- Ten temat ma 62 odpowiedzi, 44 g艂osy, a ostatnio zosta艂 zaktualizowany 12 lat, 11 miesi臋cy temu przez
Sklep-Jubilerski.
- AutorWpisy
- 17 lutego 2007 o 11:15 #37931
gdy moja kolezanka dostala pierscionek od chlopaka to okazo sie ze byl za maly 馃槼
17 maja 2007 o 16:29 #37932ja bym chcia艂a aby to by艂o z zaskoczenia i wola艂abyma by m贸j facet sam kupi艂 pier偶cionek najwyzej jak b臋dzie za ma艂y lub za duzo mozna i偶c pomniejszyc lub powiekszy膰 to taka fajna niespodzinka:)
18 maja 2007 o 13:49 #37933wiem ze moje honey w rozmiar trafi a co do gustu-mam nadzieje no i czekam na zareczyny z wielka mega wielka niespdzianka!!
30 pa藕dziernika 2007 o 10:49 #37936najlepiej pokaza膰, jaki Ci si臋 podoba, przymierzy膰, 偶eby facet zapami臋ta艂 rozmiar. Mo偶na przymierzy膰 kilka wzor贸w i wskaza膰, jaki Ci si臋 podoba najbardziej. S膮 przecie偶 sklepy internetowe (wystarczy wystuka膰 w googlach np. pier偶cionek zar臋czynowy), mo偶esz przejrze膰 wzory razem z facetem i zasugerowa膰, jaki jest w Twoim stylu. Niekt贸re pracownie jubilerskie robi膮 pier偶cionki na specjalne zam贸wienie, wiec z rozmiarem nie ma k艂opotu!
30 pa藕dziernika 2007 o 11:26 #37937@eta wrote:
po pierwsze to ty sobie nie wybierasz pierscionka….
to ma zrobis twoj wybranek 馃檪moja siostra sama sobie wybiera艂a.. 馃槢 bo On nie chcia艂 aby go gdzie偶 w k膮t da艂a jak si臋 jej by nie spodoba艂.. 馃檪
a do tego 偶e masz za chude palce to przecie偶 oni zmniejszaj膮 pier偶cionki..
30 pa藕dziernika 2007 o 17:33 #37938Dla mnie beznadziej膮 jest,wybiera膰 i kupowa膰 pier偶cionek zar臋czynowy z facetem. 馃檮 To ma by膰 niespodzianka w ka偶dym calu.I ja tak mia艂am,m贸j facet jedynie zrobi艂 mini wywiad jakie pier偶cionki mi si臋 podobaj膮.A jak zdoby艂 i wiedzia艂 jaki rozmiar palca?Ot贸偶 wzia艂 kiedy偶 m贸j pier偶cionek,za艂o偶y艂 na ma艂ego palca 馃槅 i stwierdzi艂,偶e ta wiedza mu si臋 kiedy偶 przyda . 馃榾
30 pa藕dziernika 2007 o 18:13 #37939m贸j tez kiedy偶 wzio艂 moj pierscionek i przymierzy艂 na palaca:)
30 pa藕dziernika 2007 o 22:26 #37940Ja wola艂abym by膰 postawiona przed faktem dokonanym, kocham niespodzianki:)
30 pa藕dziernika 2007 o 22:41 #37941R贸wnie偶 jestem za jak niespodzianka to niespodzianka.
