• Ten temat ma 20 odpowiedzi, 7 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 17 lat temu przez Cleo.
Wyświetlanie 6 wpisów - od 16 do 21 (z 21 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Olgus
    Członek
    • Tematów: 18
    • Odp.: 1073
    • Maniak

Dziewczyno, to zrób krok w tył, wycofaj się i zacznij z powrotem żyć jak licealistka, która umawia się na randki z chłopakami w kawiarniach czy kinie.

Niestety- trzeba brać odpowiedzialnożć za swoje decyzje i wybory.
    Zdecydowałaż się zacząć (za wczeżnie) wspólne życie z facetem.
    Teraz się przestraszyłaż, po dwóch latach związku, gdy wystąpił kryzys, nie potrafisz sobie poradzić z tą sytuacją.

Albo rozstajesz się z facetem, bo zrozumiałaż, że nie jesteż gotowa na tak poważny związek, albo o ten związek walczysz. Musisz coż postanowić, to Twoje życie.

Bo jak na razie to nie dokonujesz żadnego wyboru, tylko zdradzasz swojego faceta, a takiej nieuczciwożci nie można usprawiedliwić ani młodym wiekiem, ani tym, że Ty przecież „tylko całowałaż”.

Abracadabra
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi. Będę walczyć o mój związek, wyjeżdzam teraz na pare dni na urlop.. odezwę się jak wrócę. Muszę przemyslec to wszystko i jakos wydoroslec… pozdrawiam, 3majcie sie cieplo i zdrowo. :*

Emilia Flores
    Członek
    • Tematów: 11
    • Odp.: 212
    • Zapaleniec

Hej,widze ze masz zamieszanie w glowie dziewczyno i nie dziwie ci sie ani troche. mialam sytuacje niemal lustrzaną i tez zamiescilam tu watek „facet zza granicy”. moj co prawda nie mial zony, ale to i tak nie przeszkadzalo wszystkim w ustawianiu mnie do pionu. traktowalam to podobnie jak ty, jak dobre rady, ale po jakims czasie przegladania forum doszlam do wniosku, ze jest ono bardzo specyficzne- konserwatywne i pelne ludzi akuratnych, politycznie poprawnych i nieznaszacych zadnego odejscia od „prawidlowego” prowadzenia swojego zycia. Momentami odnosze wrecz wrazenie, ze zalozyly je kaczki z PiSu, bo to niemozliwe, zeby mlodzi ludzie tak stroszyli piorka i udawali idealnych. Cleo, ktora oczywiscie nigdy nie miala watpliwosci, ze w wieku osiemnastu lat bycie kura domowa to super fucha az mnie zmiotla ze stolka. A kiedy bedziesz szalec dziewczyno, na emeryturze? Znam osoby, ktore za wczesnie weszly w takie „rodzinne relacje” i nie wyszlaly sie na studiach a potem w wieku 27 czy 28 lat dostawaly „szału macicy” zrywały związki i wyrywały na imprezy, tylko ze juz troszke pozno. Nie mowie- wow robisz dobrze romansujac z zonatym- ale nie daj sie za wczesnie zakwalifikowac jako żona. Poki nia nie jestes, jest czas na poszukiwanie partnera na cale zycie i do takich poszukiwan masz absolutne prawo. Słuchaj tego co ci mowi serce, zebys potem nie zalowala. GB Shaw powiedzial zdanie,ktore uwielbiam: zycie jest szeregiem natchnionych szalenstw, chodzi tylko o to by umiec je popelniac!” Baw sie. Jesteż młoda. Ciao!

Cleo
    Członek
    • Tematów: 29
    • Odp.: 857
    • Zasłużony

WOW – zmiotłam Cię mówiąc, że nie nie było dla mnie wielkim problem dbanie o dom?

sorry, ale dla mnie to normalna rzecz.

tak jak normalne dla mnie jest to, że mając faceta nie latam do łóżka z innymi, tak jak normalne dla mniej jest, że petting to zdrada 😯

normalne dla mnie jest też to, że bycie w związku nie „rujnuje mojej młodożci”. co za tępe myżlenie, że jak się jest w związku nie można korzystać z uroków młodożci i się bawić.

jeżli dla ciebie zabawa to pieprzenie się z innymi za plecami swojego faceta to gratuluje dojrzałożci.

jeżli myżlisz inaczej – Twoja sprawa. nie będę cię nawracać.

Manora
    Członek
    • Tematów: 20
    • Odp.: 1253
    • Maniak

Najłatwiej jest doradzac, gdy się nie było w podobnej sytuacji. To nie jest takie wszystko oczywiste i proste. To fakt, że 2-letni związek przeżywa kryzys. Kiedyż trzeba podjąc decyzję i się zadeklarowac, jesteż młoda, życie Ci się tak ulożyło. Jednakże możesz je zmienic. To, że z kimż mieszkasz, dzielisz łóżko nie oznacza, że już do końca życia musisz zostac z tą osobą.

Cleo
    Członek
    • Tematów: 29
    • Odp.: 857
    • Zasłużony

to wszystko jest oczywiste i proste.

mniej proste jest wyjżcie z takiej sytuacji, ale zakładanie, że każdy kto tu pisze uważa się za żwiętego i gada głupoty do rozwiązania nie doprowadzi.

To fakt, że 2-letni związek przeżywa kryzys

fakt? ja jestem niecałe 2,5 roku w związku i żadnego kryzysu nie przeżywałam i nie przeżywam. nie można uogólniać.

Wyświetlanie 6 wpisów - od 16 do 21 (z 21 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę