (może są wyjątki).
    Nie jesteż katoliczką – OK, ale większożć osób na tym forum raczej jest więc prawdopodobnie obrażasz ich wiarę pieprząc o kolesiach w sukienkach. Po prostu zamknij się i uszanuj to.

parvati
    Member
    • Guru

oj joziu…odpusc sobie.

krlnk
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 258
    • Zapaleniec

hah czersi ja napisałam ze 'coby mieć papierek’ odnożnie nauk i jak kurde niedoczytujesz to sie nie wypowiadaj, ale ogólnie to humor mi sie poprawił w niedziele z rana. masakra po prostu żciana i porażka 😛

Jozia
    Member
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

’coby mieć papierek’

To trzeba było napisać „ŻEBY mieć papierek” 👿 😡

parvati
    Member
    • Guru

buahahhaha fantastycznie:)))

niech zyja katolicy „zeby miec papierek”.

dziecko tez ochrzcisz, zeby miec papierek?

krlnk
    Member
    • Zapaleniec

:haha:
    z góry pisze post nie do parvati bo w końcu ona nie ma zamiaru brać żlubu itd narazie więc……. ( i tak wiadomo ze będzie komentarz ze u niej jest lepiej bo ksiadz jest fajniejszy bla bla bla ;)) uwielbiam toksycznych ludzi! )

więc temat był o naukach przedmałżeńskich. Wczoraj byłam pierwszy raz i…. hmm mi sie nawet podobało, co prawda cięzko wysiedzieć bo odzwyczaiłam sie juz od desek do siedzenia :/// bo to takie zwykle ławki bez oparcia grrr ale albo trafiliżmy na fajnego braciszka albo ogólnie nie jest tak źle.
    Bardzo fajnie sie go słuchało 🙂 i bardzo fajnie mowił. czasem jakiż zarcik, ogólnie bardzo przystępnie sie zachowywał. Ogólnie pozytywnie :).

parvati
    Member
    • Guru

nie wiem, jaki „u mnie jest ksiadz”. nie jestem katoliczka.

krlnk
    Member
    • Zapaleniec

to co robisz w tym temacie??
    ahh poszerzach horyzonty…. nie ma to jak bazując na wpisach na forum, jakoż nie pasuje mi to do Twojego idealnego zycia……..

parvati
    Member
    • Guru

cierkawe, co ty tu robisz hipokrytko…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Nauki przedmalzenskie"

Przewiń na górę