- AutorOdp.
- 16 marca 2009 at 23:45
Albo nie rozumiesz, albo udajesz że nie rozumiesz… nie wiem co gorsze.
Duma z wywodów nie ma nic do rzeczy. Za stary jestem, żeby przejmować się tym jak oceniasz mój styl. Ważne że jest czytelny i logicznie spójny. Takie przytyki są ci najwidoczniej do czegoż potrzebne, chociaż trudno wykryć do czego.
Tak żwiatły człowiek uznał, że może tu dowiedzieć się rzeczy których jeszcze nie wie. Całkiem często zdarzają się tu wypowiedzi warte uwagi i zastanowienia. Spróbuj kiedyż zamiast przerzucać się niedowarzonymi osądami, zrozumieć co włażnie przeczytałaż. Nie będziesz wtedy twierdzić, że to „kopalnia pogawędek na lekkie, przyjemne tematy”.
Ocenianie inteligencji na podstawie wypowiedzi nie jest głupie. Ja zostałem zresztą zaszufladkowany na podstawie stylu pisania. Czy zatem robisz głupie rzeczy?
Kobieta ocenia mężczyznę w ciągu 40 sekund na podstawie około 17 wizualnych cech i w dalszych kontaktach posługuje się tą oceną jako wiążąca. Zresztą mężczyznom zabiera to jeszcze mniej czasu, ale biorą również mniej cech pod uwagę – to nie kwestia płci. Wszyscy oceniamy i podlegamy ocenom. Jest to nierozerwalnie związane z naszym wyposażeniem ewolucyjnym, przystosowującym do życia w stadzie. Niektórzy nie mają tej żwiadomożci i piszą „nie oceniaj!” – szczyt hipokryzji.
Nie muszę przeczytać 500-stronicowej biografii, żeby ocenić człowieka. Mogę to zrobić na podstawie kompozycji 500 słów które tutaj napisał. Zapewniam, że skutecznożć takiej oceny będzie zupełnie wystarczająca jak na potrzeby forum.I ostatnia kwestia. Jeżli rzeczywiżcie dla ciebie kodyfikacja jakiegoż czynu jako zabronionego, jest jednoznaczna z jego negatywną oceną społeczną czy etyczną, to postaraj się poszerzyć swój horyzont o taki, pierwszy z brzegu problem. Czy bardziej szkodliwe jest nie zapięcie pasów, czy też trudnienie się prostytucją? W pierwszym przypadku, zagrożonym karą porządkową w postaci mandatu, kierowca nieznacznie zwiększa ryzyko własnej żmierci w razie wypadku. W drugim natomiast kobieta BEZKARNIE dokonuje, w moim przekonaniu, samobójstwa na swojej osobowożci, naraża się na prawie pewną wiktymizację, choroby weneryczne i tym podobne dolegliwożci. Proceder ten prowadzi prostą drogą do alkoholizmu, narkomanii i ostatecznie degeneracji wyższych funkcji psychicznych. Lecz wedle twojego toku rozumowania, prostytucja jest dozwolona, zatem to musi być dobra rzecz! O niebo lepsza od jeżdżenia bez zapiętych pasów!
Przenosząc ten przydługi opis na nasze podwórko. Aktywnożć na jakimkolwiek forum, polega na wymianie wiedzy i poglądów. To, że wymiana taka nie podlega kontroli z zewnątrz, jeszcze bardziej powinno nas skłaniać do włażciwego dobierania treżci jakie „wchłaniamy”. Można kupić pół kilo kaszanki i zjeżć z rozżcielonej na ławce gazety. Można też spożyć ładnie podany posiłek z talerza, za pomocą noża i widelca.
Ja próbuję przekonać cię, że tak jak talerze i sztućce zostały wynalezione nie z braku lepszego zajęcia, a z naszej wewnętrznej potrzeby piękna i porządku, tak to z jakimi myżlami obcujesz kształtuje twoją osobowożć i sposób widzenia żwiata.To na tyle w tym temacie. Jeżli masz jakież dobre argumenty, to oczywiżcie możemy porozmawiać – PW albo publicznie. Jednak jeżli nadal masz zamiar atakować mnie personalnie, to pozwól, ze powstrzymam się od dalszych wypowiedzi w tym wątku.
17 marca 2009 at 10:31No i po zabawie 😕
Torque
wchodze na to forum aby oderwać sie od nie tylko obowiązków ale i nauki, pracy.
I to jest tylko i wyłacząnie moja sprawa jaki temat założę.
Ważne ,że nie obrażam nikogo.Na codzień mam pacjentów, uczniów więc pozwól mi zakładać taki wątek na jaki mam ochote i gadać do woli ( również)o głuptach 🙂
TO jest forum 🙂 mozna tu dyskutować zarówno o polityce jak i np. stronie pudelek
Ważne aby nie obrażać nikogo.pozdrawiam
18 marca 2009 at 08:59Ja jestem za tym,żeby poprostu kontynuować włażciwy wątek i tyle!
