- AutorOdp.
- 8 lipca 2010 at 14:17
po Twojej stopce domyżlam się, że jesteż większym znawcą tematu, może mógłbys rozwinąć jeszcze swoją wypowiedź?
tak jak pisałam nazwa: wody smakowe przyjęła się dla tego rodzaju produktów i wiele osób nie zwracając uwagi na skład, pije je jako zdrowe i niekaloryczne – no bo w końcu pije wodę!
może to wynik udanej akcji marketingowej, żeby napój nazywać woda ale w powszechnej żwiadomożci już tak się przyjęło
8 lipca 2010 at 23:38Nigdy nie nazwano tego „wodą truskawkową” co najwyżej „truskawkową”.Na opakowaniu też jest napisane wyraźnie napój.
Marketing każde g***** wciżnie. Nie wiem szczerze co tu rozwijać ,sztuczne aromaty,konserwanty,cukry.28 września 2010 at 15:42Wodę mineralną można pić raz na jakiż czas, jeżeli pijesz ją zbyt często w twoim organizmie będą odkładały się nieprzyswajalne sole mineralne, polecam zwykłą wodę żródlaną
28 września 2010 at 22:01[usunięto_link] wrote:
Wodę mineralną można pić raz na jakiż czas, jeżeli pijesz ją zbyt często w twoim organizmie będą odkładały się nieprzyswajalne sole mineralne, polecam zwykłą wodę żródlaną
Ja za to polecam bardziej żrednio mineralizowaną 😉 i od kiedy sole mineralne są nie przyswajalne? :]
29 września 2010 at 13:21A ja polecam Staropolankę dla wszystkich, którzy uprawiają sport i powinni zadbać o uzupełnianie minerałów.
24 listopada 2010 at 14:40Lepiej żródlana niż mineralna
24 listopada 2010 at 15:19Lepsza mineralna ,a dokładnie żrednio 😛
28 listopada 2010 at 22:49też mi się wydaje że lepsza jest mineralna. Przy piciu dużej ilożci wody wypłukuje sie pierwiastki z organizmu i taka woda w pewnym stopniu je uzupełnia.
Tylko powinno się unikać tych wysoko-mineralizowanych (teraz zaczęli takie sprzedawać w hipermarketach – takie w szklanych niedużych butelkach), a to dla tego że tak wysokie stężenie minerałów jest już traktowane w pewnym sensie jak lek – takie wody są zalecane przez lekarzy na różne schorzenia. Pijąc je na własną rękę, i to jeszcze jak np komuż posmakuje i będzie pił kilka dziennie to może sobie zrobić krzywdę.
6 marca 2013 at 09:07Ile osób, tyle opinii 🙂 ja zawsze piłam ustroniankę, a odkąd wypużcili na rynek ustroniankę z jodem i ustroniankę z magnezem, to piję włażnie tę z magnezem i witaminą B6:) dla mnie jest pyszna, chyba się od niej uzależniłam hihi 🙂 czytałam też, że lepiej się wchłania, bo zawiera magnez w postaci jonowej 🙂 z resztą muszę przyznać, że od kiedy piję ją regularnie, ustały drgania powieki, które dokuczały mi od dawna:)
6 marca 2013 at 09:14Ja lubię wodę mineralną, źródlana ma dl amnie za dużo bąbelków. Poza tym wciskam do wody cytrynę i wtedy mam naturalną wodę smakową 🙂
3 lipca 2013 at 11:50Moją ulubioną wodą jest mineralna Ustronianka niegazowana. Ma niską zawartożć sodu, a jest bogata w składniki mineralne. Jest żwietna na upały bo naprawdę przyjemnie orzeźwia. Dodatkowo czytałam gdzież, że jest też polecana przez specjalistów z zakresu dietetyki 😉
6 lipca 2013 at 21:10Lepsza woda źródlana, chociaż ja nie widze różnicy między źródlaną, a mineralną. Jednak czężciej pije wodę źródlaną, mam ją już sprawdzoną.
23 lutego 2015 at 09:55A nie stosowałyżcie takiej wody typowej dla kobiet w ciąży nie wiem czy ona faktycznie ma jakież lepsze włażciwożci?ktoż ją pije?
25 lutego 2015 at 12:51ja preferuje wodę wysokozmineralizowaną. np piwniczankę, ze względu na prowadzony tryb życia.. pije dużo kawy i dużo ćwiczę, dlatego staram się uzupełniać minerały pijac wode
15 czerwca 2018 at 09:53„ŁATWE DECYZJE – TRUDNE ŻYCIE. TRUDNE DECYZJE – ŁATWE ŻYCIE” – JERZY GREGOREK
PODEJMIJ TRUDNĄ DECYZJE I ZACZNIJ ĆWICZYC Z TRENEREM – SCHUDNIJ I ZMIEŃ CAŁE SWOJE ŻYCIE W 3 MIESIĄCE. TYLKO TERAZ PROMOCJA: 99ZŁ ZAMIAST 400! DODATKOWO MASZ SZANSĘ WYGRAĆ 10 000ZŁ!
WEJDŹ TERAZ: igortreneronline*pl - AutorOdp.