niedlugo swieta ?? :D

Wy艣wietlanie 15 wpis贸w - od 1 do 15 (z 55 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    nieinaczej
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 5
    • Pocz膮tkuj膮cy

hej, nie moge sie juz doczekac swiat. A jak jest u was? Oczekujecie na swieta juz (czy macie chociaz takie mysli), czy dopiero pod koniec listopada, a moze w grudniu zaczynacie o tym myslec? Ja po prostu juz nie moge! Strasznie mi sie ich chce:) tego oczekiwaia grudniowego, piosenek typu last christmas, przygotowan 馃檪 i sniegu i zimmyyy

moo
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 277
    • Zapaleniec

wczoraj jak by艂am na spacerze to czu艂am si臋 jakby zaraz mia艂y by膰 偶wi臋ta. by艂 taki zapach zimy. no co偶 fajnego. jak narazie bli偶ej do 偶wi臋ta zmar艂ych, kt贸re te偶 lubi臋 he.

Zielonooka
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

Uwielbiam i czekam:)

WarnGirl
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Ja juz nie mog臋 si臋 doczeka膰 tego niesamowitego klimatu 偶wi膮t 馃榾 jest po艂owa pa藕dziernika a ja juz o tym my偶l臋 馃榾 Ach,ach uwielbiam to 馃榾 馃榾 馃榾

nieinaczej
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 5
    • Pocz膮tkuj膮cy

hmm Onione jestem tolerancyjna i staram sie ciebie zrozumiec 馃槈
    ale dla mnie niemozliwym bylby rok bez swiat… bez koled,wigilii, rodziny,oplatka,choinki,sniegu… to jest cudowne!

Magdus
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 582
    • Zas艂u偶ony

艣wi臋ta Bo偶ego Narodzenia z roku na rok s膮 mi coraz bardziej oboj臋tne.

Zawsze sp臋dzam je w ma艂ym gronie- rodzice, brat i ja. Jak dla mnie zero rodzinno偶ci, zero mile sp臋dzonych chwil. Nie mam najlepszego kontaktu z rodzicami, dlatego tak w艂a偶nie jest. Nie lubi臋 dzieli膰 si臋 op艂atkiem, sk艂ada膰 偶ycze艅, bo wydaje mi si臋 to sztuczne… 馃槙
    Po ca艂ej kolacji wigilijnej ka偶dy robi co chce- ogl膮da telewizj臋, s艂ucha muzyki, siedzi przed komputerem. I tak przez kolejne dwa dni 偶wi膮t… 馃槙

kajdaaa
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 17
    • Odp.: 1620
    • Maniak

Dla mnie 偶wi臋ta z roku na rok znacz膮 coraz mniej. Teraz pierwsza my偶l co przysz艂a mi na my偶l to taka 偶e musz臋 zabukowa膰 bilet. Ciesz臋 si臋, 偶e b臋d臋 je sp臋dza膰 z rodzin膮 ale to pewnie dlatego, 偶e rzadko ich widz臋. Traktuj臋 je jako urlop. Co mnie najbardziej przera偶a to kolejki w marketach i t艂um ludzi w sklepach poszukuj膮cych prezent贸w dla najbli偶szych. Nie chce nawet o tym jeszcze my偶le膰.

tigerka
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 77
    • Odp.: 2132
    • Ekspert

Ja uwielbiam swieta!! 馃槅 Wlasnie dzisiaj patrzylam sobie nw kacik w duzym pokoju ,gdzie zawsze stoi ubrana choinka (przeze mnie 馃槢 ) i nie moge sie doczekac kiedy bede ja ubierala. Od dziecka lubilam ta atmosfere,zgaszone swiatlo i lampki kiolorowe na choince i babki , moglam sie wpatrywac godzinami jak na film 馃槅 Moze jestem dziwna ale wlasnie lubie to bardzo. 馃檪 Tak samo uwielbiaaaam potrawy wigilijne (oprocz karpia biednego 馃檨 ). Jedyne czego nie lubie to nasiadowy przy stole w greonie rodziny w moim przypadku rodzice ( to ok ) ale jak jest moja … babcia to ………..wrrr szybko zjadam,prezenty i BUM w kompa hehe 馃槅
    Nie moge sie doczekac Swiat jak i SYlwestra z moim kochaniem 馃檪

parvati
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

dopoki w nocy bede spotykac stworzenia, ktore powinny spac, a jeszcze laza, nie odczuje bliskosci zimy.

