- AutorOdp.
- 6 października 2008 at 00:21
Ja chodzę na airbrush. Szkoda tylko,że tak drogo to kosztuje, no ale wolę wydać więcej kasy niż później liftingi robić;)
26 listopada 2008 at 10:59solarium? lubię 😀 słońce wolno mnie łapię i często mam oparzenia 😕 a po solarium nic zero podrażnionej skóry i efekty bardzo mnie zadowalające:D
3 marca 2009 at 17:49słonko zdecydowanie:)
24 kwietnia 2009 at 13:15w okresie wakacyjnym oczywiżcie słoneczko 🙂 ale w zimie i na wiosne solarka 🙂
25 kwietnia 2009 at 18:35Co sądzę o solarium? Jak ktoż jest masochistą a do tego jeszcze chce płacić za raka skóry,zniszczoną skórę i wczeżniejsze zmarszczki to poprostu rewelacyjne! Nie ma nic lepszego…
Ktoż tam na pierwszej stronie napisał,że jest nawet zdrowsze od zwykłego słońca! 😯 Wow! Pisanie takich rzeczy powinno być karalne…
25 kwietnia 2009 at 18:43kobity prosze, nie chodzcie na solare, nie dosc ze robicie sobie krzywde to jeszcze wygladacie po tym jak mutantki – pozdro
24 maja 2009 at 23:18[usunięto_link] wrote:
Co sądzę o solarium? Jak ktoż jest masochistą a do tego jeszcze chce płacić za raka skóry,zniszczoną skórę i wczeżniejsze zmarszczki to poprostu rewelacyjne! Nie ma nic lepszego…
Ktoż tam na pierwszej stronie napisał,że jest nawet zdrowsze od zwykłego słońca! 😯 Wow! Pisanie takich rzeczy powinno być karalne…
Naj edno wychodzi z naturalnym sloncem, blagam… Slonce w Polsce ma tylko te przewage ze wiecej go nie ma niz jest, dlatego sie mowi ze nie szkodliwe. Ja mam solar zalecony od dermatologa!!!!!!
26 maja 2009 at 16:10Dermatolog zalecił Ci solarium? 😯 a na co?! Zaleca Ci raka skóry,zmarszczki,przebarwienia czy przesuszenie skóry?!
Zmien lekarza!
wiem,wiem-zaraz napiszesz,że na trądzik pewnie! I nie trzeba być wcale lekarzem,żeby wiedzieć,że solarium wcale nie leczy z tradziku a wręcz przeciwnie-jeszcze pogarsza jego stan! Pewne rodzaje trądziku są w ogóle mocnym przeciwskazaniem do jakiegokolwiek opalania (np tradzik różowaty) a przy ten zwykły leczy się lekami a nie słoncem! Znaczna większożć preparatów przeciwtrądzikowych powoduje fotouczulenia na słońce (i to zarówno doustne typu tetracykliny jak i miejscowe zewnętrzne) i nie wolno się wtedy opalać! Podczas opalania sie skóra się wysusza dlatego można zauważyć czasową poprawę stanu skóry,wysuszenie zmian trądzikowych ale potem skóra nadrabia produkcję sebum,zatyka pory i nastepuje nasilenie zmian tradzikowych! Dawno już obalono ten mit,że opalanie leczy trądzik-Twój lekarz tego nie wie?!
A czy tak samo wychodzi z solarą i słońcem?! Nie sadzę-myżlisz,że te zjarane maniurki smarują się przed solarką np spf25?! Czy w ogóle jakimkolwiek filtrem?! Bo madrzy ludzie na słoncu tak włażnie robia…
26 maja 2009 at 18:57Ja na solarium nigdy nie byłam ale na słoneczku bardzo chętnie się opalam.
31 maja 2009 at 23:22[usunięto_link] wrote:
Dermatolog zalecił Ci solarium? 😯 a na co?! Zaleca Ci raka skóry,zmarszczki,przebarwienia czy przesuszenie skóry?!
Zmien lekarza!
A czy tak samo wychodzi z solarą i słońcem?! Nie sadzę-myżlisz,że te zjarane maniurki smarują się przed solarką np spf25?! Czy w ogóle jakimkolwiek filtrem?! Bo madrzy ludzie na słoncu tak włażnie robia…
Na łuszczyce. Ale dzieki za ten szczegolowy wywod nt tradziku. Niestety nigdy nie mialam. Ja sie smaruje filtrem przed solarium, a po solarium balsamem gleboko nawilzajacym, cale cialo i twarz. Skore mam w swietnym stanie.
3 czerwca 2009 at 16:10może teraz masz skóre w żwietnym stanie ale za 10 lat to ona juz taka żwietna nie bedzie,
ludzie solarium jest bardziej szkodliwe od zwykłego słonca poniewaz na solarium sa emitowane promieniowania UV A , i jest to promieniowanie bardziej szkodliwe od UVB ponieważ ono dociara do głebszych warstw skóry i powoduja jej szybsze starzenie sie oraz raka.
a jeszcze jedno te wszystkie filtry solaryjne, wcale nie chronia przed promieniowaniem, one tylko zawiraja substancje nawilżające, przeciwzmarszczkowe i przyspieszajace opalanie.9 czerwca 2009 at 19:49I to i to nie jest zdrowe ale ja jestem i tak skazana na solarium ze względu na brak czasu
14 czerwca 2009 at 19:37Skore mam w swietnym stanie pod wzgledem choroby. Znaczy ze zniknela. Wiec troche jestem skazana. Poza tym super ze polecacie slonce, tylko ze jakos chwilowo nie moge sobie pozwolic na wypad do Egiptu, a w Polsce cos to slonce w tym roku nie domaga… 😡
20 czerwca 2009 at 10:11czy któraż z Was próbowała opalania natryskowego? efekty sa zadowalające??
2 lipca 2009 at 13:12Opalanie .. na tym cholernym łóżku dostaje klaustrofobii
- AutorOdp.