• Autor
    Odp.
  • macek10
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 244
    • Zapaleniec

ale co piekne , odnoscie czego ta odpowiedź? o hormony? jaki magazyn. Problem w tym ze masz typowa wiedzę propagandową: wszystko jest bee sztuczne plastikowe tyle tam pestycydow hormonow itp. tak sie sklada ze jestem na bieżąco z analizami toksykologicznymi zywnosci i ekscesów takich jest bardzo mało producenci majac na uwadze wlasne dobro dbaja o dobro klientow wiec przypadkow produktow zywnosciowych nie bedacych w zgodzie z prawem jest mało tym bardziej ze odstraszaja ich kary.

Marta7
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 41
    • Bywalec

[usunięto_link]
    [usunięto_link]
    [usunięto_link]

proszę bardzo, to tylko 3 artykuły odnożnie tego jak twierdzisz „ZDROWEGO” jedzenia.

PS. Producenci mają przede wszystkim na celu swoje własne dobro i od tego żwietnych prawników którzy znajda każdą lukę w prawie by coż ominąć.
    żyjemy w komercyjnym żwiecie, za wszystkim stoją pieniądze i to jest postrzegane jako czyjeż dobro.
    tak samo jak firmy farmaceutyczne które słono płacą lekarzom by przepisywali leki ICH produkcji zamiast tańszych odpowiedników innych firm.
    też troszeczkę w tym siedzę i moja wiedza nie jest propagandowa.

Marta7
    Member
    • Bywalec

a tu coż a propos Twojego twierdzenia, że suplementacja jest co najmniej zbędna [usunięto_link]

mam nadzieje, że nawet jeżli nie Ciebie, to inne osoby przekona nasza dyskusja i argumentacja.

Marta7
    Member
    • Bywalec

dodam jeszcze fragment Dyrektywy 2002/46/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 10 czerwca 2002 r.
    w sprawie zbliżenia ustawodawstw Państw Członkowskich odnoszących się do suplementów żywnożciowych

„(3) Odpowiednia i zróżnicowana dieta mogłaby w normalnych warunkach dostarczać wszystkich substancji odżywczych niezbędnych dla prawidłowego rozwoju i zachowania zdrowego stylu życia w ilożciach spełniających normy ustalone i zalecane przez ogólnie przyjęte dane naukowe. Sondaże pokazują jednak, że takie idealne warunki nie są spełniane w odniesieniu do wszystkich substancji odżywczych i w stosunku do wszystkich grup ludnożci na całym obszarze Wspólnoty.”

to tak odnożnie zapotrzebowania organizmu i tego co jesteżmy/nie jestesmy mu w stanie dostarczyć.

a tutaj całożć: [usunięto_link]

Herbalife spełnia wszystkie te normy.

macek10
    Member
    • Zapaleniec

dokładnie w rownym stopniu producenci dbaja o wlasne dobro jak producenci suplementow a moze nawet producenci suplementow w jeszcze wiekszym, dyrektywa tu nie ma co oczu mydlic bo biznes suplementow jest tak wysoki i dochodowy i wplywowy ze nawet unia europejscka nie moze go nie uwzgledniac i widzi w tym swoj interes. Co do artykułow to zadnymi rzeczami tam nie zaskoczylas tym bardziej ze wszystko co zaprezentowalas znajduje sie na stronie herbalife wiec mam do tego wielki dystans i ograniczone zaufanie. Wiadomo nikt nie kaze kupowac zywnosci złej jakosci z „tanich” sklepow bo kazdy wie co tam sie znajduje, wystarczy optymalna swiadomosc a suplementy nie sa konieczne, wystarczy zmiana stylu zywienia z podrzędnej zywnosci na lepszą jakosciowo a nawet ekologiczna ktora i tak wyjdzie taniej niż suplementy.

Marta7
    Member
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

dokładnie w rownym stopniu producenci dbaja o wlasne dobro jak producenci suplementow a moze nawet producenci suplementow w jeszcze wiekszym, dyrektywa tu nie ma co oczu mydlic bo biznes suplementow jest tak wysoki i dochodowy i wplywowy ze nawet unia europejscka nie moze go nie uwzgledniac i widzi w tym swoj interes. Co do artykułow to zadnymi rzeczami tam nie zaskoczylas tym bardziej ze wszystko co zaprezentowalas znajduje sie na stronie herbalife wiec mam do tego wielki dystans i ograniczone zaufanie. Wiadomo nikt nie kaze kupowac zywnosci złej jakosci z „tanich” sklepow bo kazdy wie co tam sie znajduje, wystarczy optymalna swiadomosc a suplementy nie sa konieczne, wystarczy zmiana stylu zywienia z podrzędnej zywnosci na lepszą jakosciowo a nawet ekologiczna ktora i tak wyjdzie taniej niż suplementy.

