- AutorOdp.
- 4 marca 2012 at 16:18
zdarzyl sie komus przypadek, ze taki piperzyk znow sie pojawil w tym samym miejscu?
27 maja 2012 at 09:20ja też się chętnie dowiem, tym bardziej, że moje pieprzyki też wymagają usunięcia, bo są odstające :/
1 czerwca 2012 at 08:44Witam:) również posiadam sporo pieprzyków jednak boję się poddać takiemu zabiegowi ( martwią mnie ewentualne późniejsze powikłania). Chyba już przyzwyczaiłam się do ich obecnożci na moim ciele 😆 Podziwiam osoby które są tak odważne i decydują się na zabieg możecie napisać coż więcej jak to wygląda ( czy powstają jakież blizny) i czy usuwałaż wystające pieprzyki czy takie które znajdują się płasko na ciele?
26 czerwca 2012 at 20:56podbijam pytania poprzedniczki.. też mam 3 odstające pieprzyki na brzuchu, nie przeszkadzają mi, ale na baseie sie wszyscy patrza i pytaja czemu nie usunę… poza tym niebezpiecznie się oalac, zawsze je „topię” dosłownie w kremie do oplania albo zasłąniam plastrem
2 lipca 2012 at 09:53słyszałam, że za jednym zamachem nie można usunąć wszystkiego – to prawda? mój chłopak ma trochę pieprzyków na plecach, ale też nie ma czasu biegać do lekarza co tydzień na kolejną „partię” usuwania…
22 sierpnia 2012 at 11:50Ja mam mnóstwo pieprzyków na całym ciele, po mamie.
Nie mam zamiaru ich wycinać, ale kontroluję je regularnie u dermatologa.
Jak wychodzę na słońce, smaruję je bardzo wysokim filtrem. Myżlę, że taka ochrona wystarczy.28 sierpnia 2012 at 13:52Może i efekt fantastyczne ale nie dowiesz się czy dany pieprzyk był łagodny czy złożliwy bo to może stwierdzić tylko badanie histopatologiczne
[usunięto_link]19 marca 2013 at 11:35jedna kwestia to zdrowotna, druga – estetyczna.
mi się pojawiają nowe co jakiż czas.. bo przecież nie było ich tyle kiedyż. i włażnie ze względów estetycznych chciałabym je usunąć..
gdzie w takim celu powinnam się zgłosić? chyba nie do dermatologa?21 marca 2013 at 15:07Lauro, najlepiej iżć z pieprzykiem do dermatologa. Skierowanie wypisze Ci lekarz rodzinny. Jeżli faktycznie masz ich dużo i są też sporych rozmiarów, lekarz zleci ich usunięcie. Możesz zawsze ponarzekać, że nie możesz się opalać, itp.
3 kwietnia 2013 at 19:40Możesz rozważyć również gabinet medycyny estetycznej. Oczywiżcie wtedy powinnaż liczyć się z odpowiednio wyższymi kosztami. Najlepiej jednak udać się do dermatologa.
22 maja 2013 at 09:38Pieprzyki zawsze warto badać! Profilaktyka przede wszystkim!
23 sierpnia 2013 at 13:02Lepiej usunąć jak są już wyjątkowo duże, wtedy mogą z nimi być problemy.
24 września 2013 at 13:02Ja miałam usunięte 2 pieprzyki bo tak mi kazał lekarz i żałuję bardzo bo miałam 2 małe pieprzyki a teraz mam 2 duże blizny !!!!!!!
26 września 2013 at 12:17Ja czężć pieprzyków usunęłam a czężć smaruję przed opalaniem kremami i sztyftami do miejsc wrażliwych z najwyższym filtrem
21 października 2013 at 14:42Mój brat miał usuwane pieprzyki i mu nie zostały blizny, może to od chirurga zależy 😕
- AutorOdp.