- AutorOdp.
- 14 marca 2008 at 12:08
tak sie składa, że przejrzałam cała stronę tego herbalife i jest guzik z pętelką gdyby nie dieta i ćwiczenia te suplementy nic by nie dawały co zresztą jest logiczne. Proszę cię nie ja mam problemy tylko moi pacjenci
mam idealną figurę i niczego mi nie brakuje,a z dietetyki miałam zajęcia
wasze produkty są niczym innym jak zestawem witamin, które kosztują jedna dziesiątą waszej ceny 🙄 😈 wystarczy wit.D i wapń i już mamy Xtra Cal do tego zielona herbata, żeby „zioła ” były błagam Cię reklamuj się gdzie indziej.
Ja już zakończyłam temat…14 marca 2008 at 14:11to widac zle czytalas…. nie kazdy moze cwiaczyc to jest raz a po drugie to trzeba troszke wiecej wiedzy niz zajecia z dietetyki…. ja tez tego nie potrzebuje bo mam wage odpowiednia ale sa osoby ktore potzrebuja i to i m pomaga …. gdyby to bylo takie proste jak mowisz to by bylo super. ja widze jakie sa efekty po dziecku a zycie i zdrowie moich najblizszych jest dla mnie najwazniejsze i zadne dziene twoje teorie na temat zestawien witamin nie zmienia mojego zdania. ja znam tych ludzi i pracuje z nimi i ciesze sie ze moge im pomagac a to nie byla zadna reklama tylko kontynuacja watku ktory tu zostal zapoczatkowany. ty rob jak chcesz i stosuj co chcesz twoja wola i twoja sprawa
16 marca 2008 at 15:10tak to bardzo ciekawe ja postawilam na cwiczenia cwicze wymachy w bok na kazda noge i jestem na diecie oczyszczajacej .narazie mam 3 kilo mniej ale do wakacji jest jeszcze czas:)
23 marca 2008 at 19:03[usunięto_link] wrote:
tak sie składa, że przejrzałam cała stronę tego herbalife i jest guzik z pętelką gdyby nie dieta i ćwiczenia te suplementy nic by nie dawały co zresztą jest logiczne.
co jest logiczne i co chciałaż znaleźć na oficjalnej czysto informacyjnej stronie herbalife?
suplementacja to dodatki żywieniowe i zbilansowane odżywianie.
gdyby był to jak twierdzisz „pic na wodę” to szef żwiatowego instytutu żywienia człowieka nie sygnowałby tego swoim nazwiskiem. a robi to, bo od 28 lat prowadzi badania na temat wpływu suplementacji na zdrowie człowieka.
herbalife to firma która od prawie 30 lat ulepsza przy współpracy ze znanymi naukowcami, lekarzami i żywieniowcami swoje produkty tak by odpowiadały zapotrzebowaniom organizmu.
nie są to cuda a zwyczajne odżywianie. suplementy wytwarzane metoda active compaund która pozwala na pozyskanie składników odżywczych bez naruszania ich struktury biologicznej i botanicznej. to suplementy wytwarzane nano syntezą która pozwala na pozyskanie tak małych cząsteczek, krótkich łańcuchów aminokwasów białek by były przyswajalne przez komórki organizmu w 93-97%.
a co do stosowania dodatkowo diety [przy odchudzaniu jest to wyłącznie obiad] to owszem, bo skoro nadwaga jest skutkiem n****żywienia jakożciowego organizmu to i logicznym jest by to odżywianie zmienić tak by problemów uniknąć. a ruch, to coż czego potrzebuje każdy bez względy na potrzeby.[usunięto_link] wrote:
Proszę cię nie ja mam problemy tylko moi pacjenci
mam idealną figurę i niczego mi nie brakuje,tylko pogratulować wytrwałożci, genetyki i czasu, bo odpowiednie odzywianie to coż co czasu wymaga, a jak wszyscy dobrze wiemy w obecnej dobie pędu tylko nieliczni na nadmiar czasu narzekają
[usunięto_link] wrote:
a z dietetyki miałam zajęcia
wasze produkty są niczym innym jak zestawem witamin, które kosztują jedna dziesiątą waszej ceny 🙄 😈 wystarczy wit.D i wapń i już mamy Xtra Cal do tego zielona herbata, żeby „zioła ” były błagam Cię reklamuj się gdzie indziej.
