• Autor
    Odp.
  • Rencia
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 480
    • Pasjonat

Myżlę, że dobra mam wybierze fajny prezent dla dziecka 🙂 poza tym ja lubię robić niespodzianki, a jak zabiorę całą rodzinkę do takiego sklepu to nie będzie potem tego zdziwienia i zaskoczenia 🙂

krolkaroli
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

U nas hitem (1,5 roku skończone dwa miesiące temu) książeczki z Krecikiem i sikoreczką, wierszyki łamiące języki, seria o Basi. Do tego pacynki – mamy z IKEI i Endo. A ostatnio choć może to najbardziej praktyczne mała dostała poduszkowca. Jest dożć duży bo ma 70 na 70 cm. Więc jak już będzie dziecko miało duuużo książeczek i zabawek to niech ma na czym się bawić 😉

beza83
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Mój Antuż ostatnio męczy niemiłosiernie takiego oto kotogryzaka:)
    [usunięto_link]
    Jedyną wadą dla niektórych może być fakt, że gryzak jest całkowicie naturalny, niemalowany i nielakierowany, a co za tym idzie, pod wpływem wilgoci, a w tym przypadku żliny powierzchnia
    staje się lekko chropowata. Taki urok drewna:)Poza tym w żadnym wypadku nie przeszkadza to Antusiowi go obgryzać:)

delicja
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

bardzo dobrym prezentem dla czteroletniego dziecka moim zdaniem jest książka. W tym wieku dzieci zadają „trudne” pytania: mamoooo, skąd się biorą dzieci??? Trafiłam na dobra książkę, która może być podpórką w rozmowie na ten jakże poważny temat. To Maciupek i Maleńtas. Niezwykłe przygody w Brzuchu Mamy Anny Janko.To historia bliźniaków, które jeszcze są w maminym brzuchu.

Anna Janko kojarzy mi się z felietonami w Zwierciadle, napisała też chyba Dziewczynę z zapałkami… Nie sądziłam, że pisze dla dzieci.

pannaswieczka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 482
    • Pasjonat

Zawsze powtarzam, że książki i książeczki to najfajniejsze prezenty, które przyniosa w przyszłożci nieocenione efekty. Choć ostatnio kupiłam coż o 10 murzyniątkach i szybciutko pożałowałam… Dożć, że horror to jeszcze rasistowski! A Anna Janko rzeczywiżcie mądrą kbietą jest, potwierdzam, z pewnożcią nie przemyca żadnych ideologii….

krolkaroli
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

bardzo dobrym prezentem dla czteroletniego dziecka moim zdaniem jest książka. W tym wieku dzieci zadają „trudne” pytania: mamoooo, skąd się biorą dzieci??? Trafiłam na dobra książkę, która może być podpórką w rozmowie na ten jakże poważny temat. To Maciupek i Maleńtas. Niezwykłe przygody w Brzuchu Mamy Anny Janko.To historia bliźniaków, które jeszcze są w maminym brzuchu.

Anna Janko kojarzy mi się z felietonami w Zwierciadle, napisała też chyba Dziewczynę z zapałkami… Nie sądziłam, że pisze dla dzieci.

Uwielbiam Dziewczynę z zapałkami, polecam – fajna historia mocno zarobionej mamy w PRL’u 🙂 też jestem zaskoczona, że pisze książeczki dla dzieci.

bera_87
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 182
    • Zapaleniec

a gdzie poza Netem można znaleźć jej książki??

nejtan
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

w ksiegarni?

okm
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 126
    • Zapaleniec

Dla mnie autorka dla dzieci najlepszą na żwiecie jest Dorota Gellner, ja czytałam jej książeczki, teraz dzieci czytają, bo ona ciagle pisze !

nejtan
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

a nie znam, mozesz polecic jakas ksiazke?

okm
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 126
    • Zapaleniec

No nie gadaj, że nie znasz:)) Pod tym linkiem masz książki pani Doroty Gellner, bo nie sposób wszystkie wymienić:)

kalina.kot
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Najbezpieczniejszą opcją są po prostu klocki:)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Problem z Prezentem"

Przewiń na górę