• Autor
    Odp.
  • ame_lia
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 57
    • Stały bywalec

Zamierzam kupic sobie prostownicę, dlatego proszę o pomoc.
    Na co mam zwracac uwagę, jakie powinna miec funkcje?

z góry dziękuję 😉

Czersi
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

Chyba był juz taki temat o ile sie nie myle.

Ale co do pytania-powinna miec plytki ceramiczne,termoregulacje,szybko sie nagrzewac i jak najmniej niszczyc wlosy.Dla mnie wazne przy zakupie bylo tez zeby miała pokrowiec w ktory ja zapakuje jak bede gdzies wyjezdzac na dluzej:)

Jednak nie ma prostownicy,która by nie niszczyła włosów.Dlatego polecam kupic sobie od razu zestaw kosmetykow chroniacych wlosy przed jej wplywem(ja mam taki fajny lakier prostujacy i chroniacy wlosy przed skutkami wysokiej temperatury z tej nowej serii got2be).

Mi
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Ja zainwestowałam w cały zestaw: prostownica i lokówka z 5 końcówkami firmy ROWENTA
    [usunięto_link]

Ale jeżli interesuje cię wyłącznie prostownica, to nie warto wydawać kasy na zestaw.

Ja chciałam prostownicę i lokówkę. Jestem bardzo zadowolona, choć nie używam często bo nie chcę włosów zbytnio niszczyć i zwyczajnie mi się nie chce. Prostownica jest ceramiczna- ponoć lepsza, w zestawie z ładną kosmetyczką.
    Co do nagrzewania, to trzeba z 5 min poczekać. Ma tylko 14 Wat, jednak nie potrzeba więcej, i tak jest gorąca. Czasem mam wrażenie, że aż za bardzo, jak widzę, jak mi włosy parują, a w zasadzie pianka hehe. Mnie zależało, żeby pobierała mało prądu. A ta jest włażnie taka.

Minusem dla całego zestawu jest to, że kształt ma inny niż typowa prostownica- nie ukrywam mniej wygodny do trzymania. A plusem, że raz mogę mieć proste a raz kręcone włosy, w zależnożci od nastroju.
    Gdybym miała kupować jeszcze raz, kupiłabym to samo.

ame_lia
    Member
    • Odp.: 57
    • Stały bywalec

[usunięto_link][

[usunięto_link]

[usunięto_link]

[usunięto_link]

która? ;>

michalinka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Przy zakupie prostownicy trzeba zwracać uwagę na jej moc w watach.
    Ja ostatnio kupiłam sobie włażnie taki sprzęt. Moja prostownica ma ceramiczne płytki, 120W oraz cyfrową regulację temperatury. Większożć prostownic jest słabej mocy dlatego nie opłaca się w nie inwestować.
    Prostownice należy dobierać także pod kątem włosów, bo mocną można po prostu spalić cienkie i delikatne włosy.

wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

kupiłam 2 lata temu prostownice w Media Markcie, w jakiejż promocji, skusiłam się i … zong! ma szerokie boki jest niewygodnie trzymać ją w dłoni. 😥 Ma wymienne wkłady – karbowanie, prostowanie i jakąż trzecia ma funkcję, ale juz nawet nie sprawdzałam. Skorzystałam 2 razy i miałam dosyc lezy gdzież w szafie w pudle. Na razie przezuciłam sie na balsamy prostujace, tez wypróbowałam ich sporo, od dłuzszego czasu wierna jestem cudnie pachnącemu balsamowi prostującemu Nivea straight &easy, polecam. Włosy przestaja sie puszyć i całkiem niezle daje efekty. 😉 Ostatnio widziałam niezłą prostownice, która poleciła mi fryzjerka – Remington- ceramiczne wkłady, ponoć dobra, widziałam, że ame_lia podawała ciekawe linki. 🙂 Macie jakież dożwiadczenia z ta prostownica czy tez tak jak ja przerzuciłyżcie sie na balsamy prostujące?, hihi!! 😉

patunia28
    Member
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

zgadzam się, że jest to bardzo niebezpieczne narzędzie 👿
    zwłaszcza, gdy nie ma się wprawy w używaniu bardzo łatwo spalić sobie włosy. moja kumpela tego dożwiadczyła i uwierzcie mi, nie była zadowolona 🙁
    zastanów się czy jest to niezbędny żrodek do uzyskania efektu jakiego pragniesz 😉

Myszka19
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 2108
    • Ekspert

ja dostałam na urodziny prostownice z brauna.. satinliner satin ions i szczerze mogę ją polecić.. 🙂
    [usunięto_link]

Olinnka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Prostownica to zabójca zdrowych i lżniących włosów. wiem co mowie, bo sama uzywalam prostownicy, z wieloma funkcjami ochronnymi dla wlosow a i tak staly sie matowe i zniszczone :/ lepiej kupic kosmetyki prostujace wlosy. ja polecam balsam nivea straight & easy. nakladam go na wilgotne wlosy, susze na duza szczotke i mam lsniace wygladzone wlosy 🙂

Jessi663
    Member
    • Odp.: 94
    • Stały bywalec

ja uzywam prostownicy od ponad 2ch lat … sa troche poniszczone . uzywam roznego rodzaju odzywek maseczek itp widze poprawe,staram sie coraz mniej uzywac prostownicy . ledwo mi sie to udaje…

patunia28
    Member
    • Zasłużony

Jessi to zakup sobie chociaż ten balsam Nivea S&E, bo on chroni przed działaniem wysokich temperatur 🙂

Jessi663
    Member
    • Stały bywalec

wlasnei tyle forumowiczek chwali ten produkt ze chyba jutro go kupie :)) i ocenie go :DD warto sprobowac jesli taka rewelacja po nim . pozdrawiam

patunia28
    Member
    • Zasłużony

spróbować na pewno warto 🙂
    tylko zaznaczam – pamiętaj, że każdy włos jest inny i inaczej reaguje na kosmetyk – to tak żeby nie było na nas jakby coż 😛

Jessi663
    Member
    • Stały bywalec

hehe 😀 SPOKO ; >

Jessi663
    Member
    • Stały bywalec

😀 Napewno nie bedzie : > 😀