Ja już zakończyłam temat…a czy na dietetyce uczyli Cię podziału suplementacji?
czy użwiadomił Cie ktoż, że suplementy dzielą sie na 3 podstawowe grupy i według tych są oceniane jakożciowo?jeżli nie, to przypomnę Ci:
¢ syntetyczne- czyli wytwarzane chemicznie, to farmaceutyki imitujące
witaminy, które są z założenia przyswajalne w niewielkim stopniu, a
więc nie uzupełniają niedoborów, a przyjmowane dłużej niż 3 miesiące
wywołują więcej szkód niż korzyżci¢ druga kategoria to suplementy naturalne, wytwarzane z ziół i rożlin.
Są o niebo lepsze od syntetycznych, jednak w skutek obróbki chemicznej
bądź też termicznej tracą wiele składników odżywczych co sprawia,
że też do końca nie zaspokajają naszych oczekiwań.¢ i ostatnie, mamy suplementy otrzymywane droga ACTIVE COMPOUND. Taki suplement jest najbardziej zbliżony do żywnożci, a tym samym najlepszy. dokładniej wyjażniłam to już na początku postu.
jeżli sama chciałabyż zrobić sobie suplement równy jakożciowo xtra call’owi musiałabyż zestawić sobie zarówno wit.D jak i wapń o nienaruszonych strukturach i koniecznie niesyntetyczne.
potrafisz? masz takie możliwożci?
co do ceny, to wybacz, ale za jakożcią zawsze idzie cena, w 100% ceny jaka płaci klient jest 20% wartożci produktu herbalife [jego wytworzenie itp]
przy innych produktach [jakichkolwiek, jest to do sprawdzenia] w 100% ceny jaką płaci klient jest tylko max 11% jego rzeczywistej wartożci.po kolejne.
w wielu kwestiach lepiej najpierw zasięgnąć opinii kilku niezależnych źródeł, najlepiej obiektywnych
, a dopiero później osądzać, a tym bardziej próbować podważać autorytety, bo mam wrażenie, że z noblistami przy jednym stole nie jadasz więc i do pięt tez im nie sięgasz.i tak, Herbalife to kwestia wyboru i kasy, w naszym kraju wszystko krąży wokół kasy, ludzie w naszym kraju w dalszym ciągu czytają kartę w restauracji od prawej do lewej zamiast odwrotnie. to taka mała dygresja.
wracając do dyskusji na temat cukrzycy
cukrzyca jak i 80% chorób jest dieto zależna. a więc zależy od odżywiania. nie jest nieuleczalna, ale jak każdy dobrze wie [czym sie strułeż tym się lecz]
leki tylko likwidują skutki choroby, a to chyba nie o to chodzi, bo cukrzyk na insulinie wciąż ma skoki cukru, jego trzustka nadal sobie nie radzi.człowiek przy zmienionym odżywianiu, oczyszczonym organizmie zaczyna funkcjonować inaczej [udowodnione medycznie]
skoro chcesz się tak bardzo wywyższać wiedzą zainwestuj w szkolenia, najlepiej zagraniczne, dla lekarzy, dwa razy do roku sa takie ogólnoeuropejskie, cholernie drogie, ale chyba warto jeżli chce się żwiecić przykładem i wiedzieć o czym sie mówi.
wiesz, że herbalife jako jedyna firma na żwiecie ma pełne prawo do produkcji tlenków azotu, których odkrycie jest porównywalne do odkrycia penicyliny i insuliny? wiesz, że dokonał tego lekarz który trzyma piecze nad pozostałymi produktami tej firmy? wiesz, że Louis Ignarro dostał za to Nobla [jest w radzie naukowo medycznej Herbalife]?
wiesz, że niteworks wycofuje w kilka godzin miażdżycę o czym Ignarro mówił na wykładach w Polsce razem z kilkoma kardiologami? wiesz, że przedłuża złota godzinę przy zawale? wiesz, że koktajl herbalife ma składową mniej alergizująca niż wszystkie odzywki dla niemowląt ze skazą białkową? wiesz, że ma łańcuchy aminokwasów białek 3-5 a odżywki dla alergicznych dzieci [nota bene cholernie drogie] 5-7 aminokwasów w łańcuchu i że od długożci tych łańcuchów zależy to czy takie dziecko będzie miało co jeżć czy tez nie?
wiesz, że aloes herbalife jest jedynym na żwiecie słodkim wyciągiem z aloesu i że jako jedyny nie uczula bo jest wytwarzany metoda zimnej destylacji na co patenty herbalife ma jako jedyny?pewnie jeszcze wielu rzeczy nie wiesz….
pozdrawiam
Marta
23 marca 2008 at 22:29sa w pelni naturalne i wchlaniaja sie w organizmie w 100% a nie tak jak suplementy z apteki w 30%.
nie ma produktu naturalnego ani suplementu ktory by sie w 100% wchlaniał do organizmu jakiż kit tam ci wcisnęli. Poza tym to ze suplement zastepuje jedzenie to moze i fakt ale zaden posilek nie bedzie kosztowal tyle co dawka tego suplementu, ponadto kazdy posilek zawiera produkty w ktorych jest mnostwo skladnikow (odkrytych i nieodkrytych przez naukę) odzialywujacych na organizm wiec zaden suplement nie jest w stanie zastapic posilku.
