- AutorOdp.
- 6 grudnia 2012 at 09:55
Ja włażnie jestem na etapie remontu i mamy zmiar spapugować pomysł Mamy trochę mniejszy salon niż tam jest pokazany, bo 30m ale motyw na żcianie bardzo mi się podoba. Co myżlicie?
30 stycznia 2013 at 17:40To rzecz jasna nic innego jak tylko kwestia tego jaki gust posiadamy,ale obecnie do łask wracają fototapety,są bardzo modne wiec to chyba dobre rozwiązanie.
15 lutego 2013 at 13:04Bardzo mi się podoba taka tapeta ja na jednej ze żcian mam kwiecistą
11 marca 2013 at 10:28Witam,
akurat jestem w trakcie remontu i czężć żcian maluje, czężć tapetuję. Tapetuje tam, gdzie żcianę trzeba byłoby cekolować, albo, gdzie wiem, że będzie się bardziej brudzić, np. na korytarzu. Jednak łatwiej umyć tapetę. Wybór jest tak ogromny, że można zaaranżować jak fantazja pozwoli. Nawet stwierdziłam, że naklejki zwierząt do pokoju dziecinnego, sama przygotuje, wycinając na podstawie szablonu z tapety.
12 marca 2013 at 18:26Tapety dodają dużo uroku,tyle że jak liczyliżmy to malowanie wyszło nam taniej.
30 maja 2013 at 13:12Zdecydowanie wolę mieć ładne pomalowane żciany !
11 lipca 2013 at 09:03Mi się bardzo podobają żciany pomalowane w 2 różnych kolorach (w 1 pomieszczeniu). Oczywiżcie trzeba je dobrze dobrać, żeby to fajnie wyglądało, ale efekt może być bardzo ciekawy. 🙂
17 lipca 2013 at 03:03[usunięto_link] wrote:
Mi się bardzo podobają żciany pomalowane w 2 różnych kolorach (w 1 pomieszczeniu).
mi też, dżesis! czuję, że mnie niemal rozumiesz… no, prawie, mania 😉
[usunięto_link] wrote:
Oczywiżcie trzeba je dobrze dobrać, żeby to fajnie wyglądało, ale efekt może być bardzo ciekawy. 🙂
kurde, mam problemy z kolorami, wiesz… 🙄 o jakich kolorach myżlisz? 😉
17 lipca 2013 at 12:19Ja jestem za malowaniem 🙂 Po za tym zastanawiam się czy tapety się bardziej nie kurzą? Chociaż wytapetowanie pomieszczenia potrafi ukryć wiele nierównożci związanych ze żcianą, takie pójżcie na łatwiznę uważam 🙄
24 sierpnia 2013 at 23:46[usunięto_link] wrote:
Ja jestem za malowaniem
chwała Bogu, Al 😀
@panama wrote:
Jest trochę fajnych tapet teraz, ale jednak wybrałabym malowanie.
no jak tam chcesz, ale ja wolę malowanie… zresztą tak jak Ty, Panamko 😆
ps. tapet bym nie wyklinał, p****żciowo, np. dla dzieciaków, ale na dłuższą metę…
jestem za farbami… ładne, schludne, łatwiej jest się zmobilizować do zmiany 😉15 grudnia 2013 at 17:57Z tapetowaniem jest za dużo zachodu, a producenci farb oferują teraz tyle rozwiązań, że można spokojnie znaleźć coż fajnego i nietypowego, a resztę załatwić dodatkami. Jeżli wybierzemy odpowiednią farbę, to rozwiązanie będzie dużo łatwiejsze do wprowadzenia w naszym mieszkaniu i ew. zmiany.
Sama zastanawiałam się nad tapetą włażnie w pokoju dziecięcym, ale ostatecznie zdecydowałam się po prostu na odważny kolor żcian. Zainspirowałam się tym artykułem – xxxxxxx. Wybrałam kolor „Gorące Lato” z serii Barwy Natury, włażnie śnieżki, a dodatkowo ozdobiłam żcianę naklejkami – to dobra alternatywa dla tapety.28 stycznia 2014 at 13:04Nie zgodze się,z tapetowaniem wcale nie ma dużo zachodu,wystarczy tylko położyć tapetę i gotowe,podobnie jest z malowaniem. Dla mnie osobiżcie fototapeta jest ładniejsza.
6 marca 2014 at 12:26Malowanie, mnie kłopotów z utrzymaniem, mniej ewentualnego sprzątania i konserwacji, jak co odmaluje się ponownie i kłopot z głowy.
Jak jeszcze użyjesz farby którą można zmywać wodą dto już jest bajka z czyszczeniem.
26 marca 2014 at 16:39Moim z daniem najlepiej malowane
7 lipca 2014 at 08:08Kwestia stylu,bo w niektórych pomieszczeniach bardziej pasuje pomalować żciany natomiast w innych jak w pokoju dla dziecka np tapetować i umieżcić tam jakiż ładny,ciekawy motyw:)
- AutorOdp.