- AutorOdp.
- 26 pa藕dziernika 2007 at 11:31
ro偶nie… mam w piwnicy sztuczn膮 i raczej taka mamy. ale czasem widzisz te „偶ywe” i tak co偶 ci膮gnie do nich, zapach, prawdziwe ig艂y… taka moja hipoktyzja, ktorej raz na kilka lat nie mog臋 si臋 oprze膰. moja mama ma to samo i ja to po niej wynios艂am z domu. bo generalnie kto to widzia艂 drzewo w domu??? powinna byc jednak sztuczna. w tym roku si臋 nie dam. nie przyczynie sie do wycinki…
26 pa藕dziernika 2007 at 13:23Ja by艂am dzisiaj w ma艂ym Tesco i ju偶 kartki 偶wi膮teczne powystawiane… Ehh… 馃槙
26 pa藕dziernika 2007 at 13:31Ja mam w domku sztuczn膮 choink臋 ale 偶wi臋ta sp臋dzam u rodzic贸w i jest 偶ywa. U mnie widzia艂am ju偶 dwa mieszkania co choinki s膮 ju偶 przystrojone. 馃槸 馃槸 troch臋 si臋 zdziwi艂am
26 pa藕dziernika 2007 at 13:59Ja te偶 ju偶 widzia艂am ozdoby 馃懣
Dawniej mia艂am w domu 偶yw膮. Ale za bardzo sypa艂y si臋 ig艂y. Teraz mamy sztuczn膮. Szczerze to nie lubie jej. Wol臋 偶ywe. Dlatego na pi臋trze (gdzie urz臋duj臋 razem z bratem) mam ma艂膮 偶yw膮 choineczk臋 馃檪 . Tylko oczywi偶cie tak膮 z du偶ymi ig艂ami, kt贸re nie opadaj膮.26 pa藕dziernika 2007 at 14:56U mnie zawsze jest 偶ywa choinka.Raz tylko sie upar艂am i kaza艂am kupi膰 sztuczn膮,bo co tu du偶o m贸wi膰…m贸j tata nie zawsze zwraca uwag臋 na to czy ga艂膮zki w 偶ywej choince s膮 komplentne 馃槅 dlatego te偶 postawi艂am na swoim i trzy lata temu by艂a sztuczna.Ale tylko wtedy,bo ptoem wyl膮dowa艂a w piwnicy a wyb贸r choinki znowu pozosta艂 tacie 馃檪 wiecie ile musze sie pozniej nam臋czy膰 偶eby zamaskowa膰 niedosakona艂o偶ci tych „cud贸w” kt贸re m贸j tata przynosi? 馃槅 on ma fio艂a na punkcie 偶ywych choinek…bo pono膰 wtedy w domu „pachnie lasem” 馃槈
26 pa藕dziernika 2007 at 16:57Ja z moim menem postanowili偶my aby w tym roku u siebie w pokoju postawi膰 偶yw膮 choinke, raczej to by艂a moja ingerencja, ale to jest tak romantycznie i nastrojowo jak si臋 le偶y w 艂贸偶eczku i tylko lampki na choince si臋 pal膮
26 pa藕dziernika 2007 at 17:47[usuni臋to_link] wrote:
Ja z moim menem postanowili偶my aby w tym roku u siebie w pokoju postawi膰 偶yw膮 choinke, raczej to by艂a moja ingerencja, ale to jest tak romantycznie i nastrojowo jak si臋 le偶y w 艂贸偶eczku i tylko lampki na choince si臋 pal膮
Cieplej jest na serduszku jak si臋 na nie patrzy:)
29 pa藕dziernika 2007 at 09:03Nie rozumiem dlaczego tak sie krzywicie na widok lampek czy choinek w marketach etc.? Mnie to osobiscie nie wkurza.Osobiscie jeszcze nie widzialam wszelkich ozdobek ale zawsze lubie jak Poznan jest ozdobiony lampkami na drzewkach jest wtedy weselej,czuje sie swieta,na domach tez ludzie powoli ozdabiaja tak jak w Stanach co mi sie to np podoba! W marketach czy sklepach to norma na wystawach lampki i rozne ozdoby, by przyciagac klientow tym, wiec co sie tak denerwujecie moje drogie Panie? 馃檪
Ja mam w domku choinke sztuczna,poniewaz zywa tyle nie trzyma i stale trzeba pod nia sprzatac co by mnie denerwowalo z lekka, no i pozatym kluja igielki i ciezko sie bombke zaklada co tez daje minus. 馃檮 Osobiscie nie powiem bo lubie u kogos zywa choinke czy jak w lesie, ogrodzie sobie rosna,bo maja swoj urok rowniez taki jak ZAPACH!! ja mam sztuczna wiec zawsze co roku kuopuje spray typu Brise itp. o zapachu lesnym czy podobnym do zywej choinki i wtedy co jakis czas psikne w pokoju gdzie zawsze choinka stoji i jest milusio.:) Zawsze kochalam ubierac choinke bo mam masee kolorowych bombek i swiatelek nawet mam bardzo stare zabytkowe po mojej pra pra babci bombke (jedna np) takze,lubie jak jest kolorowa choinka bo wtedy weselej jest i cpelo, a w jednym kolorze no czerwonym, zlotym czy niebieskim to lepiej taka choineczka wyglada w sklepie niz w domu, ale to juz moje zdanie.
Moi rodzice zawsze sie ze mnie smieja jak ja lubie od dzicka choinke ubierac i co roku widze ile uroslam hihi 馃槢 A choinke trzymam zwykle najdluzej chyba ze wszystkich az do polowy lutego 馃槸 馃槅 馃槅 i nie uwazam tego za cos glupiego. 馃檪2 listopada 2007 at 22:04nie moge sie dozcekac 馃榾 prezenty 馃檪
3 listopada 2007 at 07:40[usuni臋to_link] wrote:
nie moge sie dozcekac 馃榾 prezenty 馃檪
Ja te偶!!
3 listopada 2007 at 08:12ja tam sama sobie dzisiaj prezent zrobie…
3 listopada 2007 at 09:14najpierw jest mikolaj.
poniewaz nadal mamy dziecko w rodzinie, podpinamy sie z siostra pod jego list.ja w swietach lubie trzy rzeczy:prezenty, dobre zarcie i to, ze trzy dni nie idzie sie do roboty:)
3 listopada 2007 at 09:49U mnie na pierwszym miejscu jest jedzenie 馃榾 , nast臋pnie atmosfera, a dopiero p贸藕niej prezenty, bo one dawa艂y mi jednak wi臋cej szcz臋偶cia kiedy by艂am dzieckiem.. co do pracy to w Wigilie i tak pracuje, wiec 2-dniowe wolne to i tak za ma艂o :/
3 listopada 2007 at 14:06Dla mnie najwa偶niejsze w 偶wi臋ta jest spotkanie z rodzin膮. Zadko si臋 z ni膮 widz臋 wi臋c napewno wykorzystam ten czas. Co do prezent贸w-mog膮 dla mnie nie istnie膰.
3 listopada 2007 at 15:04my sobie dzis zrobilismy prezent z tz taki mikolajkowy :PP
kupilismy sobie komplet mebli 馃榾 a coooo 馃檪
- AutorOdp.