23 marca 2008 at 22:44wiesz, że niteworks wycofuje w kilka godzin miażdżycę
rewolucja na skale swiatowa bylo cofniecie o kilka procent miazdzycy po kilkumiesiecznym leczeniu bo dotychczas sadzono ze miazdzycy nie da sie cofnac, pokaz mi dowody naukowe na to ze w kilka godzin da sie cofnac miazdzyce 😆
wiesz, że ma łańcuchy aminokwasów białek 3-5 a odżywki dla alergicznych dzieci [nota bene cholernie drogie] 5-7 aminokwasów w łańcuchu i że od długożci tych łańcuchów zależy to czy takie dziecko będzie miało co jeżć czy tez nie?
bzdura to o czym mowisz to są diety hipoantygenowe ktore posiadają polipeptydy z 11-15 aminokwasow, zapewne niechcacy zapomnieli wspomniec ze istnieja na rynku jeszcze mieszanki mleczne ktore zawieraja dwu i cztero peptydy oraz mieszanki mleczne ktore zawieraja wyłacznie wolne aminokwasy, wiec wlasciwie to niezłe głupoty wam tam wciskają.
24 marca 2008 at 11:23[usunięto_link] wrote:
nie ma produktu naturalnego ani suplementu ktory by sie w 100% wchlaniał do organizmu jakiż kit tam ci wcisnęli.
no jeżli według Ciebie dr. Heber, profesor medycyny i zdrowia publicznego, szef CHN wciska kity, publicznie w wydawnictwach naukowych, to gratuluje żwiadomożci i wiedzy ze żwiata nauki
[usunięto_link] wrote:
Poza tym to ze suplement zastepuje jedzenie to moze i fakt ale zaden posilek nie bedzie kosztowal tyle co dawka tego suplementu,
„dawka” jak to okreżliłeż/łaż tego suplementu to koszt 7-8 zł w zależnożci od użytego płynu na którym został przygotowany, a każdy inny posiłek i niskiej zawartożci węglowodanów, wysokiej zawartożci dobrze wchłanialnych protein i odpowiednio zbilansowanych składników odżywczych, nie dożć że wymaga czasu przygotowania, to jego koszt zwykle [przelicz sobie koszta składników] około 8-10 zł w zależnożci od pory roku i cen w sklepach.
[usunięto_link] wrote:
ponadto kazdy posilek zawiera produkty w ktorych jest mnostwo skladnikow (odkrytych i nieodkrytych przez naukę) odzialywujacych na organizm wiec zaden suplement nie jest w stanie zastapic posilku.
a bierzesz pod uwagę przy okazji kalorycznożć?
przelicz sobie kalorie i zawartożć składników odżywczych w posiłkach, jestem ciekawa jak bardzo będziesz w stanie obniżyć kalorycznożć posiłków by ich składowa była przynajmniej ilożciowo zbliżona do suplementu.poza tym, gdyby suplementy [skoncentrowana żywnożć o obniżonej do minimum zawartożci chemii i zmaksymalizowanej zawartożci składników odżywczych] nie mogły by być zastępnikiem posiłku nie byłyby w taki sposób i jako takie rejestrowane, nie stanowiły by też głównego nurtu odżywiania sportowców i ludzi o zwiększonym zapotrzebowaniu na składniki odżywcze [chociażby ludzie z nowotworami i zaburzeniami regeneracji komórkowej]
nie rozmawiasz z dzieckiem, nie rozmawiasz tez z hydraulikiem który schudł i postanowił innym pokazać herbalife.
