• Autor
    Odp.
  • rose_is_red
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 27
    • Bywalec

Szampon Noell. Substancja czynna jak w Nizoralu, a o połowę tańszy. Tak samo skuteczny. Do dostania w aptekach.

ava
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

beczy tez miałam straszny problem z łupiezem, masakra jakaż, zadne nizorale, H&S i inne nie pomogły, w aptece farmaceutka poleciła mi Pirolam, bez recepty ok 30 zł za szampon, po paru uzyciach zauwazyłam poprawe ! Supcio 🙂 Polecam serdecznie wszystkim z tym okropnym problemem… Łupiez to choroba, trzeba z nia walczyć
    Pozdrawiam 😉

Mart
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 152
    • Zapaleniec

Najskuteczniejsza w działaniu substancja czynna to CYKLOPIROKS działa przeciwzapalnie i przeciwgrzybiczo. Hamuje wzrost grzybów, które wywołują łupież, działa więc u samych źródeł problemu. To o tym składniku mowa ?

zosia375
    Member
    • Początkujący

H&S zawsze pomagał a zauważyłam ze łupież wracał przy zmianie szamponu na inny dlatego zostałam przy jednym i tylko tego używam.

ava
    Member
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

Najskuteczniejsza w działaniu substancja czynna to CYKLOPIROKS działa przeciwzapalnie i przeciwgrzybiczo. Hamuje wzrost grzybów, które wywołują łupież, działa więc u samych źródeł problemu. To o tym składniku mowa ?

Raczej tak 😉 tej substancji nie ma w zadnym z pozostałych szamponów innych firm
    Pirolam naprawdę mi pomógł.

e-kosmetolog
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 6
    • Początkujący

absolutnie nie mozna myć głowy codziennie, to bardzo przesusza skórę głowy i może powodować jej łuszczenie. Jeżli chodzi o szampony przeciwłupiezowe to super sprawdzają się kosmetyki profesjonalne ing – mają kilka preparatów przeciwłupieżowych.

maja2012
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

mój facet od lat używa H&S i tylko to pomaga.

mój facet też jak miał łupież to zaczął używać H&S i do dziż go używa łupież zniknął i nigdy nie wrócił już pare dobrych lat 😀

apc-Cosmetics_com
    Member
    • Odp.: 14
    • Bywalec

na łupież bardzo dobry jest szampon Nizoral. Do kupienia w każdej aptece. Jego cena jest dożć wysoka, ale rezultaty są też zadowalające. Można też kupić Nizoral w saszetkach jednorazowych na wypróbowanie. No i wiadomo, że nie z pierwszym myciem pozbędziemy się łupieżu, ale przy systematycznym stosowaniu tego żrodka.

Specjalista Aspazji
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 213
    • Zapaleniec

Do walki z łupieżem można stosować zabiegi mezoterapii. Jest to żródskórne wprowadzenie substancji aktywnych.

pastelova
    Member
    • Odp.: 44
    • Bywalec

Jezeli łupież jest jednorazowy można próbować ze specjalistycznym szamponem, ale jeżli sprawa się powtarza, to lepiej udać się do dermatologa

DorotaK
    Member
    • Odp.: 30
    • Bywalec

też słyszałam, że mezoterapia daje żwietne rezultaty, mój fryzjer mi mówił. narazie radzimy sobie specjalnymi kuracjami w salonie, ale niewykluczone, że spróbuję tego zabiegu bo z łupieżem borykam się już jakiż czas.

Rzesy-Sklep_pl
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 142
    • Zapaleniec

Na kilku forach można poczytać pozytywne opinie na ich temat więc czemu spróbować,tym bardziej jeżeli jest to skuteczne i nie drogie. Ja osobiżcie nigdy nie próbowałam więc też ciężko mi cokolwiek na ten temat powiedzieć,poczekajmy na dalsze opinie ze strony Użytkowniczek na forum.

DorotaK
    Member
    • Bywalec

Dokładnie. Myżlę, ze sama niedługo zdecyduję sie na zabieg. Domowe sposoby czy nawet kuracje w salonie są ok tylko trzeba je systematycznie stosować. mezoterapia podobno daje żwietne efekty trwale.

marlenka
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Przez wiele lat miałam lupież i żaden szapmon nie pomógł mi z tym problemem. Ostatnio moja przyjaciółka dermatolog poleciła mi bym olejowałą skórę głowy, poneiwaz często we wszystkich szamponach są umieszczone róznego rodzaju pochodne benzyny i ropy :/

Olejuje włosy i skrórę głowy od jakiegoż czasu (na przemian olej kokosowy i aragonowy) i mi pomogło. Może całkowicie się nei pozbyłam problemu ale jest lepiej 🙂

DorotaK
    Member
    • Bywalec

ale nie masz przypadkiem od tego tłustych włosów? olejujesz przed myciem, po czy jak?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Straszny łupież!!"

Przewiń na górę