- AutorOdp.
- 27 lipca 2009 at 21:22
Mariancia,
Co miałaż na myżli pisząc o działaniu na pamięć i koncentrację. Ja mam w pracy „królika dożwiadczalnego”. Jak pisałam moja koleżnka w pracy często łyka Buscopan na swoje skurcze. Nie zauważylam jednak, aby po tym jak odżywa po przyjęciu tabletki, stawała się mniej efektywna. Wręcz przeciwnie szybko wraca do żywych i prężnych osób.
27 lipca 2009 at 21:59zaburzenie koncentracji to raczej powoduje sam ból. Włażnie kiedy bierzesz np. buscopan czy pijesz herbatkę miętową, jakież ziółka kojące, to wraca dobre samopoczucie i skoncentrować ci się łatwiej.
Ja innych dożwiadczeń nigdy nie miałam.28 lipca 2009 at 11:16no raczej po to są tabletki przeciwbólowe, żeby przywrócić włażciwy stan organizmu
28 lipca 2009 at 22:13Moja Magda z pracy nosi przy sobie niemalże apteczkę.Spytałam się jej dlaczego akurat wybrała Buscopan. W odpowiedzi usłyszałam, że nie ma nic gorszego jak połykanie niepowlekanych tabletek. Ona dostaje od tego torsji. A ten lek gładko wchodzi. 🙄
1 września 2009 at 14:10a nie lepiej było by przeciwdziałać stresowi, skoro od niego są bóle brzucha niż na ból, od którego stres się raczej nie zmniejszy? zawsze uważałam, że lepiej działać u podstawy problemu… Ja ze stresem radzę sobie przyjmując magnez, zazwyczaj jest to plusssz up z magnezem, bo jest łatwo dostępny i smaczny i podobnie jak Magda nie lubię łykać tabletek
21 września 2009 at 14:10Niestety na stres nie ma rady czy tego chcemy czy nie wdziera sie do naszego zycia ale rzeczywżcie dziewczyny pisałyżcie o buscopanie i sprawdza się. Wczeżniej brałam no spe ale jakoż nie sprawdza się w mojej sytuacji ale samemu trzeba trafić na swój sposób na ból:)
21 września 2009 at 17:51może coż takiego warto przeczytać
[usunięto_link]
Ogólnie nadmiar stresu powoduje powstawanie w organizmie dużych ilożci wolnych rodników które z czasem potrafią się rozmnażać zarażając inne komórki. Może to być bardzo niebezpieczne dla organizmu. Dlatego warto dostarczać organizmowi dodatkowej dawki przeciwutleniaczy które eliminują wolne rodniki. Najbardziej popularne przeciwutleniacze to: magnez, witamina C, E flawonoidy.
Polecam profilaktykę
8 listopada 2009 at 15:32W piatek wrocilam z planowanej wizyty u mojej pani ginekolog wraz z recepta wlasnie na Buscopan. Troche bylam podejzliwa, bo nigdy nie slyszalam o tzm specyfiku. Przeczytałam ulotkę – wszystko ladnie pieknie, zajzalam tez tu na forum. Po czym poczuwszy znajomy skorcz w dole brzucha, siegnelam po ta mala tabletke. Dziewczeta normalnie EUREKA. To dziala jak zaden inny specyfik. A poniewaz jestem tak bardzo zadowolona, postanowilam Wam rowniez podziekowac i polecic innym – nie tylko kobietom:)
16 grudnia 2009 at 21:58Ja na takie bóle polecam Buscopan. Mnie bardzo pomaga. Rozluznia brzuszek i szybko daje ulge 🙂
23 grudnia 2009 at 19:36Mnie też pozostaje się przyłączyć do poprzedników, ale teraz najtrudniejszy test – żwięta 🙂 i nie zamierzam sobie odpuszczać 🙂
8 lipca 2010 at 20:11Nie wiem jak na bóle męskie ale na moje kobiece (miesiączka) działa buscopan. Jeżeli bóle są na podobnym tle jak bóle związane z miesiączką to lek w/w powinien pomóc. Daj znać czy twój facet pozbył się bólu 😉
22 lipca 2010 at 11:03W czasie bolesnych miesiaczek tez radze sobie buscopanem, jednak coraz czesciej doskwiera mi bol brzucha z powodu stresow w pracy, wiec od czasu do czasu rowniez na te dolegliwosci posilkuje sie tymi pigulami. W koncu lepsze to niz pochlaniac tony jedzenia. Nie wiem skad to sie bierze, ale jak sie stresuje to strasznie boli mnie brzuch, a dodatkowo wzmaga sie apetyt. Tego nie rozumiem, bo bol powinien hamowac laknienie, a jest zupelnie odwrotnie, czy ktoras z was ma podobnie?
25 lipca 2010 at 15:05[usunięto_link] wrote:
W czasie bolesnych miesiaczek tez radze sobie buscopanem, jednak coraz czesciej doskwiera mi bol brzucha z powodu stresow w pracy, wiec od czasu do czasu rowniez na te dolegliwosci posilkuje sie tymi pigulami. W koncu lepsze to niz pochlaniac tony jedzenia. Nie wiem skad to sie bierze, ale jak sie stresuje to strasznie boli mnie brzuch, a dodatkowo wzmaga sie apetyt. Tego nie rozumiem, bo bol powinien hamowac laknienie, a jest zupelnie odwrotnie, czy ktoras z was ma podobnie?
Ja mam trochę inaczej, tzn. jak boli mnie brzuch, to nie chcę mi się jeżc, ale też na takie bóle biorę buscopan, nie tylko same miesiączkowe.
29 lipca 2010 at 14:33Z mojego dożwiadczenia wiem, że na stres dobrze działa kąpiel w ciepłej wodzie oraz masaż. Oprócz tego warto się napić melisy i przede wszystkim Twój facet musi mieć w Tobie wsparcie, a reszta sama się ułoży 🙂
—
***************11 sierpnia 2010 at 19:31„Anheliko”… na stres może rzeczywiżcie pomoże gorąca kapiel i troche relaksu, jednak to nie pomaga przy naprade mocnych bólach spowodowanych miesiączką i obkurczniem się żcian macicy, lub bólami spowodownymi przez zły tryb życia (bóle żoładka spowodowane nieodpowiednim odrzywaniem się). Na to potrzebne jest coż innego niż relaks, ja np stosuje buscopan i mi pomaga.
- AutorOdp.