swieta…no fajnie. sa prezenty (a nowe perfumy by mi sie przydaly), jest kutia, pelno ciasta i grzane wino. u nas nie ma specjalnych nasadowek. tylko najblizsza rodzina.

jakos specjalnie nie przezywam.
    wole wielkanoc. jest przynajmniej cieplo.

wkurza mnie natomiast, ze dekoracje swiateczne pojawiaja sie tuz po 1.11. to kretynizm i obled jakis.

tigerka
    Cz艂onek
    • Ekspert

@parvati wrote:

wkurza mnie natomiast, ze dekoracje swiateczne pojawiaja sie tuz po 1.11. to kretynizm i obled jakis.

Hm nie rozumiem dlaczego Ciebie wkurzaja swiateczne dekoracje. 馃檮 Ja to uwielbiam i wieselej i jasniej na miescie sie potem robi 馃檪

parvati
    Cz艂onek
    • Guru

bo sa debilne, kiczowate i pojawiaja sie 2 miesiace przed czasem tylko po to, zeby sklonic bande kretynow do wiekszych zakupow.

tigerka
    Cz艂onek
    • Ekspert

@parvati wrote:

bo sa debilne, kiczowate i pojawiaja sie 2 miesiace przed czasem tylko po to, zeby sklonic bande kretynow do wiekszych zakupow.

馃槸 Jezu dziewczyno wyluzuj dobrze?? Ale masz problem zeby sie denerwowac ozdobami swiatecznymi ja pierdziele :/ A do bandy kretynow to ja nie naleze wiec prosze Cie nie zycze sobie obrazliwych podtekstow i na tym zakanczam z Toba rozmowe o tych ozdobach,ktore wg mnie sa na miejscu. 馃槈

parvati
    Cz艂onek
    • Guru

te glupie ozdoby i znieksztalcone koledy, ktore juz od listopada leca z glosnikow nie wplywaja az tak znaczaco na moje zycie, zebym musiala „wyluzowac”.

czesc zycia w miescie.

korki tez mnie wkurzaja. nieposypane piaskiem chodniki rowniez.
    normalna rzecz.

nie trzeba „luzowac”.

xyz
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 28
    • Odp.: 1190
    • Maniak

b臋d膮c dzieckiem nawet lubi艂am 偶wi臋ta. teraz ich nie lubi臋. Nie lubi臋 ubiera膰 tej ma艂ej choinki kt贸ra i tak mi si臋 nie podoba. nie lubi臋 艂ama膰 si臋 op艂atkiem i sk艂ada膰 fa艂szywe 偶yczenia, no ale trzeba do ka偶dego podej偶膰, nie lubi臋 sylwestra, bo nigdzie nie wychodz臋 jestem tak zm臋czona 偶e po 22 ju偶 zasypiam.
    id膮c do sklepu trzeba sta膰 w kilometrowych kolejkach bo ka偶dy kupuj臋 setki produkt贸w z wcze偶niej zanotowanej karteczki.
    do ko偶cio艂a nie p贸jd臋 bo chcia艂abym przyj膮膰 komunie 偶w a nie mog臋, p贸j偶膰 jak za dawnych czas贸w do spowiedzi, czu膰 si臋 tak jako偶 inaczej, pasterka, znajomi, plany sylwestrowe.

Zwyk艂y dzie艅, w tv od 10 lat kewin sam w domu p贸藕niej sam w nowym yorku, zgry藕liwi tetrycy, kinksajs (czy jak si臋 to tam pisze)

NIE LUBI臉 艣WI膭T, przyt艂acza mnie wtedy smutek

beehive
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 257
    • Zapaleniec

te偶 nie znosz臋 tej ca艂ej plastikowej otoczki, z roku na rok ozdoby w hipermarketach wydaj膮 mi si臋 coraz bardziej kiczowate i po prostu m贸j zmys艂 estetyczny na tym cierpi.

za to 偶wiet膮 kojarz膮 mi si臋 z pachn膮c膮 choink膮, zgaszonym 偶wiat艂em, le偶eniem na dywanie i s艂uchaniem Simona&Garfunkela, kiedy rodzice s膮 na Pasterce

to jest jedyny moment, kt贸ry kocham w 偶wi臋tach

a opr贸cz tego jeszcze musi by膰 偶nieg.

Wy艣wietlanie 15 wpis贸w - od 1 do 15 (z 55 w sumie)
  • Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.
Przewi艅 na g贸r臋