- AutorOdp.
- 14 lipca 2007 at 13:22
Jak skutecznie pozbyc sie wasików??
30 czerwca 2008 at 17:40a ja mam ładne nogi, ae włoski mi rosna dosyć szybko i musze często depilować… coż za coż 😛 przynajmniej nie są krzywe 🙂
23 sierpnia 2008 at 17:22Podbijam temat, mam nadzieję, że się nie powtórzę, przynajmniej w tym wątku o tym nie było…
Takie ciągłe golenie zwykłą maszynką mnie już wykończyło…tym bardziej, że i tak zwykle mi wychodzi uczulenie, bo mam cholernie delikatną i wrażliwą skórę:/ Jeżli chodzi o depilator to mam problemy z wrastającymi włoskami i ogólnie zaczynam myżleć o czymż innym. Laser jest dożć drogi, zwłaszcza, że zabiegi trzeba powtórzyć parę razy. Ale może słyszała któraż z Was jeszcze o innym sposobie trwałej depilacji i coż wie na jej temat?
26 sierpnia 2008 at 17:49Dla mnie depilator to istny koszmar, odczuwam każdy pojedynczy włos.. Wiele razy się próbowałam do tego przekonać, ale nic z tego nie wyszło.
Żyletka to jak wybawienie 😆 nic nie boli i nie zostawia czerwonych kropek.Ostatnio jednak przekonałam się, że plastry woskowe to najlepsze rozwiązanie (szkoda, że tak ich mało w zestawie, a są dożć drogie).
Troszkę się trzeba nacierpieć, ale to inna bajka niż depilator 🙂
Już się nabawiłam tiku nerwowego.. na samą myżl o oderwaniu plasterka noga mi ucieka.. 🙄5 września 2008 at 18:18WOSK. Uwielbiam, tym bardziej, że to mnie nawet nie tyle, ze boli, co chwilę zapiecze.. maszynki juz nie używam. m. in. dlatego, ze odrastające włoski kłuja..no i szybko odrastaja..
Zastanawiam się nad kupnem depilatira, tylko oczywiscie życzliwe kolezanki postraszyły mnie, ze może i jest spokój przez długi okres..ale włosy wrastają..:/ Więc, użytkowniczki depilatorów help me.. Czy tak jest naprawde, czy po prostu w większosci przypadków to zwykła żciema..??
5 września 2008 at 18:59McMiodek
Jestem użytkowniczką depilatora :). Mi nie wrastają włoski na nogach, ale pod pachami czasem się zdarzy. Nie jest przyjemne wyciąganie ich pincetą, ale komfort jakimi są wydepilowane w porównaniu do ogolonych pach jest ogromny. Podobnie z nogami. Tu jednak wrastania włosków nie zauważyłam.6 września 2008 at 08:06A czy wosk i depilator to nie ta sama bajka? 😉
Ktoż pisał o kropkach po depilacji, to w większożci przypadków zawsze znikają- kwestia dni ;P6 września 2008 at 09:03zasada jest ta sama, tu i tam depilujesz, podrażnienia i inne skutki są podobne.
ja depiluję się zazwyczaj po południu lub wieczorem, tak żeby na drugi dzień móc pokazać nogi. Zatem żeby kropki zniknęły depiluję się najpóźniej 10h przed wyjżciem.
7 września 2008 at 18:13Nooo.. to z woskiem i kropkami też jest podobna zasada 🙂 łee..to lecę po depilator..:D
8 września 2008 at 21:43[usunięto_link] wrote:
Nooo.. to z woskiem i kropkami też jest podobna zasada 🙂 łee..to lecę po depilator..:D
coraz więcej masochistek ;-P
17 listopada 2008 at 15:58Ja jestem zwolenniczką depilatora, próbowałam już wielu rzeczy…:
– golenia, nie wchodzi w grę, na drugi dzień już mi się szorstkie łydki robiły, mam gruby i ciemny włos niestety, po za tym jakbym miała co dwa dni golić nogi to bym chyba kręćka dostała, nie chce mi się
– kremów, są lepsze niż golenie, dają efekt gładziutkich nóżek, ale starczają na 3 do 4 dni, nie więcej, po za tym drogie.
– plastrów z woskiem, o matko, nie nie nie, wyrywanie ok, ale wiele razy miałam tak że nie wyrwało włosów, wosk został na nodze, potem trzeba go zmywać tymi chusteczkami itp. itd. po za tym samo odrywanie cholernie boli pomimo że szybko i to tylko chwila, ale nie, forma depilacji nieodpowiednia dla mnie. Po za tym kosztuje.
Tak więc, wolałam wydać raz-dużo, a na bardzo długo. Mam mojego Brauna, któremu jestem oddana ;D i mam spokój na ponad 3 tygodnie, a nawet jak włoski odrastają to są tak delikatnie, że na początku można ich nie zauważyć 😉 a kropeczki znikają po 1 dniu 🙂
20 listopada 2008 at 18:36Plastry z woskiem. Jak dla mnie idealne i najmniej bolesne. :]
- AutorOdp.