- AutorOdp.
- 6 sierpnia 2006 at 07:10
Jak jeszcze nie robiłaż tego to to na pewno przed wyjazdem nie rób!! Możliwe, że nic Ci nie będzie po wosku ale to nigdy nie wiadomo i nie warto ryzykować i psuć sobie wakacji.
7 sierpnia 2006 at 20:31Dzieki za porade:) pewnie masz racje:) nie bede sobie stwarzac niepotrzebnych problemów.BUZIAK!!
19 sierpnia 2006 at 13:13Próbowałam już wszystkich sposóbów – tych bolesnych i tych bezbolesnych 🙂 Wosk (szczególnie zrobiony u kosmetyczki) i depilatory elektryczne usuwają włoski na przynajmniej 2-3 tygodnie, oczywiżcie tuż po zabiegu trzeba schować nogi na jeden dzień, aż czerwone plamki znikną. A po upływie owych tygodni trzeba odczekać kilka dni, żeby włoski miały przynajmniej 3 mm i dały się znowu wyrwać 🙂 A w sytuacji kryzysowej czyt. „za 5 minut musisz być gotowa do wyjżcia” jednorazowa maszynka gillette dla mężczyzn jest nieoceniona.
20 sierpnia 2006 at 22:31Moja zona po wosku miala straszną wysypkę, nie zrobila testu…..echh
22 sierpnia 2006 at 11:24ja osobiżcie używam maszynki do golenia, gdyż uważam, że skóra na nogach nie jest tak delikatna i nie ma takiej potrzeby, aby używać kremów itp. Teraz planuje kupić depilator… 8)
23 sierpnia 2006 at 23:16ja preferuje woskowanie 😉
24 sierpnia 2006 at 10:21Ja depilator 🙂
27 sierpnia 2006 at 21:28Planuje kupić depilator:) Mam nadzieje ze bedzie mi służył..mam taką wrażliwa skóre 😥
28 sierpnia 2006 at 07:16Jak masz wrażliwą skórę to lepiej zastanów się z kupnem. Może masz jakąż znajomą która ma depilator, pożycz od niej i sprawdź na kawałku nogi. Szkoda wyrzucać pieniądze w błoto.
28 sierpnia 2006 at 12:48Własnie posiadam ten sam problem. Mam bardzo delikatną skórę, próbowałam wosku, ale nie dożć, ze strasznie bolało to jeszcze okropnie podrażniłam sobie skórę. Myżlałam o zakupie depilatora, ale obawiam się, że może być podobnie.
A nie chce mi się meczyć z maszynkami, bo to lekka udręka 😉
Najlepsze byłoby najwidoczniej usuwanie laserowe, tylko troszkę kasy trzeba na to mieć.28 sierpnia 2006 at 19:53no tak laser to najlepsze wyjscie, tylko funduszy brak…no wiec pozostaja stare niezawodne maszynki
29 sierpnia 2006 at 11:52Ja używam maszynek 😉
Depilator fajna sprawa, jednak ja mam strasznie dużo włosów na łydkach i udach, więc po kilku sesjach stwierdziłam, że to nie dla mnie. Depilacji w miejscach intymnych chyba bym nie przeżyła 😯
Była tu wczeżniej dyskusja o wrastających włoskach – miałam ten sam problem. Pomógł zwykły peeling do ciała.29 sierpnia 2006 at 12:33Też należy zwracać uwagę na to jaki depilator kupujemy. Producenci depilatorów za atut uznają fakt, że depiulator wyrywa więcej włosków na raz dla mnie to wada, wole przejechać to samo miejsce kilka razy niż raz, nie wytrzymałabym takiego bólu.
30 sierpnia 2006 at 14:53ja wyprobowalam juz chyba wszystko i najbardziej polecam wosk 😀
30 sierpnia 2006 at 16:26Na mnie nie każdy wosk działa 🙄 mam za mocne włoski… Macie na to jakąż radę?
- AutorOdp.