artykuły mój drogi są z gazet, a nie strony herbalife.

a gdyby suplementacja nie była potrzebna, to by nie była tak jak sam mówisz, dochodowym interesem…

zajmij się może swoim odżywianiem, ja swoja suplementacją..

a jak sie jeszcze trochę po mądrzysz, to wyzwę Cię na pojedynek w odchudzaniu …

zobaczymy na czyim programie kto szybciej i zdrowiej schudnie i z jakimi pożwięceniami lub bez…

miłego dnia 🙂

macek10
    Member
    • Zapaleniec

a gdyby suplementacja nie była potrzebna, to by nie była tak jak sam mówisz, dochodowym interesem…

zobaczymy na czyim programie kto szybciej i zdrowiej schudnie i z jakimi pożwięceniami lub bez…

miłego dnia

dokladnie wierz we wszystko co gazety napiszą a daleko zajedziesz 😆 jak widac nie masz zadnego doswiadczenia z artykułami gazetowymi 😆

Narkotyki to tez dochodowy interes a czy sa potrzebne? Masz argumentacje przedszkolaka.

te słowa dowodza po raz kolejny ze jestes kiepskim zywieniowcem, nie liczy sie szybkosc chudniecia lecz szybkosc fizjologiczna im szybciej tym bardziej wyniszczajaco tego chyba nie mowili na Twoich wykladach?

O jakim poswieceniu mowisz? czy z suplementami czy bez i tak trzeba zminiac swoj jadlospis i styl zywienia chyba nie zalecasz ludziom ich dawnej diety plus suplementy? 😯 poswiecenia sa rownoznaczne ze zmiana zachowan zywieniowych niezbednych przy odchudzaniu i to jest najistotoniejsze wiec nie mydlij oczu o poswieceniu, ludzie w dzisiejszych czasach chcieliby najlepiej w fotelu chudnąc, odchudzanie dodatakowo trenuje charakter silna wole itp nigdy nie obędzie sie bez poswiecen choc próżnosc ludzka do tego dąży.

i nie badz taka hop do przodu bo cie z tylu zabraknie 😆 chyba zatrzymalas sie na poziomie podstawowki: solówa i te sprawy choc zawsze mi sie wydawalo ze to meska rzecz.

Marta7
    Member
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

miłego dnia

dokladnie wierz we wszystko co gazety napiszą a daleko zajedziesz 😆 jak widac nie masz zadnego doswiadczenia z artykułami gazetowymi 😆

Narkotyki to tez dochodowy interes a czy sa potrzebne? Masz argumentacje przedszkolaka.

te słowa dowodza po raz kolejny ze jestes kiepskim zywieniowcem, nie liczy sie szybkosc chudniecia lecz szybkosc fizjologiczna im szybciej tym bardziej wyniszczajaco tego chyba nie mowili na Twoich wykladach?

O jakim poswieceniu mowisz? czy z suplementami czy bez i tak trzeba zminiac swoj jadlospis i styl zywienia chyba nie zalecasz ludziom ich dawnej diety plus suplementy? 😯 poswiecenia sa rownoznaczne ze zmiana zachowan zywieniowych niezbednych przy odchudzaniu i to jest najistotoniejsze wiec nie mydlij oczu o poswieceniu, ludzie w dzisiejszych czasach chcieliby najlepiej w fotelu chudnąc, odchudzanie dodatakowo trenuje charakter silna wole itp nigdy nie obędzie sie bez poswiecen choc próżnosc ludzka do tego dąży.

i nie badz taka hop do przodu bo cie z tylu zabraknie 😆 chyba zatrzymalas sie na poziomie podstawowki: solówa i te sprawy choc zawsze mi sie wydawalo ze to meska rzecz.

hehehe 😀

przezabawny jesteż

kto Ci dał prawo osądzać mnie i podważać moje kompetencje?

gdybyż chociaż jedną moją wypowiedzź przeczytał uważnie, to zauważyłbyć, że już niejednokrotnie pisałam o zmianach nawyków zywoieniowych, odchudzaniu max3-5 kg miesięcznie i pożwięceniach takich na ile jest to wymagane, nikt nie musi spędzać godzin w kuchni i sklepie by schudnąc zdrowo

i wyjażnij mi może, coż sie tak tych narkotyków uczepił??

