• Autor
    Odp.
  • Mehi
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 42
    • Bywalec

no ja tez uzywam prostownicy i odzywki to podstawa. faworytem jest wspomniany biosilk i mozna tez kupic w salonac fryzjerskich l’oreal specjalny lakier do wlosow poddawanych wysokim temperaturom, bardzo byl fajny, nie pamietam dokladnie nazwy, ale butelka byla czarna z napisem czerowonym „tech”

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

widzę, że przewinęło się tu sporo dobrych słów na temat kosmetyków nivea… zastanawiam się włażnie czy ich nie kupić, bo jakiż czas temu bardzo zniszczyłam sobie włosy przez ciągłe prostowanie i teraz znowu zapuszczam, a do prostownicy wolę nie wracać zbyt często 🙄

ola57777
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

widzę, że przewinęło się tu sporo dobrych słów na temat kosmetyków nivea… zastanawiam się włażnie czy ich nie kupić, bo jakiż czas temu bardzo zniszczyłam sobie włosy przez ciągłe prostowanie i teraz znowu zapuszczam, a do prostownicy wolę nie wracać zbyt często 🙄

Masz racje prostowanie strasznie wysusza nasze włosy i ciezko potem sprawic aby wrócily do swojego naturalnego wygladu.
    Teaz jestem ciekawa opini ,albo najlepiej sama kupie ten balsam.

ania.wolska
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

też swoje przeszłam, więc coż o tym wiem!

ola57777
    Member
    • Zasłużony

A czy u Was tez tak cyklicznie wypadaja włosy ?
    U mnie zwykle jest tak ze wczesne lato wychodza mi calymi garsciami.

Dorota123
    Participant
    • Maniak

u mnie najbardziej wypadały po ciąży, do tego doszło katowanie ich prostownicą, farbami do włosów, a o efekcie już pisałam wyżej…

a w temacie to wypróbowałam nivea s&e i jestem zadowolona, mi odpowiada, włosy są gładkie i błyszczące, daleko im do mojego puchatego siana sprzed roku chociażby…

ola57777
    Member
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

u mnie najbardziej wypadały po ciąży, do tego doszło katowanie ich prostownicą, farbami do włosów, a o efekcie już pisałam wyżej…

a w temacie to wypróbowałam nivea s&e i jestem zadowolona, mi odpowiada, włosy są gładkie i błyszczące, daleko im do mojego puchatego siana sprzed roku chociażby…

Kupiłam i rzeczywiscie włosy sa bardzije podatne na ukladanie i nie ma mowy o sianku 😉
    Zreszta mysle ze latem warto równiez uzywac takich kosmetyków bo dodatkowo wysusza włosy ostre slońce.

Dorota123
    Participant
    • Maniak

masz rację… moje włosy są na prawdę w lepszej kondycji niż rok temu… nie są narażone na ciepło i w ogóle och i ach 😀 dawno nie byłam tak zadowolona

Der-med
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

W lecie wogóle należy bardzo dokładnie dbać o swoje ciało. Działanie słońca doskonale widac na kondycji włosów – zazwyczaj płowieją, staja się przesuszone, szorstkie w dotyku. Włosy najpeiej nawilżać – w lecie sprawdzi sie nakładanie na nie maseczek – warto potrzymać je na włosach 15 minut, po czym należy je dokładnie spłukać. By poprawić kondycję włosów dobrze jest rozpocząć kuracje suplementami diety – dostępne są różne preparaty na bazie skrzypu polnego lub drożdzy – żrodki te charakteryzują się wysoką skutecznożcią – wzmacniają cebulki włosów zapobiegając nadmiernej łamliwożci oraz wypadaniu

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Prostownica."

Przewiń na górę