jestem żywieniowcem, od kilku lat zajmuję się odżywianiem molekularnym na poziomie komórkowym, a moja wiedza nie bierze się z kosmosu tylko z pewnych źródeł.24 marca 2008 at 11:33[usunięto_link] wrote:
rewolucja na skale swiatowa bylo cofniecie o kilka procent miazdzycy po kilkumiesiecznym leczeniu bo dotychczas sadzono ze miazdzycy nie da sie cofnac, pokaz mi dowody naukowe na to ze w kilka godzin da sie cofnac miazdzyce 😆
i tu znowu wychodzi brak wiedzy
produkt jest na rynku nieco ponad półtorej roku, na razie przeprowadzanie są na nim badania w klinikach kardiochirurgicznych w USA, znajdź jakiekolwiek opracowanie medyczne o miażdżycy z badaniami z ostatniego roku. a w Polsce polecam do przeczytania książkę samego noblisty [jeżli masz trochę oleju w głowie to znajdziesz bo nazwisko już podałam][usunięto_link] wrote:
bzdura to o czym mowisz to są diety hipoantygenowe ktore posiadają polipeptydy z 11-15 aminokwasow, zapewne niechcacy zapomnieli wspomniec ze istnieja na rynku jeszcze mieszanki mleczne ktore zawieraja dwu i cztero peptydy oraz mieszanki mleczne ktore zawieraja wyłacznie wolne aminokwasy, wiec wlasciwie to niezłe głupoty wam tam wciskają.
i znów mi żwiat nauki bzdury do głowy wkłada… no nieźle.. nie wiedziałam…
a zauważyłeż/łaż, że odzywki o których mówisz kosztują krocie, są trudno dostępne i bardzo wysokokaloryczne co prowadzi do nadwagi u niemowląt?ja nie mam ochoty nikogo przekonywać lub odwodzić od czegokolwiek.
to wszystko jak wspomniałam jest kwestią wyboru i żwiadomożci oraz otwartożci.
co bym nie powiedziała i jakie wyniki badań bym nie przedstawiła to i tak jak ktoż będzie miał ochotę to znajdzie jakież ale.pozdrawiam
24 marca 2008 at 20:40no jeżli według Ciebie dr. Heber, profesor medycyny i zdrowia publicznego, szef CHN wciska kity, publicznie w wydawnictwach naukowych, to gratuluje żwiadomożci i wiedzy ze żwiata nauki
to ja gratuluje wiedzy biochemicznej bo 100% wchlanialnosc jest niemozliwa – poczytaj jakas biochemie moze. Po drugie osobiscie znam osobe ktora należała do zespołu analizujacego produkty herbalife przed wejsciem na rynek polski i prosto w oczy mi stwierdzila ze te produkty nie maja 100% wchlanialnosci bo to nierealne, choc maja dużą, to zwyczajny chwyt reklamowy. Jezeli ta 100% wchlanialnosc jest udowodniona naukowo to to pokaz mi badania a nie mydlisz oczy tytułami nazwiskami i myslisz ze zrobisz wrazenie tym na kims. Tu licza sie fakty a nie nazwiska. Historia pokazuje ze wielu wielkich sie myliło. Jako konsultantka nie powinnas miec problemu z uzyskaniem zrodla do tych wynikow badan.
każdy inny posiłek i niskiej zawartożci węglowodanów, wysokiej zawartożci dobrze wchłanialnych protein i odpowiednio zbilansowanych składników odżywczych, nie dożć że wymaga czasu przygotowania, to jego koszt zwykle [przelicz sobie koszta składników] około 8-10 zł w zależnożci od pory roku i cen w sklepach.
to kiepskim jestes zywieniowcem skoro nie potrafisz skomponowac posilku pelnowartosciowego za ponizej 8 zł 😆 ja moge nawet za 4 zł go skomponowac 😀
a bierzesz pod uwagę przy okazji kalorycznożć?
przelicz sobie kalorie i zawartożć składników odżywczych w posiłkach, jestem ciekawa jak bardzo będziesz w stanie obniżyć kalorycznożć posiłków by ich składowa była przynajmniej ilożciowo zbliżona do suplementu.alez robilem to wiele razy pelnowartosciowe niskokaloryczne posiłki to podstawa diety odchudzajacej 😀 oczywiscie zbyt duze obnizenie kalorycznosci nie jest poządane wiec po co to robic.
