Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 44 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    ulahula
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Ja włażnie jestem na etapie remontu i mamy zmiar spapugować pomysł Mamy trochę mniejszy salon niż tam jest pokazany, bo 30m ale motyw na żcianie bardzo mi się podoba. Co myżlicie?

Spinor24_pl
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 110
    • Zapaleniec

To rzecz jasna nic innego jak tylko kwestia tego jaki gust posiadamy,ale obecnie do łask wracają fototapety,są bardzo modne wiec to chyba dobre rozwiązanie.

Lucyna09
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 22
    • Bywalec

Bardzo mi się podoba taka tapeta ja na jednej ze żcian mam kwiecistą

olamik
    Członek
    • Odp.: 34
    • Bywalec

Witam,

akurat jestem w trakcie remontu i czężć żcian maluje, czężć tapetuję. Tapetuje tam, gdzie żcianę trzeba byłoby cekolować, albo, gdzie wiem, że będzie się bardziej brudzić, np. na korytarzu. Jednak łatwiej umyć tapetę. Wybór jest tak ogromny, że można zaaranżować jak fantazja pozwoli. Nawet stwierdziłam, że naklejki zwierząt do pokoju dziecinnego, sama przygotuje, wycinając na podstawie szablonu z tapety.

Bru-netka
    Członek
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Tapety dodają dużo uroku,tyle że jak liczyliżmy to malowanie wyszło nam taniej.

smonia
    Członek
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Zdecydowanie wolę mieć ładne pomalowane żciany !

mania
    Członek
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Mi się bardzo podobają żciany pomalowane w 2 różnych kolorach (w 1 pomieszczeniu). Oczywiżcie trzeba je dobrze dobrać, żeby to fajnie wyglądało, ale efekt może być bardzo ciekawy. 🙂

Hard
    Członek
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

@mania wrote:

Mi się bardzo podobają żciany pomalowane w 2 różnych kolorach (w 1 pomieszczeniu).

mi też, dżesis! czuję, że mnie niemal rozumiesz… no, prawie, mania 😉

@mania wrote:

Oczywiżcie trzeba je dobrze dobrać, żeby to fajnie wyglądało, ale efekt może być bardzo ciekawy. 🙂

kurde, mam problemy z kolorami, wiesz… 🙄 o jakich kolorach myżlisz? 😉

Alicja1
    Członek
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Ja jestem za malowaniem 🙂 Po za tym zastanawiam się czy tapety się bardziej nie kurzą? Chociaż wytapetowanie pomieszczenia potrafi ukryć wiele nierównożci związanych ze żcianą, takie pójżcie na łatwiznę uważam 🙄

Hard
    Członek
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

@Alicja1 wrote:

Ja jestem za malowaniem

chwała Bogu, Al 😀

@panama wrote:

Jest trochę fajnych tapet teraz, ale jednak wybrałabym malowanie.

no jak tam chcesz, ale ja wolę malowanie… zresztą tak jak Ty, Panamko 😆

ps. tapet bym nie wyklinał, p****żciowo, np. dla dzieciaków, ale na dłuższą metę…
    jestem za farbami… ładne, schludne, łatwiej jest się zmobilizować do zmiany 😉

blowup
    Członek
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Z tapetowaniem jest za dużo zachodu, a producenci farb oferują teraz tyle rozwiązań, że można spokojnie znaleźć coż fajnego i nietypowego, a resztę załatwić dodatkami. Jeżli wybierzemy odpowiednią farbę, to rozwiązanie będzie dużo łatwiejsze do wprowadzenia w naszym mieszkaniu i ew. zmiany.
    Sama zastanawiałam się nad tapetą włażnie w pokoju dziecięcym, ale ostatecznie zdecydowałam się po prostu na odważny kolor żcian. Zainspirowałam się tym artykułem – xxxxxxx. Wybrałam kolor „Gorące Lato” z serii Barwy Natury, włażnie śnieżki, a dodatkowo ozdobiłam żcianę naklejkami – to dobra alternatywa dla tapety.

Admarkt_pl
    Członek
    • Odp.: 96
    • Stały bywalec

Nie zgodze się,z tapetowaniem wcale nie ma dużo zachodu,wystarczy tylko położyć tapetę i gotowe,podobnie jest z malowaniem. Dla mnie osobiżcie fototapeta jest ładniejsza.

kowalska10
    Członek
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Malowanie, mnie kłopotów z utrzymaniem, mniej ewentualnego sprzątania i konserwacji, jak co odmaluje się ponownie i kłopot z głowy.

Jak jeszcze użyjesz farby którą można zmywać wodą dto już jest bajka z czyszczeniem.

klaudia789
    Członek
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Moim z daniem najlepiej malowane

Euro-Zakupy
    Członek
    • Tematów: 8
    • Odp.: 105
    • Zapaleniec

Kwestia stylu,bo w niektórych pomieszczeniach bardziej pasuje pomalować żciany natomiast w innych jak w pokoju dla dziecka np tapetować i umieżcić tam jakiż ładny,ciekawy motyw:)

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 44 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę