Wy艣wietlanie 15 wpis贸w - od 16 do 30 (z 32 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    lisek
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 21
    • Bywalec

w takim razie bardzo wspolczuje 馃檨 ale trudno mi uwierzyc, ze pary moga sie rozejsc z powodu..kolezanek. (tak swoja droga, ile ona ma lat?)moze w jej wypadku kryzys zaszedl za daleko i wykorzystala pierwsza lepsza okazje do rozstania..? w ogole to chcialbys zeby wrocila, czy juz masz jej kompletnie dosyc?

Meru
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 7
    • Odp.: 327
    • Pasjonat

Zgadzam si臋 z Ma艂a trzeba doj偶膰 do pewnych kompromis贸w.
    Ja na pocz膮tku znajomo偶ci z moim ch艂opakiem mia艂am pewny problem . Ot贸偶 nie akceptowa艂 moich niekt贸rych kole偶anek. Nie chcia艂 si臋 z nimi widywa膰 i ode mnie te偶 tego wymaga艂 twierdz膮c 偶e nie s膮 dla mnie odpowiednie ;| Po pewnym czasie wypracowali偶my kompromis i wszyscy byli zadowoleni. ;D

Perla
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 8
    • Odp.: 184
    • Zapaleniec

@lisek wrote:

w takim razie bardzo wspolczuje 馃檨 ale trudno mi uwierzyc, ze pary moga sie rozejsc z powodu..kolezanek. (tak swoja droga, ile ona ma lat?)moze w jej wypadku kryzys zaszedl za daleko i wykorzystala pierwsza lepsza okazje do rozstania..? w ogole to chcialbys zeby wrocila, czy juz masz jej kompletnie dosyc?

Co zrobi膰?
    Ja j膮 kocham, ale nie potrafie byc na drugim planie 馃檨
    Ja dla niej zrobi艂bym wszystko, jakos potrafie spotykac sie z kolegami raz na 3tygodnie.
    Ja mam 23 lata a ona ma 21.
    Nie wiem co si臋 dzieje 馃檨

Perla
    Cz艂onek
    • Zapaleniec

@Meru wrote:

Zgadzam si臋 z Ma艂a trzeba doj偶膰 do pewnych kompromis贸w.
    Ja na pocz膮tku znajomo偶ci z moim ch艂opakiem mia艂am pewny problem . Ot贸偶 nie akceptowa艂 moich niekt贸rych kole偶anek. Nie chcia艂 si臋 z nimi widywa膰 i ode mnie te偶 tego wymaga艂 twierdz膮c 偶e nie s膮 dla mnie odpowiednie ;| Po pewnym czasie wypracowali偶my kompromis i wszyscy byli zadowoleni. ;D

Powiesz jak zrobili偶cie 偶e jest okey?

kasia21
    Cz艂onek
    • Odp.: 411
    • Pasjonat

W moim zwiazku nie musialam wybierac,bo kolezanki mam na codzien na uczelni,a z chlopakiem mieszkam,wiec mam wszystko.Jednak kiedys mialam podobna sytuacje w moim poprzednim zwiazku,wtedy moj chlopak powiedzial mi,ze”jestem kostka lodu z dziurka”i,ze mnie potrzebuje,do mnie to jakos trafilo i przestalam spedzac caly swoj czas z kumpelkami,bo widzialam jak go to boli.Jednak tamten zwiazek nie wytrzymal juz z innych wzgledow.Teraz jest dla mnie najwazniejszy moj zwiazek ,dopiero potem sa przyjaciele.

lisek
    Cz艂onek
    • Bywalec

hej, moze popros ja o powazna rozmowe. napisales, ze sie rozeszliscie, wiec wlasciwie niewiele masz do stracenia. powiedz, ze masz prawo wiedziec dlaczego to sie wszystko rozpadlo, juz chocby z tego wzgledu, by nie popelniac bledow w przyszlosci. zapytaj ja po prostu czy cie nadal kocha, czy jest ktos inny i dlaczego zachowywala sie ostatnio tak dziwnie. wiem ,ze to trudne, ale postaraj sie rozmawiac bez pretensji czy zlosci.
    nie wiem co innego moge poradzic 馃檨

poza tym nie wiem jaka byla wczesniej wasza sytuacja.. czy ona zawsze miala taka potrzebe wolnosci i przestrzeni? kobiety jak sie zakochuja, zazwyczaj maja tendencje do odpuszczania sobie innych znajomosi (co oczywiscie tez nie jest najlepsze, bo trzeba zachowac rownowage).

