- AutorOdp.
- 17 lutego 2007 at 11:15
gdy moja kolezanka dostala pierscionek od chlopaka to okazo sie ze byl za maly 😳
17 maja 2007 at 16:29ja bym chciała aby to było z zaskoczenia i wolałabyma by mój facet sam kupił pierżcionek najwyzej jak będzie za mały lub za duzo mozna iżc pomniejszyc lub powiekszyć to taka fajna niespodzinka:)
18 maja 2007 at 13:49wiem ze moje honey w rozmiar trafi a co do gustu-mam nadzieje no i czekam na zareczyny z wielka mega wielka niespdzianka!!
30 października 2007 at 10:49najlepiej pokazać, jaki Ci się podoba, przymierzyć, żeby facet zapamiętał rozmiar. Można przymierzyć kilka wzorów i wskazać, jaki Ci się podoba najbardziej. Są przecież sklepy internetowe (wystarczy wystukać w googlach np. pierżcionek zaręczynowy), możesz przejrzeć wzory razem z facetem i zasugerować, jaki jest w Twoim stylu. Niektóre pracownie jubilerskie robią pierżcionki na specjalne zamówienie, wiec z rozmiarem nie ma kłopotu!
30 października 2007 at 11:26[usunięto_link] wrote:
po pierwsze to ty sobie nie wybierasz pierscionka….
to ma zrobis twoj wybranek 🙂moja siostra sama sobie wybierała.. 😛 bo On nie chciał aby go gdzież w kąt dała jak się jej by nie spodobał.. 🙂
a do tego że masz za chude palce to przecież oni zmniejszają pierżcionki..
30 października 2007 at 17:33Dla mnie beznadzieją jest,wybierać i kupować pierżcionek zaręczynowy z facetem. 🙄 To ma być niespodzianka w każdym calu.I ja tak miałam,mój facet jedynie zrobił mini wywiad jakie pierżcionki mi się podobają.A jak zdobył i wiedział jaki rozmiar palca?Otóż wział kiedyż mój pierżcionek,założył na małego palca 😆 i stwierdził,że ta wiedza mu się kiedyż przyda . 😀
30 października 2007 at 18:13mój tez kiedyż wzioł moj pierscionek i przymierzył na palaca:)
30 października 2007 at 22:26Ja wolałabym być postawiona przed faktem dokonanym, kocham niespodzianki:)
30 października 2007 at 22:41Również jestem za jak niespodzianka to niespodzianka.
20 maja 2008 at 08:23Ja mam pewnosc ze Moj Facet trafi w moj gust, poniewaz bylismy razem z moim bratem wybierac pierscionek zareczynowy dla jego dziewczyny i moj kochany juz wie jakie mi sie podobaja 🙂 Najbardziej to takie pomieszane z bialym i zoltym zlotem i typowy okragly diamencik 🙂 taka typowa zareczynowka 😛
20 maja 2008 at 09:16@izmaya wrote:
ja robiłam modyfikacje, zamiast szafirów chciałam rubiny [usunięto_link] no i chciałam w białym złocie bo żółtego nie lubie. W Diamondscenter.net z tego co wiem to robią też pierżcionki na zamówienie także można zapytać 🙂
Ta stronka jest fajna. Na pewno chciałabym dostać których z tych fajnych pierżcionków z brylantami. Ale jak to jednoczeżnie ma być niespodzianka, a jednoczeżnie żeby sprawił mi przepiękny pierżcionek i to z rozmiarem dobry, bo ja mam małe paluszki ??? Cięzko będzie, ale jeszcze nie zastanawiam sie nad tym, bo nie spodziewam się niespodzianek.
21 maja 2008 at 08:17Hmm, jeżli chłopak cię dobrze zna, to może sam trafi 😉 Albo domyżli sie, żeby spytać się Twojej najlepszej koleżanki 😉
A niespodzianki są faaaaaaajne! Nawet jeżli nie trafią w rozmiar 😉13 lipca 2008 at 00:37hej dziewczyny jak marzyc to na calego wejdzcie na strone Tiffaniego.
[usunięto_link]
pod linkiem engagement bedziecie miec caly wybor klasycznych pierscionkow zareczynowych.
polecam goraco3 sierpnia 2008 at 08:59Ja tam jestem tradycjonalistką i nie wyobrażam sobie żebym mogła iżc z moim facetem wybierac sobie pierscionek zareczynowy.
Jezeli chodzi o rozmiar moje Kochanie nie owijalo w bawelne, poprostu spytal sie mnie jaki mam rozmiar i dlugo przed naszymi zareczynami go znal.
Pierscionek wybrak mi sliczny, lepszego nie moglam sobie wymarzyc 🙂13 stycznia 2009 at 10:49[usunięto_link] wrote:
najlepiej pokazać, jaki Ci się podoba, przymierzyć, żeby facet zapamiętał rozmiar. Można przymierzyć kilka wzorów i wskazać, jaki Ci się podoba najbardziej. Są przecież sklepy internetowe (wystarczy wystukać w googlach np. pierżcionek zaręczynowy), możesz przejrzeć wzory razem z facetem i zasugerować, jaki jest w Twoim stylu. Niektóre pracownie jubilerskie robią pierżcionki na specjalne zamówienie, wiec z rozmiarem nie ma kłopotu!
Oczywiżcie, przecież takich katalogów w internecie jest bardzo dużo.
Duży wybór: [usunięto_link]
wystarczy pooglądać razem i „dyskretnie zasugerować” co się nam podoba. Nie chodzi nawet o konkretny model pierżcionka, bo element niespodzianki jest bardzo miły, ale o delikatne nakreżlenie naszych preferencji.
A znacie historię pierżcionka zaręczynowego?
„PIERśCIONEK ZARĘCZYNOWY
Idealnym pierżcionkiem zaręczynowym jest jednokamieniowy pierżcionek z brylantem. Klasyczny wzór takiego pierżcionka to tzw. chaton, o prostej, czystej formie, z jednym kamieniem o dowolnej masie, osadzonym w delikatnym koszyczku. Tradycja ofiarowywania ukochanej pierżcionka zaręczynowego wywodzi się z XV wieku, kiedy to w 1477 roku austriacki Arcyksiążę Maksymilian podarował swojej narzeczonej Marii Burgundzkiej pierżcionek z diamentem, który miał być symbolem jego uczuć.”
Cytuję za stroną [usunięto_link] - AutorOdp.