poza tym, gdyby suplementy [skoncentrowana żywnożć o obniżonej do minimum zawartożci chemii i zmaksymalizowanej zawartożci składników odżywczych] nie mogły by być zastępnikiem posiłku nie byłyby w taki sposób i jako takie rejestrowane, nie stanowiły by też głównego nurtu odżywiania sportowców i ludzi o zwiększonym zapotrzebowaniu na składniki odżywcze [chociażby ludzie z nowotworami i zaburzeniami regeneracji komórkowej]
jako zywieniowiec masc niezbyt duza wiedze o zywieniu czy nie uczyli Cie ze u sportowcow zapotrzsebowanie na skladniki odzywcze jest tak wysokie ze nierealne jest ich dostarczenie w odpowiedniej ilosci z samego pozywienia. Nastepnie ludzie z nowotworami i tym podobnymi chorobami sa zazwyczaj wyniszczeni i najczesciej niezdolni do trawienia podawanego pokarmu w odpowiedniej ilosci dlatego niezbedne jest czasem uzupelnienie diety w suplementy ale podkreslam ze tylko czasem bo stosowanie suplementow w tych chorobach nie jest szeroko stosowane, głównym czynnikiem wspomagajacym jest pelnowartosciowe zywienie no chyba ze nie jest mozliwe dostarczenie pokarmu droga doustną wtedy nie mając innego wyjscia stosuje sie diety do zywienia enteralnego, ale gdybys byla dobrym zywieniowcem tez bys wiedziala iz dąży sie do jak najszybszego powrotu do zywienia doustnego zwykłymi pokarmami, bo zaden suplement nie zastąpi zywnosci, obecnie znanych jest 6000 skladnikow wystepujacych w zywnosci czy suplementy herbalife zawieraja je wszystkie lub przynajmniej wiekszosc?
jestem żywieniowcem, od kilku lat zajmuję się odżywianiem molekularnym na poziomie komórkowym, a moja wiedza nie bierze się z kosmosu tylko z pewnych źródeł.
ja widze ze nie są to do konca pewne zrodla, warto wiedziec tez iz organizm ludzki nie jest komorka czy zbiorem komorek to caly organizm i tak nalezy go przede wszystkim brac pod uwagę.
znajdź jakiekolwiek opracowanie medyczne o miażdżycy z badaniami z ostatniego roku
znalazłem, nie widze nic o rewolucyjnych odkryciach herbalife w miazdzycy za to znalazłem nieco badan potwierdzajacych hepatotoksycznosc suplementow herbalife.
a zauważyłeż/łaż, że odzywki o których mówisz kosztują krocie, są trudno dostępne i bardzo wysokokaloryczne co prowadzi do nadwagi u niemowląt
krocie? 😆 jezeli 20 – 40 złotych za puszke 400 – 500g z czego 50% jest refundowane przez państwo to krocie to w takim razie te suplementy ile kosztuja? Ja uwazam ze to wcale nie jest drogo. Pokaz mi w takim razie odzywkę herbalife taka tanią i z powodzenien zastepujaca takie mieszanki
ja nie mam ochoty nikogo przekonywać lub odwodzić od czegokolwiek.
to wszystko jak wspomniałam jest kwestią wyboru i żwiadomożci oraz otwartożci.
co bym nie powiedziała i jakie wyniki badań bym nie przedstawiła to i tak jak ktoż będzie miał ochotę to znajdzie jakież ale.nie podchodz do tego tak gdyby kazdy tak myslal nikt nie robilby zadnych badan klinicznych przez swiadomosc ze ktos inny moze miec inne wyniki lub inny poglad. Pokaz jakies wyniki badan nie kazdy jest otwarty i swiadomy na zwykle slowa najwazniejsze sa dowody bez nich kazdy moze zapewniac o czym tylko chce. Przekonaj nas do tych rewolucji przeciez to moze zmienic nasze nastawienie nie sądź ze same słowa nas przekonaja, malo kto wierzy w zapewnienia, napewno jezeli to co mowisz jest prawda to stoja za tym jakies badania napewno masz lepszy dostep do nich niz my choc jesli te rewelacje to prawda to powinny byc one dostepne dla wszystkich.
25 marca 2008 at 10:30gdybyż uważniej przeczytał zauważyłbyż, że podawałam wchłanialnożć 93-97%, 100% wartożć wskoczyła mi przez nie dopatrzenie, więc wnikliwe oko zauważy rozbieżnożć. doskonale zdaje sobie sprawe, że nawet żywnożć talerzowa nie ma często 100% wchłanialnożci przez wzgląd na przetworzenie.
[usunięto_link] wrote:
to kiepskim jestes zywieniowcem skoro nie potrafisz skomponowac posilku pelnowartosciowego za ponizej 8 zł 😆 ja moge nawet za 4 zł go skomponowac 😀
a powiedz mi ile znasz osób z problemami zdrowotnymi zależnymi od żywienia które mają CZAS i silną wolę by codziennie przygotowywać zdrowe, zbilansowane, i TANIE posiłki? większożć diet poleca gotowe przepisy z produktów cholernie drogich gdzie jak wspomniałam jeden posiłek to minimum 8-10 zł, więc zwykły szaraczek dociera wyłącznie do takich, analizuje czas i koszta i odpuszcza sobie.