Meru
    Cz艂onek
    • Pasjonat

To nie by艂o 艂atwe i trwa艂o troch臋 czasu no i przede wszystkim musia艂y chcie膰 obie strony tego kompromisu 馃槈
    Z kole偶ankami spotyka艂am si臋 w ci膮gu tygodnia jak m贸j ch艂opak na przyk艂ad nie mia艂 czasu czyli przewa偶nie do 16- 17 a wieczorem spotyka艂am si臋 z moim m臋偶czyzn膮 . Weekendy oczywi偶cie by艂y tylko dla nas i dla naszych wsp贸lnych znajomych. I wszyscy byli zadowoleni 馃檪 Na szcz臋scie moje kole偶anki by艂y wyrozumia艂e i wiedzia艂y jak bardzo mi na nim zale偶y i nie robi艂y problem贸w. Czasami oczywi偶cie by艂y pewne wyj膮tki bo wszystko zale偶a艂o od wolnego czasu ale takie by艂y og贸lne za艂o偶enia naszego kompromisu 馃槈
    To napewno jest jakie偶 rozwi膮zanie cho膰 brzmi troche 偶miesznie. W moim przypadku wszystko si臋 dobrze sko艅czy艂o ale nie ka偶dy ma tyle szcz臋偶cia.

Perla
    Cz艂onek
    • Zapaleniec

@lisek wrote:

hej, moze popros ja o powazna rozmowe. napisales, ze sie rozeszliscie, wiec wlasciwie niewiele masz do stracenia. powiedz, ze masz prawo wiedziec dlaczego to sie wszystko rozpadlo, juz chocby z tego wzgledu, by nie popelniac bledow w przyszlosci. zapytaj ja po prostu czy cie nadal kocha, czy jest ktos inny i dlaczego zachowywala sie ostatnio tak dziwnie. wiem ,ze to trudne, ale postaraj sie rozmawiac bez pretensji czy zlosci.
    nie wiem co innego moge poradzic 馃檨

poza tym nie wiem jaka byla wczesniej wasza sytuacja.. czy ona zawsze miala taka potrzebe wolnosci i przestrzeni? kobiety jak sie zakochuja, zazwyczaj maja tendencje do odpuszczania sobie innych znajomosi (co oczywiscie tez nie jest najlepsze, bo trzeba zachowac rownowage).

Zawsze by艂o dobrze, od kilku miesi臋cy si臋 wali 馃檨
    Chce porozmawia膰 spokojnie ale ona odrazu si臋 denerwuje i krzyczy ;(
    Powiedzia艂a 偶e mnie kocha ale nie zrezygnuje z tego, a ja nie b臋d臋 dodatkiem raz na tydzie艅 do jej kole偶anek.
    Nie potrafi臋 tak.

Perla
    Cz艂onek
    • Zapaleniec

@Meru wrote:

To nie by艂o 艂atwe i trwa艂o troch臋 czasu no i przede wszystkim musia艂y chcie膰 obie strony tego kompromisu 馃槈
    Z kole偶ankami spotyka艂am si臋 w ci膮gu tygodnia jak m贸j ch艂opak na przyk艂ad nie mia艂 czasu czyli przewa偶nie do 16- 17 a wieczorem spotyka艂am si臋 z moim m臋偶czyzn膮 . Weekendy oczywi偶cie by艂y tylko dla nas i dla naszych wsp贸lnych znajomych. I wszyscy byli zadowoleni 馃檪 Na szcz臋scie moje kole偶anki by艂y wyrozumia艂e i wiedzia艂y jak bardzo mi na nim zale偶y i nie robi艂y problem贸w. Czasami oczywi偶cie by艂y pewne wyj膮tki bo wszystko zale偶a艂o od wolnego czasu ale takie by艂y og贸lne za艂o偶enia naszego kompromisu 馃槈
    To napewno jest jakie偶 rozwi膮zanie cho膰 brzmi troche 偶miesznie. W moim przypadku wszystko si臋 dobrze sko艅czy艂o ale nie ka偶dy ma tyle szcz臋偶cia.

Widzisz u mniej jest problem, bo to s膮 z艂e kole偶anki, jedna ma dziecko nie wiadomo kto jest ojcem, bra艂a kiedy偶 jakies tabletki, tabsy czy jak to si臋 nazywa pali艂a ci膮gle trawke i wpad艂a,
    Moja byla jak j膮 pozna艂em te偶 pali艂a troche trawke i papierosy ale powiedzialem 偶e albo to ko艅czy i to towarzystwo i sko艅czy艂a uda艂o si臋 nie spotykala sie z nimi, ale od prawie roku znowu odnowi艂a kontakt.
    Mam ju偶 do偶c nie b臋de wiecej taki g艂upi niech robi co chce, tylko 偶eby si臋 potem za p贸藕no nie obudzi艂a.

