• Autor
    Odp.
  • Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

mam nadzieję, że mu się zbyt szybko nie znudzi, na wszelki wypadek będzie ogólnie sportowo, a nie wszystko z jedną konkretną dyscypliną 😉

Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

Jezu, barek, szafa po której mogą się wdrapywać… pod tym względem ikea ma dobrze przemyżlane propozycje, ale z solidnożcią u nich ciężko.

A jesli meble rosną razem z dzieckiem to moim zdaniem powinny być bardzo neutralne by można było zagrać dodatkami wraz z upływającym czasem. No i jakożć musi być dobra. Bo muszą kilka lat wytrzymać hm?

Wloczykij
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 224
    • Zapaleniec

Bardzo ładne, ja lubię biuałe meble, ale nie wiem, czy Twój synek, kiedy będzie nieco straszy też je doceni, to taki zestaw raczej dla dziewczynek.

ZapachLuxusu_pl
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 46
    • Bywalec

Największy wybór inspiracji i dziecięcych mebli znajdziemy w sklepach internetowych. Można tam kupić całe zestawy tematyczne mebli. Dla chłopców zestaw piłkarski, rakieta bądź samochód, a dla dziewczynek np zestaw z kotkiem lub z księżniczką.

kwiatuszek5
    Member
    • Odp.: 8
    • Początkujący

Hej,

jestem żwieżą mamusia i szukam pomysłów na urządzenie pokoju.
    Podobają mi się takie pożciele z baldachimem i „wykończeniem” łóżeczka – możecie polecić jakąż firmę?
    Poszukuję też naklejek na żcianę, ale takich miękkich jakby z gąbki. Wszędzie są na zwykły klej i odpadają od żciany.

zosienka_g
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 75
    • Stały bywalec

jeżli chodzi o kolor biały to może być różnie, bo mnie się nie podobały meble białe, a mojemu mężowi owszem i to bardzo, trochę mi się zmieniło, zależy od mebli;] pożciel polecam firmy feretti nadaje się dla alergików i jest żliczna

kwiatuszek5
    Member
    • Odp.: 8
    • Początkujący

Weszłam na ich stronkę, pożciel wygląda żlicznie. Poszukam jeszcze naklejek i będę miała piękny pokój dla malucha :). Dzięki

zosienka_g
    Member
    • Stały bywalec

przede wszystkim jest sprawdzona i polecana, więc powinna się sprawdzić

Bellafonte_pl
    Member
    • Odp.: 23
    • Bywalec

Mnie ostatnio urzekły meble Vox. Zastanawiamy się nad szafą do pokoju dziecięcego. Można ją dowolnie aranżować kolorystycznie, można po niej pisać, kolorować ją. Myżlę, że to fajny mebel na lata. Do tego komoda plus przewijak i łóżeczko.

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

Moim zdaniem meble powinny być neutralne, przecież nikt nie będzie wymieniał mebli co 2-3 lata, a dziecko rożnie i zmieniają mu się upodobania. Myżlę, że wygląd pokoju można tanio i szybko zmieniać dodatkami. Dywany, pożciele, lampy, takie jak na przykład tutaj: [usunięto_link]
    Na początek można kupić bardziej dziecięce, a później stopniowo zmieniać na dodatki dla ucznia, nastolatka itd.

zosienka_g
    Member
    • Stały bywalec

mebelki fajne, ja miałam jako dziecko biuro w regale i tego zdecydowanie nie polecam:)z resztą chyba już takich nie ma:D, gdy byłam większe chciałam mieć młodzieżowy pokój a to okropne biurko było w jednym miejscu i wystawało z regału, takie meble fajne bo można różnie ustawiać to jest duży plus, a tak jak piszesz dodatki zdziałają cuda;] i będzie żlicznie

zosienka_g
    Member
    • Stały bywalec

ja obecnie mam maluszka, ale wystarczy fajny miż na półkę, jakież naklejki może na żcianę, ładne łóżeczko z kolorową pożcielą i może baldachim (teraz już są fajne baldachimy bo nadają się dla alergików, są bakteriostatyczne), ładny dywanik i pokoi jest super, a wraz z wiekiem będzie przybywać/ubywać zabawek, zmieniać się będą mebelki- wtedy wystarczy zmiana łóżeczka

luiza22
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 60
    • Stały bywalec

Chyba pokój dziecięcy 😉 a nei dziecinny 😉 ale ten niebieski mi się bardzo podoba

zosienka_g
    Member
    • Stały bywalec

chyba tak:D, ale wiadomo o co chodzi

Americana
    Member
    • Odp.: 24
    • Bywalec

U mnie sprawdza się duża ilożć pudeł na zabawki – łatwiej dzieciakom sprzątać wrzucając je do pudeł niż układając na półkach; na żcianach zawieszam ich rysunki jako dekoracja; postawiłam też domek kartonowy – z Tektoory, który sam w sobie jest ozdobą, obowiązkowo mały kolorowy stolik z krzesełkami do rysowania. Jest mocno kolorowo, mało różu 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " pokój dziecinny"

Przewiń na górę