[usunięto_link] wrote:
jako zywieniowiec masc niezbyt duza wiedze o zywieniu czy nie uczyli Cie ze u sportowcow zapotrzsebowanie na skladniki odzywcze jest tak wysokie ze nierealne jest ich dostarczenie w odpowiedniej ilosci z samego pozywienia. Nastepnie ludzie z nowotworami i tym podobnymi chorobami sa zazwyczaj wyniszczeni i najczesciej niezdolni do trawienia podawanego pokarmu w odpowiedniej ilosci dlatego niezbedne jest czasem uzupelnienie diety w suplementy ale podkreslam ze tylko czasem bo stosowanie suplementow w tych chorobach nie jest szeroko stosowane, głównym czynnikiem wspomagajacym jest pelnowartosciowe zywienie no chyba ze nie jest mozliwe dostarczenie pokarmu droga doustną wtedy nie mając innego wyjscia stosuje sie diety do zywienia enteralnego, ale gdybys byla dobrym zywieniowcem tez bys wiedziala iz dąży sie do jak najszybszego powrotu do zywienia doustnego zwykłymi pokarmami, bo zaden suplement nie zastąpi zywnosci, obecnie znanych jest 6000 skladnikow wystepujacych w zywnosci czy suplementy herbalife zawieraja je wszystkie lub przynajmniej wiekszosc?
a czy Ciebie nie uczyli, że obecnie każdy człowiek ma zwiększone zapotrzebowanie na składniki odżywc”dożywianie” by zmniejszyć ryzyko infekcji i wzmocnić organizm? nie uważasz, że obecnie każdy lub prawie każdy tego wymaga?
gdyby było inaczej przychodnie i apteki nie były by pełne ludzi?
ja od kilku lat nie byłam u lekarza, pediatra moich dzieci szuka nas kiedy przychodzi termin szczepień, moja starsza córka wyszła z alergii na jeden z aminokwasów białek, uczulało ją wszystko łącznie z odżywkami żciąganymi z zagranicy. i jedyne co ją nie uczulało to królicze mięso i koktajl herbalife który podawałam jej pierwszy raz ze słuchawką w ręce i wykręconym numerem na pogotowie bo zjedzenie przez nią czegokolwiek kończyło się zapażcią i wyżartym przewodem pokarmowym od kącików ust po same uda.a co do wyników badań.. ja swoje mam, wycofane RZS, mam wyniki mojej młodej wraz z poprzednimi wynikami, półtorej roku.
mam wyniki szpitalne przed i po podaniu niteworksa mamie znajomej.. i wiele innych…
mam też całą [nie pełną oczywiżcie] dokumentacje chorób pacjentów lekarki z GDA. Mam opracowania medyczne produktów robione przez m.in polskich lekarzy.ale to nie o to chodzi by komukolwiek udowadniać słownie czy jakkolwiek inaczej coż w co chce lub nie chce wierzyć.
fakty to miliony efektów, potwierdzonych. to są fakty niezaprzeczalne.
Herbalife nie jest firmą któraż produkuje leki, herbalife produkuje suplementację która ma na celu zapobiegać.gdyby te badania o których piszesz odnożnie hepatoksycznożci herbalife były prawdziwe, to mój brat z HCV pewnie dawno wąchałby kawiatki od spodu. i to są dla mnie fakty.
nie potrzebuję setek badań na JEDZENIU bo tym jest suplementacja.PS. czym karmisz swojego psa?
ja karmą, zbilansowaną, pełnowartożciową. to też posiłek suplementacyjny więc nie twierdź, że suplementacja nie może zastępować jedzenia. mam dwa borzoje, nie chorują, są zdrowe i wiecznie pełne energii.a ja suplementując się wcale nie rezygnuję z tradycyjnego żywienia. bardzo lubie jeżć, wręcz uwielbiam, ale o wiele przyjemniej się je wtedy kiedy nie ma sie głowy pełnej myżli, że się nie powinno bo: „nadwaga, zgada, biegunka, wrzody…”
PS. 2.
jeżli ktoż sam chce sie przekonać o działaniu/niedziałaniu herbalife, to powinien zrobić to na własnej skórze, od tego ma 30dni gwarancji zwrotu pieniędzy nawet jeżli odda prawie puste puszki.