Perla
    Cz艂onek
    • Zapaleniec

@Onione wrote:

@Meru wrote:

ale nie ka偶dy ma tyle szcz臋偶cia.

Niestety.
    Ja nie mam problemu kole偶anek. Chodzi o pewne nalecia艂o偶ci na charaktererze mojego m臋偶czyzny (tzw. „do偶wiadczenie 偶yciowe” i do偶wiadczenia ze zwi膮zku, kt贸ry trwa艂 13 lat 馃槙 ), kt贸re nie pozwalaj膮 mu niestety czasem ust膮pi膰, bo wychodzi z za艂o偶enia, ze tak ma ju偶 by膰, albo jak mi nie pasuje, to sio.

Te偶 to s艂ysze teraz 偶e je偶li nie odpowiada to nie musimy by膰 razem, ale na boga po co mi m贸wi 偶e mnie kocha ??
    Przecie偶 to jest niez艂y paradoks i 偶miech na sali

lisek
    Cz艂onek
    • Bywalec

ja sie obawiam, ze przestalo jej na tobie zalezec. :/ no wlasnie, smiech na sali. kude, zazwyczaj jest tak, ze to facet potrzebuje wiecej wolnosci w zwiazku.. skoro mowisz, ze wczesniej zachowywala sie normalnie, a teraz to sie zmienilo, to znaczy ze sama sie pogubila w tym czego chce.
    wciaz uwazam, ze jedynym wyjsciem jest rozmowa. oczywiscie bez krzyku. powiedz jej, ze chcialbys porozmawiac, bez krzyku, bo nie rozumiesz calej sytuacji i bardzo zle sie z tym czujesz. i kiedy ona bedzie gotowa na rozmowe to niech zadzwoni. i zostaw ja w spokoju, moze zrozumie co traci 馃檨

Meru
    Cz艂onek
    • Pasjonat

Masz racje Per艂a niez艂y paradoks …. Moim zdaniem powiniene偶 sobie da膰 spokoj z nia . Wiem z臋 to trudne ale skoro woli zycie na takim poziomie to ja bym odpusci艂a. Wydaje mi si臋 偶e jeste偶 dla niej za spokojny za bardzo u艂o偶ony. Mo偶e jest inaczej i mog臋 si臋 myli膰 ale tak mi to w艂a偶nie wygl膮da 馃槈

Na koniec mog臋 jedynie powiedzie膰 偶e na 偶wiecie jest jeszcze du偶o fajnych kobitek kt贸re tylko czekaj膮 na faceta troskliwego, opieku艅czego i mocno kochaj膮cego. 馃榾 Powodzenia

Perla
    Cz艂onek
    • Zapaleniec

Jest dok艂adnie tak jak m贸wicie 馃檨
    Dlatego odpuszczam przestan臋 si臋 odzywa膰, zobaczymy co z tego b臋dzie.
    馃槬

Perla
    Cz艂onek
    • Zapaleniec

Tyle dla niej zrobi艂em, pomaga艂em 馃檨
    A teraz nic z tego nie mam bo znowu jej kole偶anki wygra艂y, one jej poprostu zazdroszcz膮 偶e mo偶e mie膰 lepiej od nich. Dlatego j膮 przeci膮gaj膮 na swoj膮 stron臋.
    A moja by艂a widocznie nie ma swojego rozumu.
    Przykre ale prawdziwe 馃檨
    A ja g艂upi chcia艂em w tym roku wynaj膮膰 jakie偶 mieszkanie aby razem zamieszkac 馃槨 馃槬 馃槙 馃檨

kasia21
    Cz艂onek
    • Odp.: 411
    • Pasjonat

Kobiety takie niekiedy sa.Chca miec wszystko,ale niestety miec wszystkiego nie moga wiec sie buntuja.Powinienes naprawde poszukac sobie dziewczyny,ktora nie bedzie sprawiala Ci tyle trosk.Wydaje mi sie,ze ona tylko to Ci daje. A z tego co widze,to tylko sie meczysz.Daj sobie spokoj i ruszaj w swiat!:P

Wy艣wietlanie 15 wpis贸w - od 16 do 30 (z 32 w sumie)
  • Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.
Przewi艅 na g贸r臋