- AutorOdp.
- 12 września 2009 at 11:35
Znacie może jakież sposoby na łupież?? Czy jakież dobre szampony?? do tego strasznie swędzi mnie głowa a myje ją codziennie!
Co robic? 🙁14 września 2009 at 15:40Wszystkie te cudowne szampony, które niby jak za dotknięciem czarodziejskiej różczki (przynajmniej na reklamie 🙂 ) powodują że łupież znika, w rzeczywistożci nie są niczego warte. Wręcz przeciwnie. Kiedyż kupiłam szampon przeciwłupieżowy i efekt, był odwrotny (miałam go jeszcze więcej na głowie 😡 ). Mi ciocia poleciła szampon przeciwłupieżowy w kostkach. Autentycznie kupuje się go na wagę 😆 . U mnie poskutkowało, po paru myciach zero łupieżu, a włosy stały się takie błyszczące i pachną pomarańczą. Nie wiem czy dostaniesz coż takiego w aptece ( ja zamówiłam w Mydlarni u Franciszka), ale możesz popytać.
27 września 2009 at 14:47ja mam ten sam problem,ale ja wiem co jest tego przyczyną,jakis miesiąc temu miałam zabieg pod narkoza,wiec bede odczuwała tego skutki jeszcze przez jakiż rok:(:(
A jezeli chodzi o ciebie to może poprostu myjesz włosy za często??
A jeżeli miałaż łupież nawet gdy myłas włosy rzadziej,to radze wybrac sie do dermatologa:)28 września 2009 at 12:11Moja koleżanka miała straszny łupież i nie wiedziała jak się go pozbyc. A większożć tych szamponów „cud” jej nie pomagała. I w końcu poradziłam jej, że najlepszymi kosmetykami są kosmetyki na bazie naturalnych składników. Wtedy kupiła sobie Szampon twardy- przeciwłupieżowy (Mydlarnia u Francisza) i pozbyła się łupieżu. Może wypróbuj go i Ty, możliwe, że Tobie też pomoże.
3 października 2009 at 00:26Podaj jakiż namiar na tę mydlarnię z cudem na łupież
6 października 2009 at 07:14Nie chce Cie straszyc, ale powinienes sie z tym udac do dobrego dermatologa. Dziecko moich znajomych mialo ten sam problem i leczylo sie lata u roznych lekarzy. Raz zasugerowalam, ze to przeciez moze byc luszczyca. Przekazano te sugestie lekarzowi. Chlopak teraz bierze jakas szczepionke i pierwszy raz od niepamietnych czasow ma czysciutka skore glowy.
27 października 2009 at 10:55no to najlepiej do dermatologa skoro takie objawy. a tak doraźnie to proponuje nizoral, ja jestem z niego zadowolona. wystarczą 2,3 saszetki i problem znika na jakiż czas
9 maja 2010 at 21:32Nizoral.
11 maja 2010 at 13:32Ja stosowałam w.w Nizoral i mi pomógł, dobrze jest się też wspomóc naturalnymi sokami z warzyw które są antygrzybiczne typu czosnek, chrzan.
2 września 2010 at 19:47Radze udac sie do dermatologa jesli problem jest powazniejszy. A jesli ktos ma lupiez sporadycznie, to szampon z drogerii powinien pomoc (niestety one nie pielegnuja jednoczesnie wlosow).
3 września 2010 at 11:45Nizoral albo Pharmaceris H. Jeżli te szampony nie pomogą-koniecznie udaj się do dermatologa.
3 września 2010 at 12:09[usunięto_link] wrote:
Radze udac sie do dermatologa jesli problem jest powazniejszy. A jesli ktos ma lupiez sporadycznie, to szampon z drogerii powinien pomoc (niestety one nie pielegnuja jednoczesnie wlosow).
To moze szampon+jakaż odzywka?
3 września 2010 at 14:00Ja odzywki stosuje zawsze, bo bez nich bym chyba sobie powyrywala wlosy zanim bym rozczesala. A do tego po szamponie przeciwlupiezowym mam matowe wlosy. Prawda jest taka, ze to co leczy to niestety nie pielegnuje 🙁
4 września 2010 at 11:06dlatego powinny te formy kosmetyczne wymyslac i glowic sie jak zrobic taki szamopn z odzywka zeby usunał łupiez ale nie zniszczył włsoa na długosci, do rozczesywania spróbuj jedwabiu, pomaga
5 września 2010 at 14:34[usunięto_link] wrote:
Ja odzywki stosuje zawsze, bo bez nich bym chyba sobie powyrywala wlosy zanim bym rozczesala. A do tego po szamponie przeciwlupiezowym mam matowe wlosy. Prawda jest taka, ze to co leczy to niestety nie pielegnuje 🙁
Są,pewnie są,ale ich cena jest dożć wysoka.Moja znajoma miała za prawie 100 zł za buteleczkę a to nie kazdego stać. 🙁
Trzeba wypróbować najpierw szampon,a odzywkę to i tak sie dodaje po umyciu by włosy były gładkie. - AutorOdp.