• Autor
    Odp.
  • Mesalka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 86
    • Stały bywalec

O! A ja dołu nie maluję, bo mi się ciągle rozmazuje 😉

mala mi
    Member
    • Odp.: 97
    • Zapaleniec

Może masz długie rzęsy i dotykają do skóry. Ja mam takie normalnej długożci. Na dole to tak raz pociągnę i jest ok.

zin
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 182
    • Zapaleniec

Przy makijażu dziennym nie ma sensu malować dolnych rzęs. Ważne jest, aby tusz był żwieży i dobrej jakożci. Po dokładnym wytuszowaniu rzęs na górnej powiece i delikatnym przymknięciu powiek, odpowiednia ilożć tuszu powinna się odbić na dolnych rzęsach.

Mesalka
    Member
    • Odp.: 86
    • Stały bywalec

zin, no włażnie taką teorię słyszałam 🙂
    dół maluję „wieczorowo” 😀

dziewucha
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 181
    • Zapaleniec

ja mam długie i gęste rzęsy i dlatego szczoteczkę najpierw wycieram w papier żeby była prawie sucha i dopiero maluję, inaczej mam jak przyklejony wachlarz i wygląda to sztucznie, kiedyż na imprezie wręcz mnie koleżanka zapytała czy przykleiłam sztuczne, było mi strasznie głupio
    😕

karolinamilutka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Mam krótkie i rzadkie rzęsy, ale staram sobie z tym radzić. A maluję na dole i na górze, swego czasu używałam bazy, ale znudziła mi sie bo rzęsy wyglądały coraz mniej naturalnie…

JoJo
    Member
    • Odp.: 232
    • Zapaleniec

znacie jakiż godny polecenia tusz ekstremalnie wydłużający rzęsy?

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Loreal Telescopic porząąądnie wydłuża!

Milena
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

ja przeżywam koszmar codziennie rano… :/ bo u mnie każda rożnie praktycznie w inną stronę, i na dodatek w lewym oku są dłuższe przy kąciku a w prawym krótsze, tak że przy lewym robi mi się tak fajnie lekko 'kocie oko’ a przy prawym nic:/
    przyznam szczerze, że trochę szkoda mi kasy na eksperymentowanie z tymi droższymi, bo żadnej gwarancji nie ma, że się sprawdzi

JoJo
    Member
    • Zapaleniec

poszukaj na forach opinii, ja tak włażnie zawsze robię jak mam kupić jakiż nowy kosmetyk 🙂 no i w sumie własnie dlatgo tu trafiłam w poszukiwaniu tuszu cudotwórcy 🙂

Der-med
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

Rzeczy nieco utwardzi henna – nie będa co prawa sztywne, ale dzięki barwnikom staną się wyraźniesze, grubsze a przez to gęstsze i dłuższe;) Jest to doskonały trick dla tych, którzy nie mają zbyt wiele czasu na poprawki lub poranny makijaż. Bardzo dobrze sprawdzi się również makijaż trwały – kreski na górnej powiece pomogą optycznie zagężcić rzęsy i uczynić oko bardziej wyraźnym

tankian00
    Member
    • Odp.: 251
    • Zapaleniec

no tak to jest raczej stereotyop, tylko ze ja mam male oczy i kreski na gornej powiece mi nie pasuja;P Ja na codzien maluje rzeczy gorne jak i zarowno te dolne, sa one dosc jasne;) Z reszta nie spotkalam jeszcze kogos kto mial umalowane rzesy henna wiec nie bede ryzykowac;P

JoJo
    Member
    • Zapaleniec

ja stosuję henne raz w miesiącu. jest to o tyle dobre rozwiązanie że jak budzisz się koło faceta i nie masz pomalowanych oczu to generalnie nie wyglądają one jak nie pomalowane 😉

tankian00
    Member
    • Odp.: 251
    • Zapaleniec

swoja strona…ciekawa jestem ile w gabinecie kosztuje takie pomalowanie rzes henna.
    Czy samej jest ciezko to zrobic?

mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

nie jest cieżko to nic innego jak farbowanie rzęs henną. one będą takie sam tylko ciemniejsze.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Rzęsy"

Przewiń na górę