suplementacja od kilkudziesięciu lat jest wręcz zalecana, na co wskazuja zarządzenia medyczne i państwowe, ale przecież ty jestes mądrzejszy i nawet dekrety są dla Ciebie G*** warte..

trzymaj się swojego myżlenia i dojdź jak najdalej, byleż się nie cofnął

a „pojedynek” zaproponowała wyłącznie dlatego, że usiłujesz mi SŁOWNIE udowodnić, że TY masz rację, a ja sie mylę…

udowodnij mi to !!

i kontynuować nie będę, bo szkoda mi niedzieli i pięknego słońca 🙂

Marta7
    Member
    • Bywalec

PS.

co do pożwięceń

żyjemy w takich czasach, że ludzie dążą i będą dążyć do wygody

gdyby było inaczej, to technika nie byłaby tak rozwinięta

owszem, zamiast w pralce można prać ręcznie w misce, ba, na tarce nad brzegiem rzeki

po co miec centralne ogrzewanie w domu, jak mozna piec kaflowy i węgiel w piwnicy

pomyżl… po co sie mordować kombinowaniem zdrowych, zbilansowanych odpowiednio posiłków trzy razy dziennie, jak można 2 zastąpic suplementacją [przy odżywianiu jeden] i jeżc to co smaczne, oczywiżcie wyjażniając Ci, smaczne mam na myżli również zdrowe, bo zamiast jeżc pierż z kurczaka w panierce można ją zjeżc z grila lub duszoną…

aaaa….

co do poziomu argumentacji…

ja argumenty przynajmniej podaję, Ty jedynie prubujesz je obalać i kiepsko Ci wychodzi…

może powienieneż żyć jak amisze, miałbyż postęp gdzież, żonę gietka do 70, bo codziennie by myła podłoge na kolanach i jadła to co jej z pola przyniesiesz…

miłego 🙂

macek10
    Member
    • Zapaleniec

nie osadzam tylko wnioskuje po profesjonalizmie wypowiedzi.

mozna chudnąc bez suplementow spedzajac niewiele naprawde niewiele czasu w kuchni jesli myslisz inaczej to chyba jestes zbyt poddana propagandzie suplementowej.

mozesz czytac sobie dekrety ja opieram sie na doswiadczeniach medycznych i wynikach badan ktore wcale nie stwierdzaja ze suplementy sa niezbedne i zalecane. Kazde panstwo zaleca suplementy bo nie ma to niekorzystnego oddzialywania napędza koniunkturea i dla zdrowia sa plusy oczywiscie nie takie jak w zywieniu naturalnym.

a udowadniam słownie ze mam racje bo moze nie zauwazylas to jest FORUM gdzie wymienia sie SŁOWNIE swoje opinie.

jesli ktos chce maxymalnej wygody to niech łyka tabletki, sama zmiana przyzwyczajen zywieniowych jest poswieceniem wiec skoro sama zmieniasz ludziom nawyki to nie wyskakuj tu ze ja zmuszam do poswiecen a suplementy nie bo to na jedno wychodzi. Ponadto suplementy herbalife i zastepowanie nimi posilkow mozna porownac do jazdy na rowerze jezdżąc trzy razy dziennie na rowerze w parku lepiej nauczysz sie jezdzic niz jedzac tylko raz a dwa razy w domu na rowerze treningowym, wlasnie dlatego zastepowanie posilkow suplementami jest gorsze od zwykłej diety, bo utrudnia wystapienie nawyku.

Posrednio wlasnie te pralki co nimi argumentujesz przyczynily sie do rozwoju otylosci, z badan wynika ze podaz kalorii w przeszlosci i teraz jest bardzo podobna tylko spadek aktywnosci fizycznej jest najwaznieszym elementem rozwoju otylosci, wiec ta wygoda jest posrednio zguba dla wielu.

jak na moj gust obalanie tych marnych argumentow dobrze mi wychodzi, a na gietkosci tez widac sie nie znasz, ludzie w wielu prowincjach chinskich dozywaja 120 lat do samego konca bedac zwinnymi i aktywnie pracującymi, wiec aktywnosc fizyczna nie jest udręką lecz wyzwoleniem, sądze ze mając takich zywieniowcow jak ty czeka nas epoka stagnacji i bezruchu.

Marta7
    Member
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

a na gietkosci tez widac sie nie znasz, ludzie w wielu prowincjach chinskich dozywaja 120 lat do samego konca bedac zwinnymi i aktywnie pracującymi, wiec aktywnosc fizyczna nie jest udręką lecz wyzwoleniem, sądze ze mając takich zywieniowcow jak ty czeka nas epoka stagnacji i bezruchu.

nie zapominaj, że to włażnie Chiny słyną najbardziej ze znajomożci i używania ziół, a Herbalife włażnie z ziół wytwarza botanicznie aktywne suplementy.

a co do stagnacji i bezruchu, to trudno sie ruszać i zmobilizować do czegokolwiek jeżli organizm nie ma na to siły..

i wybacz, ale polecam to co sama stosuje i na bezruch czy stagnacje nie narzekam 🙂 i osoby na programach u mnie też.

