• Autor
    Odp.
  • Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

co do tych suchych włosów to się zgodzę, bo u mnie akurat te szampony się sprawdzają najlepiej, a co do łupieżu to moim zdaniem szampony z apteki dają radę, bo te drogeryjne to jeżli działają to tylko na chwilę, bo z przyczynami łupieżu niestety sobie nie poradzą… moja siostra używała Pirolam, miesięczna kuracja i było po łupieżu…

kleamea
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 40
    • Bywalec

Dokładnie, albo aptecznych albo profesjonalnych. Ja kupiłam na stoisku Belisoshop jakiż czas temu szampon i odżywkę z firmy Cece. Moja fryzjerka używa farb od nich, a nie wiedziałam, że szampony też mają i to całkiem niezłe. Ten przeciwłupieżowy łagodzi zaczerwienienia na skórze, a przy regularnym stosowaniu łupież się zmniejsza.

Kowal2
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 673
    • Zasłużony

Kup nizax – tani i dobry.

zonia30
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 55
    • Stały bywalec

@ananeczka wrote:

Ale to raczej normalny kosmetyk-szampon niż lek walczący z łupieżem?

przepraszam ale musiałam to napisać- masz boski awatar :ok:

yanka
    Participant
    • Tematów: 6
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Ja pozbyłam się łupieżu stosując wodę z minerałami z morza martwego, cena 23 za butelkę ale wystarcza na baaardzo długo bo to woda skoncentrowana, o b.silnym działaniu i dodaje sie po prostu do ulubionego szamponu kilka kropli i tym myje się włosy- rewelacja w walce z łupieżem i innymi problemami ( grzybica, łojotok i inne) Jak ktoż jest zainteresowany to Wam napisze gdzie kupiłam – w 100% naturalny kosmetyk , warto- naprawdę

lasiczka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 129
    • Zapaleniec

czasem wystarczy dobry szampon. grunt to dobry dermatolog ktory doradzi wlasciwy zmiast sterdydow itd.

maurer
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Szampony z wyższej półki pomagają zawsze trzeba jedynie ich regularnie używać i po nałożeniu szamponu nie zmywać go od razu tylko poczekac trochę.

apc-Cosmetics.com
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 9
    • Bywalec

Ja swego czasu używałam kilku szamponów,ale jeżeli problem łupieżu nie ustępuje,to myżlę że warto zwrócić się o pomoc do dobrego dermatologa. Testując różne nieznane marki szamponów możemy sobie tylko zaszkodzić.

bryzja
    Member
    • Tematów: 1
    • Bywalec

Ja bardzo polecam dermoszampon marki Oliprox – przystępny cenowo i wysoce skuteczny. Miałam problem z łupieżem kilka miesięcy temu, do tego dochodziła swędząca skóra głowy i włosy sklejające się w nieestatyczne pasma. Próbowałam Nizoralu – łupież zaostrzył się, skóra jeszcze bardziej podrażniona. Od razu pobiegłam do dermatologa, który polecił mi kosmetyki Oliprox – szampon przeciwłupieżowy 2w1 i piankę. Podczas dwutygodniowej 'kuracji’ problem zdecydowanie zmalał. Włosy zrobiły się błyszczące i bardziej puszyste, a głowa (szczególnie za sprawą łagodnej pianki) uspokoiła się i łupież powoli znikał.

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Ja bardzo polecam dermoszampon marki Oliprox – przystępny cenowo i wysoce skuteczny. Miałam problem z łupieżem kilka miesięcy temu, do tego dochodziła swędząca skóra głowy i włosy sklejające się w nieestatyczne pasma. Próbowałam Nizoralu – łupież zaostrzył się, skóra jeszcze bardziej podrażniona. Od razu pobiegłam do dermatologa, który polecił mi kosmetyki Oliprox – szampon przeciwłupieżowy 2w1 i piankę. Podczas dwutygodniowej 'kuracji’ problem zdecydowanie zmalał. Włosy zrobiły się błyszczące i bardziej puszyste, a głowa (szczególnie za sprawą łagodnej pianki) uspokoiła się i łupież powoli znikał.

bryzia, dla Ciebie użyję Oliprox 😀 już widzę, że moje włosy nabrały pozytywnej energii :-

ps. i zmniejszył mi się łupież 😆

MalaMi13
    Member
    • Odp.: 27
    • Bywalec

Na łupież zdecydowanie polecam Nizoral bądź Selsun Blue -oba można dostać w aptekach. Drogie ale skuteczne!

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

No dobrze,tylko czy te preparaty nie są silne i nie niszczą włosów? łupież łupieżowi nie równy.Sama się przekonałam,że trzeba uważać z preparatami na łupież bo później trzeba wzmacniać osłabione włosy.Miałam matowe i kruszyły się po takich preparatach przeciwłupieżowych.

kosmo79
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

zabieg mezoterapii skóry głowy tez pozwoli pozbyc sie tego problemu.Mysle ze tutaj zdecydowanie własnie powinnismy pomyslec nad czyms silniejszym,skoro po leczniczych szamponach nie ma poprawy.

Babydoll
    Member
    • Początkujący

mój facet od lat używa H&S i tylko to pomaga.

Mart
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 152
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

mój facet od lat używa H&S i tylko to pomaga.

u nas nie dał rady, dopiero Pirolam pomógł.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Straszny łupież!!"

Przewiń na górę