bo nie da się ocenić smaku truskawek czytając o nich w internecie.to tyle
25 marca 2008 at 17:10gdybyż uważniej przeczytał zauważyłbyż, że podawałam wchłanialnożć 93-97%
ale co ma ta 93- 97% wchlanialnosc, jaki skladnik suplementu?
a powiedz mi ile znasz osób z problemami zdrowotnymi zależnymi od żywienia które mają CZAS i silną wolę by codziennie przygotowywać zdrowe, zbilansowane, i TANIE posiłki? większożć diet poleca gotowe przepisy z produktów cholernie drogich gdzie jak wspomniałam jeden posiłek to minimum 8-10 zł, więc zwykły szaraczek dociera wyłącznie do takich, analizuje czas i koszta i odpuszcza sobie.
ukladalas kiedys komus jadlospis? Po wypowiedziach mozna wnioskowac ze nie. Jadlospis uklada sie dla konkretnej osoby biorac pod uwage jego mozliwosci czasowe, finansowe itp, jesli zalecasz ludziom diety z gazet to oczywiscie ze sa drogie i czasochlonne, posilek nie musi byc kaczką w pomnaranczach, znam setki tanich potraw ktore robi sie w 10 – 15 minut a kazdy znajdzie tyle czasu w ciagu dnia.
a czy Ciebie nie uczyli, że obecnie każdy człowiek ma zwiększone zapotrzebowanie na składniki odżywc”dożywianie” by zmniejszyć ryzyko infekcji i wzmocnić organizm? nie uważasz, że obecnie każdy lub prawie każdy tego wymaga?
nie uczyli bo nie widze potrzeby zeby czlowiek mial wieksze zapotrzebowanie na skladniki – moze wytlumaczysz czemu to, i czemu to kazdy ma teraz wieksze ryzyko infekcji?
gdyby było inaczej przychodnie i apteki nie były by pełne ludzi?
przychodnie sa pelne ludzi bo dziesiejszy czlowiek ma syndrom tabletki i w niej szuka zdrowia nawet jesli mu to niepotrzebne poza tym koncerny farmaceutyczne maja ogromny wplyw na zdrowie publiczne zaden lekarz nie zaleci diety tylko lekarstwa to dlatego wszyscy siedzą w aptekach.
ja karmą, zbilansowaną, pełnowartożciową. to też posiłek suplementacyjny więc nie twierdź, że suplementacja nie może zastępować jedzenia. mam dwa borzoje, nie chorują, są zdrowe i wiecznie pełne energii.
czlowiek dopiero w 20 wieku wymyslil suplementy, przez miliony lat zył w pełnym zdrowiu na naturalnej zywnosci, najbardziej dlugowieczne populacje nie zywia sie suplementami jedza to co znajda i wyhoduja natura nie potrzebuje suplementow, psy tez przez miliony lat zyly pelne energii i zdrowia bez sztucznych karm.
a to ze masz jakies doswiadczenia z suplementami to nie zaden dowod, dowodem sa badania kliniczne, duzo czasu spedzam czytajac literature naukową najnowsze badania i szczerze powiem nie widzialem na oczy jeszcze zadnych rewelacyjnych wynikow badan suplementow herbalife, skoro one sa takie niesamowite to pokaz zrodla czemu takie rewelacje sie kryje powinno sie nimi szczycic.
25 marca 2008 at 17:41[usunięto_link] wrote:
ukladalas kiedys komus jadlospis?
układałam
i gdybym uważała to za skuteczne to bym w ten sposób pracowała, za takie ułożenie diety też się płaci[usunięto_link] wrote:
nie uczyli bo nie widze potrzeby zeby czlowiek mial wieksze zapotrzebowanie na skladniki – moze wytlumaczysz czemu to, i czemu to kazdy ma teraz wieksze ryzyko infekcji?
zwiększone ryzyko infekcji i zachorowań to skutek rozwoju cywilizacyjnego, większego zatoksykowania żrodowiska.
[usunięto_link] wrote:
przychodnie sa pelne ludzi bo dziesiejszy czlowiek ma syndrom tabletki i w niej szuka zdrowia nawet jesli mu to niepotrzebne poza tym koncerny farmaceutyczne maja ogromny wplyw na zdrowie publiczne zaden lekarz nie zaleci diety tylko lekarstwa to dlatego wszyscy siedzą w aptekach.
i tu się zgodzę
[usunięto_link] wrote:
czlowiek dopiero w 20 wieku wymyslil suplementy, przez miliony lat zył w pełnym zdrowiu na naturalnej zywnosci, najbardziej dlugowieczne populacje nie zywia sie suplementami jedza to co znajda i wyhoduja natura nie potrzebuje suplementow, psy tez przez miliony lat zyly pelne energii i zdrowia bez sztucznych karm.
