• Autor
    Odp.
  • rusalka
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

ej dziewczyny co wy takie wredne :/ ja moge np byc sprzedawczynia a moge tez sie znac na treningach chyba mozna miec jakis kurs zrobiony a to ze sa osoby grubsze to nie znaczy ze trzeba je juz skreslac pomyscie czasem co piszecie

katharsis
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Słuchajcie dziewczyny. Jest wiele diet, ale do wszystkich stosuje się jedna zasada. Nie przekraczaj odpowiedniej ilożci kalorii. Moim skromnym zdaniem ćwiczenia są istotne ale nigdy nie schudniesz jeżli dużo ćwiczysz a potem wynagrodzisz to sobie porządną dawką kalorii. Wtedy będziesz mieć wykształcone miężnie ale pod sporą dawką tłuszczyku. Zatem ćwicz umiarkowanie ale przede wszystkim licz kalorie. Może to takie pospolite ale skuteczne. Wiele razy to wypróbowałam i zawsze chudnę tyle ile zaplanowałam. W moim odczuciu włażciwa ilożć spożywanych kalorii to 80% sukcesu.

Jovita
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 316
    • Pasjonat

katharsis grubo sie mylisz jak widze po twoim poscie to WIELE razy tak robilas czyli nie bylo jednego efektu tylko na jakis krotki czas.

Druga sprawa im wiecej trenujesz to na wiecej kalorii sobie mpozesz pozwolic , owszem nie za duzo ale wtedy wiadome ze spalisz je podczas treningu-mocnego treningu.

jakie miesnie dziewczyno ?! zastanow sie , zeby wyrobic miesnie trzeba cwiczyc intensywnie co drugi dzien z ciezarami LATAMI ! wiec nie uzywajcie slowa miesnie podczas jakis zwyklych treningow bo nie zdajecie sobie sprawy ile to treningow trzeba robic- latami 3-4 razy regularnie w tygodniu dopiero mozna ujrzec jakis delikatny miesien i to cwiczenia z ciezarami nie na maszynach!!!

najwazniejsze jest odpowoednie odzywianie nie zadne diety i wysilek fizyczny bo przeciez gdzies ten zbedny tluszcz trzeba spalic a w powietrzu sie nie rozplynie.

Jovita
    Member
    • Pasjonat

ruslaka nawet jakbys zrobila sobie nie wiem jaki kurs to i tak twoja wiedza by byla mala bo wiem co jest na takich kursach!!
    LIczy sie wlasne doswiadczenie-znam wielu niby trenerow po kursach ktorzy nigdy nie cwiczyli nie znaja sie na suplach odzywianiu i tym bardziej treningach i niestety bez doswiadczenia nie ma bata zeby byc dobrym trenerem a tym bardziej pomagac INNYM bo to bardzo odpowiedzialna praca mozna zrobic komus krzywde nie wiedzac jak dobrac jakie obciazenie czy jkai trening na co dobrac.

katharsis
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Jovita, każdej kobiecie zdarza się przytyć od czasu do czasu. Wtedy stosuje dietę 800 kalorii przez 3 do 8 tygodni i wracam do poprzedniej wagi. W moim przypadku dieta działa rewelacyjnie. Taka uwaga – stosuje dietę 800 kalorii bo jestem niska. Moja normalna waga to 45 kg. Przy tej wadze mój BMI wynosi 19. Kiedy ktoż jest wyższy 800 kalorii dziennie to trochę mało. Każda kobieta powinna okreżlić jak nisko może zejżć aby czuć się dobrze stosując dietę przez co najmniej 3-4 tygodnie. Ja chudnę ok 3 kg/miesiąc.

Druga sprawa odnożnie miężni. Przecież pisałam, Jovita, o kobietach które dużo ćwiczą. Wtedy są w stanie mieć ładny brzuch. Brzuch to moja najładniejsza czężć ciała – ale ćwiczę 3 razy w tygodniu na siłowni – i nie na maszynach tylko bieganie, rowerki, „brzuszki” na macie, pływanie, itp.

Jovita
    Member
    • Pasjonat

liczenie kalorii tak ale nie drastyczne diety.

trening na silowni owszem ale warto oprocz brzucha wzmocnic ramiona zeby nie wisial tluszczyk , uda , posaldki i plecy!

zuza_130
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 218
    • Zapaleniec

a ja mam taka dietę cud, nazywa sie ŻP- żryj połowę + ćwiczenia i naprawdę chudnę:)

myszka 09
    Member
    • Odp.: 29
    • Bywalec

po urodzeniu dziecka zaczęłam chodzić na siłownie i na taniec brzucha, mi pomogło wróciłam do poprzedniej figury,trener sam dobrał mi ćwiczenia i do tej pory chodzę, jest ok
    mój maluszek ma 3 latka

zuza_130
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

to ze kolezanka robi masaz to znaczy ze sie zna na treningach?

nie znaczy, ze zna sie na treningach, ale miala zajecia z bezpiecznego odchudzania, wiec przynajmniej nie zrobi krzywdy:)

Zakrecona
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Ale niektore z Was mają silną wole :(((((( Ja nie i to moj problem :((( Chce schudnac!!!!!!! Nawet adipex bralam ale on pomaga na 4 góra dni poitem juz nie tylko truje 🙁

zuza_130
    Member
    • Zapaleniec

@Zakręcona wrote:

Ale niektore z Was mają silną wole :(((((( Ja nie i to moj problem :((( Chce schudnac!!!!!!! Nawet adipex bralam ale on pomaga na 4 góra dni poitem juz nie tylko truje 🙁

nie rób więc od razu drastycznych zmian, ale powoli zmierzaj do celu. małe kroczki, spróbuj np. najpierw wyeliminowac sposrod słodyczy to, co najbardziej lubisz, ja zaczelam od krowek, pozniej zrezygnowalam z bialej czekolady i tak stopniowo…

moniczkaa
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

żeby schudnąć wystarczy mieć troszkę silnej woli, chęci, ograniczyć spożywanie cukrów, tłustych potraw itp. No i warto sobie wspomóc czym jakimż żrodkiem odchudzającym – sama dieta nie pomoże.

lalacruz
    Member
    • Odp.: 69
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

Mam 170 i 95 kg i myżlicie, że będę się odchudzać? NIE

Do tego trzeba zdrowia a moje dawno już mi zabrano.

I dobrze mi z tym jaka jestem. Przestałam szaleć. Dobrze się odżywiam , bo zdrowo i mnie to wystarczy.

Pozdrawiam hej

zuza_130
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

Mam 170 i 95 kg i myżlicie, że będę się odchudzać? NIE

Do tego trzeba zdrowia a moje dawno już mi zabrano.

I dobrze mi z tym jaka jestem. Przestałam szaleć. Dobrze się odżywiam , bo zdrowo i mnie to wystarczy.

Pozdrawiam hej

Kobieto! Jesteż cudowna, oby wiecej dziewczyn mialo tak zdrowe podejscie jak Ty:) pozdrawiam serdecznie

Banka
    Member
    • Odp.: 128
    • Zapaleniec

prawda ?wiecie ze 90 % kompleksow to nasze urojenia?:)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Schudłam 30kg"

Przewiń na górę