• Autor
    Odp.
  • emmma07
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 1
    • Pocz膮tkuj膮cy

Witam 馃槈
    Jak malujecie swoje rzesy, bo ja mam taki problem, 偶e moje nigdy nie wygl膮daj膮 艂adnie, zazwyczaj jedno oko mam inaczej ni偶 drugie. Chodzi tylko o tusz do rz臋s cos nie umiem sobie poradzi膰 i moje rz臋sy zawsze wygl膮daja jak posmarowane a nie wymalowane 馃槢
    Prosz臋 o pomoc 馃檪
    Pozdrawiam
    K.

Dominika29
    Member
    • Odp.: 12
    • Bywalec

mo偶e to zale偶y od rodzaju tuszu jakiego u偶ywasz?
    te偶 tak mia艂am jak u偶ywa艂am s艂abych marek. warto wyda膰 czasem troch臋 wi臋cej, ale 偶eby efekt by艂.. teraz w merlinie na niekt贸re tusze jest promocja zobacz [usuni臋to_link]
    ja mam te Guerlain – s膮 rewelacyjne

G.
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 18
    • Bywalec

Mam taki sam problem, ale u mnie jest to spowodowane tym jak rosn膮 krzywo moje rz臋sy.

ame_lia
    Member
    • Temat贸w: 5
    • Odp.: 57
    • Sta艂y bywalec

oj, mi te偶 cz臋sto si臋 to zdarza, ale to jest normalne bo zazwyczaj rz臋sy nie rosn膮 symetrycznie.

Czersi
    Member
    • Temat贸w: 12
    • Odp.: 622
    • Zas艂u偶ony

Ja na rzesy akurat nie narzekam,ale to u mnie rodzinne 馃槢 Moj mlodszy brat ma tez bardzo dlugie i dziewczyny sie z niego smieja,ze maluje 馃槢 A tak w ogole to mam taki patent-maluje rzesy tuszem,a potem jeszcze raz przeczesuje umyta szczoteczka od starego tuszu ktory mialam wczesniej.Mozna tez sobie kupic taki specjalny grzebyczek,ale mi bardziej pasuje ta szczoteczka.No i nie mozna oszczedzac na tuszu,to fakt.

margola_k
    Member
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Chyba ka偶da z nas miewa „bad-lash day” 馃槅
    Ja mam jedno oko nieco mniejsze (a i tak s膮 do偶膰 ma艂e), wi臋c i rz臋sy nieco inaczej si臋 uk艂adaj膮. Grunt to doj偶膰 do wprawy, i przede wszystkim znale藕膰 dobry tusz.

Ze swojej strony polecam Coup de Theatre Bourjois.

Kwiatek
    Member
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Zawsze mam problem z wyborem odpowiedniego tuszu. Mozecie poleci膰 taki co by d艂ugo trzyma艂 sie?

WarnGirl
    Member
    • Temat贸w: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

U mnie te偶 jedno oko troszke r贸偶ni sie od drugiego.Wog贸le to nie jestem zbyt symetrycznie zbudowana 馃槅 rz臋sy maluje oszcz臋dnie-dwoma poci膮gni臋ciami,bo zalezy mi zawsze na subtelnym efekcie 馃檪

parvati
    Member
    • Temat贸w: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

u mnie oczy sie nie roznia. roznice zaczynaja sie tuz ponizej.

mam technike podobna do warn-efekt musi byc subtelny.

mam bardzo geste, dlugie rzesy, wiec tym bardziej zalezy mi na tym, zeby nie wygladac jak lalka. na taki look pozwalam sobie rzadko.

Madelaine5
    Member
    • Odp.: 40
    • Bywalec

A co radzicie na bardzo geste rzesy, rosnace niesymetrycznie i do tego kr贸tkie? Bo z gestymi problem jest taki,ze sie sklejaj膮 i wyglada to okropnie:/

marta13
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 3
    • Pocz膮tkuj膮cy

Je偶li si臋 por贸wnujecie do reklam kt贸re pokazuj膮 w magazynach to zawsze nasze wyjdzie troch臋 niedoskona艂e. Grunt to si臋 tak nie przejmowa膰. Najwa偶niejsze to dobre samopoczucie.

silenta
    Member
    • Odp.: 86
    • Sta艂y bywalec

zgadzam si臋. rz臋sy w reklamach to 100% photoshopa, tak偶e 偶adne naturalne rz臋sy nigdy nie b臋d膮 tak wygl膮da膰…
    co do tuszu, to trzeba po prostu znale藕膰 „Sw贸j” tusz, bo np. moja kole偶anka uwielbia loreala i na niej wygl膮daj膮 te tusze cudnie, a u mnie si臋 kluchy robi膮 takie, 偶e nie podchod藕…

tusze, kt贸re jak lubi艂am najbardziej, to avonu super shock (przez pierwszy tydzie艅 taki sobie, potem, jak ju偶 si臋 go mniej zrobi艂o i si臋 utleni艂 – rewelacja), rimmel lenght & lift (偶wietny, tylko go ju偶 chyba wycofali).
    polecam tusze nie „turbo super mega boost” tylko zwyk艂e, proste, takimi naj艂atwiej nauczy膰 si臋 dobrze malowa膰 rz臋sy.

aish
    Member
    • Odp.: 35
    • Bywalec

Ja mam d艂ugie i g臋ste rz臋sy, tak偶e nie mam problemu z jak膮s asymetryczno偶ci膮. Generalnie uwielbiam dobrze i mocno je wytuszowa膰, gdy偶 wygl膮daj膮 niesamowicie. Codziennie s艂ysz臋 pytanie czy mam za艂o偶one sztuczne rz臋sy…
    Jest tylko jeden problem, s膮 strasznie jasne… Jestem brunetk膮,ale nie chc臋 zrobic henny, aby ich tak strasznie nie zniszczy膰, jak brwi…

Mesalka
    Member
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 86
    • Sta艂y bywalec

To chyba normalne, bo mi cz臋sto te偶 wychodz膮 r贸偶nie 馃檪
    Zauwa偶y艂am, 偶e jednak znaczenie ma jako偶膰 tuszu do rz臋s i niestety najlepsze s膮 te najbardziej renomowanych firm…

mala mi
    Member
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 97
    • Zapaleniec

Ja maluj臋 normalnie – g贸r臋 i d贸艂. Ale te偶 wiecznie nie jestem zadowolona, bo jeszcze nie trafi艂am na tusz dla siebie 馃檨

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Rz臋sy"

Przewi艅 na g贸r臋