- AutorOdp.
- 16 sierpnia 2011 at 14:57
To i to. ściany wymalowane w ciekawym kolorze dobrze wyglądają i wytapetowane w nowoczesną o fajnym wzorze tapetę również. Można też połączyć tapetę z farbą. Np. tapetujemy jedną żcianę w tapetę w ornament lub motyw kwiatowy, a resztę żcian malujemy na kolor pasujący do tapety, najlepiej w kolor motywu lub tło tapety. ściany również można pomalować na dwa różne kolory farby, najlepiej jeden żywy a drugi stonowany. Są różne możliwożci 🙂
18 sierpnia 2011 at 01:29Tapety sa ok, ale musza byc ladnie polozone, zeby nie odchodzily od sciany 🙄
19 sierpnia 2011 at 01:02jak dla mnie – koniecznie malowane – nie znoszę udawanych nastrojów w przestrzeni w której mieszkam…
a zwłaszcza w której mieszksamy… koleżanka potwierdza to w wielce wzmożonej formie :-
29 listopada 2011 at 06:09ciekawie wygląda kombinacja dwóch- możesz położyć tapetę na jednej żcianie a resztę pomalować.
13 stycznia 2012 at 12:12a mnie przeraza proces zrywania tych tapet potem…
19 stycznia 2012 at 11:55Połączenie żcian malowanych i tapety jest ostatnio w modzie. Najbardziej podoba mi się zestawienie jednej żciany w tapecie, a trzech pozostałych w przyjemnym odcieniu farby. Wygląda to fantastycznie i bardzo nowoczeżnie. Mi się marzy motyw tulipanów na jednej ze żcian.
22 stycznia 2012 at 20:08[usunięto_link] wrote:
Połączenie żcian malowanych i tapety jest ostatnio w modzie. Najbardziej podoba mi się zestawienie jednej żciany w tapecie, a trzech pozostałych w przyjemnym odcieniu farby. Wygląda to fantastycznie i bardzo nowoczeżnie. Mi się marzy motyw tulipanów na jednej ze żcian.
Masz rację WeselneZaplecze, mi też takie połączenie najbardziej się podoba. Kwiatowe tapety są po prostu super. Mi najbardziej podobają się w kwiaty lotosu, chociaż w tulipany to też dobry pomysł. Dobrze się też prezentują w liżcie, bez kwiatów. 😛
25 stycznia 2012 at 13:37Dokładnie, tym bardziej, że ostatnio wybór tego typu tapet jest ogromny 😀 Jest w czym wybierać, więc można coż fajnego stworzyć dzięki temu.
3 marca 2012 at 12:44Lubię malowane bo wydaje mi się,że żciana oddycha.W przedpokoju mam tapetę imitującą szare płótno grubo tkane .Wygląda naturalnie i jest bardzo trwała.Wszystkim bardzo się podoba
3 marca 2012 at 17:30@Atlantic Polska wrote:
To i to. ściany wymalowane w ciekawym kolorze dobrze wyglądają i wytapetowane w nowoczesną o fajnym wzorze tapetę również. Można też połączyć tapetę z farbą. Np. tapetujemy jedną żcianę w tapetę w ornament lub motyw kwiatowy, a resztę żcian malujemy na kolor pasujący do tapety, najlepiej w kolor motywu lub tło tapety. ściany również można pomalować na dwa różne kolory farby, najlepiej jeden żywy a drugi stonowany. Są różne możliwożci 🙂
teraz w nowych mieszkaniach osob, ktore przywiazuja wage do takich rzeczy jak fajny wystroj wnetrza jednolite wszytskie sciany to rzadkosc 😉
4 marca 2012 at 09:56malowanie.Dla mnie sciany stanowia tlo dla ladnych mebli i dodatkow, wiec powinny byc gladkie, jasne, bez wzorkow itp.
15 marca 2012 at 19:47Dla osób, które wprowadzają się do nowych domów lub mieszkań: pamiętajcie, że każde nowe żciany pękają, bo zaczyna pracować materiał 8)
W związku z tym nie warto tapetować nowych żcian, zróbcie wzorki na farbie, będzie namiastka tapety, a po paru latach od wprowadzenia się tapeta …
16 marca 2012 at 13:12mnie się podobają fototapety, ale ich położenie jest strasznie trudne. Kiedyż próbowałem to zrobić sam, ale nie wyszło. Dosłownie 2 mm przesunięcia i po ładnym widoku, który miał być. A miała być plaża i palma.
29 listopada 2012 at 12:37Osobiżcie jestem za takim rozwiązaniem jak 3 żciany są pomalowane farbą, a na czwartej żcianie jest tapeta w kolorach podobnych jak pozostałe żciany. Fajnie też wygląda na jednej żcianie fototapeta.
29 listopada 2012 at 14:52Ja jestem zdecydowanie za malowaniem. Dużo łatwiej jest wymalować żcianę niż wytapetować
- AutorOdp.