wiesz, wczeżniej żywnożć nie była sztucznie pędzona, hodowana na hormonach wzrostu, tylko taka o jakiej mówisz odnożnie
owych długowiecznych populacji które jedzą to co natura sama wytworzy a do czego człowiek z miasta dostępu raczej nie ma. kiedyż żwinia do uboju rosła 3 lata, teraz kilka m-cy faszerowana hormonami wzrostu i antybiotykami, kiedyż marchewka rosła sama, niczym nie posypywana, była krzywa i z robaczkiem w żrodku, teraz wszystkie wyglądają jak od kołka ciosane. i stąd potrzeba suplementacji, uzupełniania tego co kiedyż było dostarczane z pożywieniem a obecnie jest utrudnione, bo jedzenie jest naturalnie wyłącznie z nazwy.25 marca 2008 at 20:24układałam
i gdybym uważała to za skuteczne to bym w ten sposób pracowała, za takie ułożenie diety też się płacidziwne ja ukladam od wielu lat i sa skuteczne nigdy nie uzywalem suplementow.
zwiększone ryzyko infekcji i zachorowań to skutek rozwoju cywilizacyjnego, większego zatoksykowania żrodowiska.
raczej skutek błednego zywienia, zatoksykowanie srodowiska ogrywa tu mniejsze znaczenie.
wiesz, wczeżniej żywnożć nie była sztucznie pędzona, hodowana na hormonach wzrostu, tylko taka o jakiej mówisz odnożnie
owych długowiecznych populacji które jedzą to co natura sama wytworzy a do czego człowiek z miasta dostępu raczej nie ma.suplement ma kilka , kilkanascie substancji odzialywujacych a jedna roslina lub potrawa setki, tysiace wliczam takze te ktorych jeszcze nauka nie poznala, kazda ma jakies dzialanie na organizm takze te niepoznane ktore sa byc moze kluczowe w prawidlowym funkcjonowaiu, jezeli zastapimy suplementem jakies posilki byc moze tracimy tez zwiazki bezpowrotnie z naszego jadlospisu, o wiele lepsza rada jest uzupelnienie diety w wieksze ilosci zalecanych produktow to bedzie mialo lepszy skutek niz suplementacja. zaleznosc jest identyczna jak z mieszankami mlecznymi i mlekiem matki mimo iz mieszanki sa coraz bardziej podobne do mleka matki zadna nie jest w stanie zastapic bogactwa natury.
kiedyż żwinia do uboju rosła 3 lata, teraz kilka m-cy faszerowana hormonami wzrostu i antybiotykami, kiedyż marchewka rosła sama, niczym nie posypywana, była krzywa i z robaczkiem w żrodku, teraz wszystkie wyglądają jak od kołka ciosane. i stąd potrzeba suplementacji, uzupełniania tego co kiedyż było dostarczane z pożywieniem a obecnie jest utrudnione, bo jedzenie jest naturalnie wyłącznie z nazwy.
w UE zabronione jest faszerowanie zwierzat hodowlanych hormonami wzrostu wiec bez obaw o swinki, natomiast poziom antybiotykow jest caly czas zostaja obnizane w miesie a ludzie nie jedza tyle miesa zeby moglo to w jakis szczegolny sposob zaszkodzic.
natomiast poziomy pozostalosci roznych zwiazkow w marchewce sa takze na bardzo niskim poziomie, wiec jak na razie marcheka daje nam wiecej korzysci niz niekorzysci. Stwierdzenie ze jedzenie jest tylko z nazwy to lekka przesada nie jest z nim jeszcze tak zle.
25 marca 2008 at 21:04ja wazylam 98 kilo, schudlam do 60 kg i co najwazniejsze od 5 lat utrzymuje wage -musze przyznac ze udalo mi sie to m.in. dzieki tym produktom. Trafilam na to forum przypadkiem i pewnie nie bede miala okazji tu czesto zagladac ale jesli chcecie pogadac to jestem na gg 5624013 moze bede potrafila cos doradzic.
PS. piszcie nawet kiedy jestem niedostepna- odpisze jak tylko bede miala mozliwosc. Pozdrawiam i zycze wytrwalosci 😉26 marca 2008 at 08:03macek10, gdyby to wszystko było tak piękne jak piszesz, to nie było by w ostatnich latach tylu skandali związanych z żywnożcią.
wystarczy wziąć do ręki jakikolwiek magazyn
- AutorOdp.