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Przyglądałam się Waszej dyskusji i muszę stwierdzić, że momentami wyglądała na parcie na swój pogląd. I muszę się zgodzić z mackiem10, że „lansujesz” metodą mam rację i koniec. I to raczej Ty marta7 nie przyjmujesz czyjejż argumentacji.

Moja dieta też jest uzupełniona o suplementy z bardzo prostej przyczyny. świat pedzi do przodu i my też, nie mając często czasu na regularne posiłki przez co nasza dieta, a co za tym idzie dostarczanie niezbędnych składników organizmowi, nie jest zbilansowana. Jedzenie „na mieżcie” nie należy również do najrozsądniejszych a tym bardziej chodzenie na głodniaka.

Sama pigułka również nie wystarcza, gdyż oprócz faktu dostarczenia niezbędnych składników organizmowi i kwestii nawyków, jest jeszcze sprawa fizjologii samego procesu jedzenia jak również stanu głodu. Tabletka nie może powodować, że nie będziemy odczuwali uczucia głodu bo będzie to wyniszczające dla organizmu.

Argumenty skrajne są niepotrzebne a stwierdzenia, że zacznijmy prać ręcznie czy przejdźmy na piece kaflowe są bez sensu. I myżlę, że to włażnie Ty nie zrozumiałaż o co chodziło mackowi. Chodzi o to, że z Twoich wypowiedzi wynika, że suplementy są cudem i moga zastąpić wszystko. A to nie prawda!

Moja dieta jest dożć mocno wzbogacona o suplementy ale lubię też pożwięcić czas i ugotować obiady na kilka dni. Zajmuje to trochę czasu ale przynosi również satysfakcję ze smaku i samego jedzenia.

Aktywnożć fizyczna jest najistotniejsza. Nie ma zdrowego stylu życia, niezależnie od ilożci pochłanianych pigułek itd, bez aktywnożci fizycznej. Jaka aktywnożć, to już indywidualna sprawa, jedna lubi jeździć na rowerze inna konno a jeszcze inna wspinać się na żciankę. Nie ma to znaczenia. Ważne jest, żeby wogóle udzielać się fizycznie.

Co do Twoich wypowiedzi marta 7 to uważam że bardziej jest to reklamowanie (i zgodzę się z mackiem, że słabe i i mało profesjonalne – zresztą żwiadczy o tym opis – już więcej danych podać nie mogłaż i reklamy?). To powoduje, że Twoje wypowiedzi stają się mało wiarygodne, bo niezależnie od wszystkiego ma się nieodparte wrażenie, że reklamujesz swoją działalnożć a nie wypowiadasz się kompetentnie jako znawca lub nawet ekspert.

Jedzmy, bawmy się i ćwiczmy. A co do stanu chudnięcia, to i ja się mogę z chęcią z Tobą zmierzyć. A zapytam jeszcze dodatkowo. Jeżeli przychodzi do Ciebie osoba na poradę w sprawie diety, czy każesz jej zrobić choć podstawowe badania (morfologia, mocz, poziomy mikroelementów) i prosisz o opis lekarza? Bo jeżli nie, to nie męcz ludzi.

Marta7
    Member
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Sama pigułka również nie wystarcza, gdyż oprócz faktu dostarczenia niezbędnych składników organizmowi i kwestii nawyków, jest jeszcze sprawa fizjologii samego procesu jedzenia jak również stanu głodu. Tabletka nie może powodować, że nie będziemy odczuwali uczucia głodu bo będzie to wyniszczające dla organizmu.

a gdzie ja napisałam, że PIGUŁKA ma zastępować jedzenie??

ja pisałam o posiłkach suplementacyjnych, a to zupełna róznica.

dalej komentować nie będę, bo widze, że inni lepiej wiedzą niż ja sama co mam na celu i na mysli. więc niech tak pozostanie.

pozdrawiam

macek10
    Member
    • Zapaleniec

nie zapominaj, że to włażnie Chiny słyną najbardziej ze znajomożci i używania ziół, a Herbalife włażnie z ziół wytwarza botanicznie aktywne suplementy.

no wlasnie a skad ludzie maja to wiedziec czemu nie ma skladu oraz substratu produktow herbalife na stronie herbalife ? Mamy wierzyc jedynie Twoim zapewnieniom ? Po drugie nawet jesli herbalife wytwarza produkty z ziol to jedynie moze wyodrebniac niektore substancje w zadnym wypadku nie sprawi ze wszystkie dobrodziejstwa ziol beda zawarte w suplementach.

a co do stagnacji i bezruchu, to trudno sie ruszać i zmobilizować do czegokolwiek jeżli organizm nie ma na to siły..