18 marca 2009 at 09:33Dokładnie 🙂
Jak dla mnie Cichopek nie jest ani aktorka ani prezenterka ani tancerką.
Ale Media rządzą.
Teraz jest to władza numer jeden.
I obecne aktorki i aktoreczki wiedza że żyja.18 marca 2009 at 09:40Tym bardziej,że zrobienie „kariery” nie wymaga ani talentu ani w zasadzie niczego istotnego! Wystarczą znajomożci,skandale,rozgłos budowany na żałosnym postępowaniu i już mamy kolejną „gwiazdę!” A Rutowicz to jest już w ogóle przegięcie wszytskiego-najgorsze jest to,ze ludzie chyba faktycznie chca ją oglądac skoro pcha się do wszystkiego! Teraz podobno wypuszcza swoją linię biżuterii i została modelką 🙄
19 marca 2009 at 15:53W temacie postu – większożć tych pań to chwilowe gwiazdki, które za dwa-trzy lata nie bedą przez nikogo pamiętane. Trochę to jest denerwująe, że najbardziej promuje się dziż umiejętnożć wybicia się i zabłyżnięcia pseudotalentem, długimi nogami lub jakąż głupotką (zrobioną, powiedzianą). Ale czas pokaże, które z tych gwiazdek okażą się prawdziwymi gwiazdami, godnymi uwagi i wartymi dyskutowania o nich 😉
20 marca 2009 at 12:40Onione, co racja, to racja!
Ale nie wszyscy mają taki gust, a i jest prosty sposób, żeby się od tego 'odgrodzić’ – wyrzucić telewizor za okno 😀26 marca 2009 at 13:19Kasia Cichopek nie jest chwilowa gwiazdka… nie bardzo ja lubie, ale trzeba przyznac ze od dluzszego czasu ona jest wszedzie: w tv, w wiekszosci gazet, gra w serialach, prowadzi rozne programy itp…
26 marca 2009 at 13:32A jaki jestjej dorobek artystyczny? Bo o ile się nie mylę zagrała w jednym! wieloodcinkowym i niskobudżetowym serialu „M jak miłożć” i już wtedy zrobiono z niej pseudogwiazdkę! Potem udział w „zajmowaczach czasu antenowego” typu Taniec z Gwiazdami,prezenterka… czy to można nazwac dorobkiem artystycznym? Bo ja bym tak nie nazwała nawet jej rli w tym serialiku…
Jeżli Cichopek nazwiemy gwiazdą to jak nazwać np Clinta Eastwooda (poszukajcie w ilu filmach zagrał),M*** Gibsona,Pierca Brosnana?
Czy z polskich aktorów! chociażby Jana Englerta,Bogusława Lindę…?!
27 marca 2009 at 21:53Mnie te „gwiazdy” irytuja, ale posiadam wladze w postaci pilota wiec nie jestem zmuszona na nie patrzec. Cale szczescie, ze mam duzo kanalow i moge wybrac ciekawe programy, w ktorych na pewno nie bedzie wymienionych wyzej pan.
28 marca 2009 at 15:24nie ogladam telewizji ale mimo to wiem kim jest Jola Rutowicz!! jakby nie patrzec jest ideal kobiety, nie wiem czy ktos widzial niezwykle wciagajaca wymiane zdan z Nowickim u Figurskiego – widzialem na Joemonster ;p – masakra 😀 jednak Jasiu Nowicki to jest gosc :d
1 kwietnia 2009 at 14:38Jola ma być tym ideałem? ❓
1 kwietnia 2009 at 15:30Jola Rutowicz jest preawdziwą gwiazdą, bo udało jej się zdobyć popularnożć, jest medialna i nie taka głupia na jaką wygląda. Jest prawdziwą gwiazdą, a wy jej zazdrożcicie.
1 kwietnia 2009 at 23:13No włażnie do tej pory się zastanawiam jak to jest z tą Jolą. To że jej nie trawię nie zmienia faktu że została w jakimż sensie gwiazdą nie reprezentując sobą zupełnie nic. To przecież też sztuka. Zrobić coż z niczego 🙂 Nie mogę uwierzyć do końca że jest taką osobą na jaką się kreuje czyli tępą egocentryczką. A włażciwie mam nadzieje, że jednak ma jakiż plan i cel i ożmieszanie siebie nie idzie na marne. Bo jeżli jest rzeczywiżcie taka głupiutka to po prostu jest mi jej żal, a jeżli ma wszystko pod kontrolą to niezłą z niej bestia, choć sposób jaki wybrała na zyskanie popularnożci jest przykry ale jak widać skuteczny.
2 kwietnia 2009 at 08:13Jest to przyklad czlowieka szczesliwego, pokazuje jak dobrze jest glupim na swiecie.
- AutorOdp.