• Autor
    Odp.
  • Jeffany
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 404
    • Pasjonat

Uwa偶am, 偶e zadbana kobieta musi mie膰 wyregulowane brwi. Pojedyncze w艂oski wygl膮daj膮 okropnie.

Kwiat we wlosach
    Member
    • Temat贸w: 42
    • Odp.: 514
    • Zas艂u偶ony

a mam takie malutkie pytanko z kt贸rej strony regulujecie brwi?? od do艂u czy g贸ry tez ja do tej pory tylko o dod艂u os strony oka

Czerwona
    Member
    • Temat贸w: 8
    • Odp.: 783
    • Zas艂u偶ony

Ja od dolu 馃槢

olka150
    Member
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 61
    • Sta艂y bywalec

brwi podobno nie wolno wyrywa膰 od g贸ry bo grozi to szkodzeniem jakiegos nerwu tak kiedys czyta艂am gdzies.

Black
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 69
    • Sta艂y bywalec

Te偶 w艂a偶nie s艂ysza艂am co偶 o tym, 偶e nie powinno si臋 od g贸ry wyrywa膰…

Jak nie mia艂am grzywki (a w艂osy do pasa), to nie regulowa艂am, jako偶 nawet nie bardzo wiedzia艂am, jak si臋 za to zabra膰 ;-). W sumie reguluj臋 dopiero od kilku miesi臋cy (jak 偶ci臋艂am si臋 na kr贸tko i mam grzywk臋 馃檮 ), ale cho膰 jest to jednak czasoch艂onne, to du偶o lepiej si臋 tak czuj臋. Jako ciemnooka brunetka brwi mam krzaczaste, grube i niesforne, st膮d wygl膮da艂am jak w偶ciek艂y bohater japo艅skich kresk贸wek 馃槢 ;).

Czerwona
    Member
    • Zas艂u偶ony

Wystarczy byc systematycznym 馃檪 Ja codziennie wyskubuje takie male pojawiajace sie dopiero wloski, trwa to kilka sekund i mam problem z glowy 馃槢

muszka_bzzz
    Member
    • Odp.: 599
    • Zas艂u偶ony

brwi podobno nie wolno wyrywa膰 od g贸ry bo grozi to szkodzeniem jakiegos nerwu tak kiedys czyta艂am gdzies.

to jest faktycznie prawda a ten nerw to nerw tr贸jdzielny[/quote]

muszka_bzzz
    Member
    • Odp.: 599
    • Zas艂u偶ony

to jest faktycznie prawda a ten nerw to nerw tr贸jdzielny[/quote]

Jeffany
    Member
    • Pasjonat

Od do艂u :p

maljoanna
    Member
    • Temat贸w: 15
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

Ja skupie sobie brwi raz w tygodniu u kosmetyczki.
    Same tego nie robie bo chce by moje brwi by艂y r贸wne i nia艂y taki sam kszta艂t
    Przeciez ka偶da z nas wie ze regularne brwi o pi臋knym kszta艂cie, s膮 idealnym dope艂nieniem oczu,brwi nadaj膮 nam okre偶lony wyraz twarzy.

maljoanna
    Member
    • Temat贸w: 15
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

Podstawowe b艂臋dy przy depilacji:
    -Nadawanie im kszta艂tu cienkich, r贸wnych 艂uk贸w niczym jak u Grety Garbo. Taki kszta艂t brwi jest nie modny, postarza, nadaje cz臋sto twarzy (zw艂aszcza m艂odej) teatralny wygl膮d. Dodatkowo cz臋sta taka depilacja bardzo os艂abia cebulki i mog膮 w艂oski nie odrosn膮膰.
    -Zmienianie linii brwi. Je偶li usunie si臋 zbyt du偶o w艂osk贸w ze 偶rodkowej cz臋偶ci brwi mo偶emy uzyska膰 demoniczny, wr臋cz gro藕ny wyraz twarzy. Depilacja w艂osk贸w od 偶rodka czo艂a nada wyraz wiecznego zdziwienia a r贸wne p贸艂koliste brwi pog艂臋biaj膮 wra偶enie smutku. Dlatego je偶li ju偶 zdecydujesz si臋 na zmian臋 kszta艂tu brwi to lepiej jest odda膰 si臋 w r臋ce do偶wiadczonej kosmetyczki.
    -Usuwanie w艂osk贸w nad g贸rn膮 lini膮 brwi. Jest to niebezpieczne bo mo偶na uszkodzi膰 nerw tr贸jdzielny( jest jednym z dwunastu nerw贸w czaszkowych, nerw ten przewodzi – jak kabel elektryczny – czucie dotyku ze sk贸ry na twarzy i na g艂owie do m贸zgu, w kt贸rym sobie to czucie u偶wiadamiamy.)
    -Strzy偶enie. Je偶li w艂oski uk艂adaj膮 si臋 w r贸偶nych kierunkach to lepiej jest usztywni膰 je odrobin膮 lakieru b膮d藕 偶elu zamiast je strzyc. Inaczej w艂oski b臋d膮 coraz grubsze i mocniejsze i coraz trudniej b臋dzie je poskromi膰.

Meg77
    Member
    • Odp.: 178
    • Zapaleniec

jestem brunetk膮 o ciemnych oczach i mia艂am grube brwi. od 艂adnych kilku lat sama je reguluje. troch臋 mnie denerwuje 偶e musz臋 to robi膰 praktycznie codziennie – czarne malutkie odrastaj膮ce w艂oski wygl膮daj膮 paskudnie 馃槙 no i reguluje je od do艂u 馃檪

Jeffany
    Member
    • Pasjonat

A i tych ma艂ych czarnych kropeczek za nic si臋 wyrwa膰 nie da :[

Czerwona
    Member
    • Zas艂u偶ony

[usuni臋to_link] wrote:

A i tych ma艂ych czarnych kropeczek za nic si臋 wyrwa膰 nie da :[

No tak.Po prostu trzeba poczekac az urosna, a moje rosna w szybkim tempie 馃槢 Juz na drugi dzien maja taka dlugosc, ze mozna je chwycic penseta.

Jeffany
    Member
    • Pasjonat

Moje niestety nie 馃槙

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Regulacja brwi"

Przewi艅 na g贸r臋