😆 jak widac ludzie na swiecie nie maja na nic siły ledwo zyją jedynie ci ktorzy stosuja suplementy herbalife maja siłe na jakiekolwiek sporty i aktywnosc fizyczną 😆

Dodatkowo chcialbym sprostowac pewną bzdure na stronie herbalife, skoro oni wypisuja takie brednie w oczywisty sposob to nie ma szans na zdobycie zaufania u ludzi i od razu widac ze ta firma nie jest godna zaufania:
    [usunięto_link]

„Zalecana dzienna dawka spożycia błonnika wynosi około 35 gramów. Oznacza to, że aby dostarczyć organizmowi tyle błonnika ile potrzebuje powinniżmy zjadać około 4-5 kilogramów wysokobłonnikowych warzyw dziennie lub 25 kromek pełnoziarnistego chleba.”

BZDURA

Błąd 1
    chleb zytni pelnoziarnisty 9,1g błonnika, 1 kromka chleba 40g = 3,6g błonnika, 3,6 x Y = 36, Y = 10 😀
    Odp. wystarczy 10 kromek chleba( a nie 25) zeby pokryc dzienne zapotrzebowanie na błonnik

Błąd 2
    Dzienna norma na błonnik wynosi od 20 – 40 g a nie 35 jesli ktos chce moze zjadac 20g = 5 – 6 kromek pelnoziarnistego chleba.

Błąd 3
    Warzywa wysokobłonnikowe zawierają około 3 -6g błonnika w 100g, do obliczen wezmy srednia czyli 4,5 g błonnika:

4,5g błonnika x Y = 36g błonnika
    Y = 8, 8 x 100g warzyw = 800g warzyw( a nie 4-5kg) jest niezbednych do pokrycia 35 gramowego zapotrzebowania na błonnik.
    Jezeli norma wynosi 20 – 40 gramow to zeby zaspokoic zapotrzebowanie na 20g blonnika wystarczy 500g warzyw.

CO ZA BZDURY PISZĄ NA TEJ STRONIE HERBALIFE 😀

Ponadto mamy preparat blonnikowy jedna tabletka ma okolo 2,3, moze 4 gramy.
    Pytanie: ile tabletek trzeba zjesc zeby wyrownac straty blonnika ktory winikną z usuniecia z jednego dnia dwoch posiłkow jak to Marta7 zaleciła? I ile tabletek trzeba zjesc zeby zaspokoic dzienna zalecaną podaz blonnika? Chyba z pół opakowania 😀

Zanalizujmy sens i wydatki na diete z suplementacja blonnika w najprostszym jadlospisie na 1200kcal:

I sniadanie
    kasza manna na mleku 300g
    jajko na twardo 50g
    pumpernikiel50g
    herbata

II sniadanie
    chleb razowy 35g
    sorowka 300g
    woda mineralna

obiad
    dorsz pieczony 85 g
    ziemniaki 75g
    buraki gotowane 170g
    margaryna 5g
    woda mineralna

podwieczorek

kiwi 100g
    kefir 250g

kolacja
    baklazan faszerowany warzywami 175g
    olej 10g
    herbata

dieta = 26g błonnika

zastapmy 2 posilki produktami herbalife co powoduje usuniecie z jadlospisu 10,5 g błonnika ktore musimy uzupelnic oczywiscie blonnikiem w tabletkach firmy herbalife 😀 Ilosc tabletek = 5.
    Pozwolilem sobie przeliczyc cene tabletki blonnikowej firmy herbalife to jest okolo36 groszy razy 5 to wychodzi na 1,80 zł dziennie (54zł miesiecznie) za samo uzupelnienie błonnika a ile jeszcze stracilismy niezbednych skladnikow ktorych nie da sie wszystkich a nawet polowy a nawet 1/10 znalezc w suplementach herbalife to chyba sie nie oplaca.

kinzia
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 13
    • Bywalec

hmmm jesli masz ochote moge ci rozpisac ile czego zawiera jedna porcja koktajlu i wtedy pogadamy…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " schudłam 10 kg w 7 tygodni bez efektu 'jojo""

Przewiń na górę