20 maja 2008 o 08:23 #37942Ja mam pewnosc ze Moj Facet trafi w moj gust, poniewaz bylismy razem z moim bratem wybierac pierscionek zareczynowy dla jego dziewczyny i moj kochany juz wie jakie mi sie podobaja 馃檪 Najbardziej to takie pomieszane z bialym i zoltym zlotem i typowy okragly diamencik 馃檪 taka typowa zareczynowka 馃槢
20 maja 2008 o 09:16 #37943@izmaya wrote:
ja robi艂am modyfikacje, zamiast szafir贸w chcia艂am rubiny http://www.diamondscenter.net/product_info.php/cPath/33/products_id/494 no i chcia艂am w bia艂ym z艂ocie bo 偶贸艂tego nie lubie. W Diamondscenter.net z tego co wiem to robi膮 te偶 pier偶cionki na zam贸wienie tak偶e mo偶na zapyta膰 馃檪
Ta stronka jest fajna. Na pewno chcia艂abym dosta膰 kt贸rych z tych fajnych pier偶cionk贸w z brylantami. Ale jak to jednocze偶nie ma by膰 niespodzianka, a jednocze偶nie 偶eby sprawi艂 mi przepi臋kny pier偶cionek i to z rozmiarem dobry, bo ja mam ma艂e paluszki ??? Ci臋zko b臋dzie, ale jeszcze nie zastanawiam sie nad tym, bo nie spodziewam si臋 niespodzianek.
21 maja 2008 o 08:17 #37944Hmm, je偶li ch艂opak ci臋 dobrze zna, to mo偶e sam trafi 馃槈 Albo domy偶li sie, 偶eby spyta膰 si臋 Twojej najlepszej kole偶anki 馃槈
A niespodzianki s膮 faaaaaaajne! Nawet je偶li nie trafi膮 w rozmiar 馃槈13 lipca 2008 o 00:37 #37945hej dziewczyny jak marzyc to na calego wejdzcie na strone Tiffaniego.
http://www.tiffany.com
pod linkiem engagement bedziecie miec caly wybor klasycznych pierscionkow zareczynowych.
polecam goraco3 sierpnia 2008 o 08:59 #37946Ja tam jestem tradycjonalistk膮 i nie wyobra偶am sobie 偶ebym mog艂a i偶c z moim facetem wybierac sobie pierscionek zareczynowy.
Jezeli chodzi o rozmiar moje Kochanie nie owijalo w bawelne, poprostu spytal sie mnie jaki mam rozmiar i dlugo przed naszymi zareczynami go znal.
Pierscionek wybrak mi sliczny, lepszego nie moglam sobie wymarzyc 馃檪13 stycznia 2009 o 10:49 #37947@serenite wrote:
najlepiej pokaza膰, jaki Ci si臋 podoba, przymierzy膰, 偶eby facet zapami臋ta艂 rozmiar. Mo偶na przymierzy膰 kilka wzor贸w i wskaza膰, jaki Ci si臋 podoba najbardziej. S膮 przecie偶 sklepy internetowe (wystarczy wystuka膰 w googlach np. pier偶cionek zar臋czynowy), mo偶esz przejrze膰 wzory razem z facetem i zasugerowa膰, jaki jest w Twoim stylu. Niekt贸re pracownie jubilerskie robi膮 pier偶cionki na specjalne zam贸wienie, wiec z rozmiarem nie ma k艂opotu!
Oczywi偶cie, przecie偶 takich katalog贸w w internecie jest bardzo du偶o.
Du偶y wyb贸r: Pier偶cionki zar臋czynowe
wystarczy poogl膮da膰 razem i „dyskretnie zasugerowa膰” co si臋 nam podoba. Nie chodzi nawet o konkretny model pier偶cionka, bo element niespodzianki jest bardzo mi艂y, ale o delikatne nakre偶lenie naszych preferencji.
A znacie histori臋 pier偶cionka zar臋czynowego?
„PIER艣CIONEK ZAR脛藴CZYNOWY
Idealnym pier偶cionkiem zar臋czynowym jest jednokamieniowy pier偶cionek z brylantem. Klasyczny wz贸r takiego pier偶cionka to tzw. chaton, o prostej, czystej formie, z jednym kamieniem o dowolnej masie, osadzonym w delikatnym koszyczku. Tradycja ofiarowywania ukochanej pier偶cionka zar臋czynowego wywodzi si臋 z XV wieku, kiedy to w 1477 roku austriacki Arcyksi膮偶臋 Maksymilian podarowa艂 swojej narzeczonej Marii Burgundzkiej pier偶cionek z diamentem, kt贸ry mia艂 by膰 symbolem jego uczu膰.”
Cytuj臋 za stron膮 YES - AutorWpisy
- Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.