Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 170 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    gorzka
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Mariancia,

Co miałaż na myżli pisząc o działaniu na pamięć i koncentrację. Ja mam w pracy „królika dożwiadczalnego”. Jak pisałam moja koleżnka w pracy często łyka Buscopan na swoje skurcze. Nie zauważylam jednak, aby po tym jak odżywa po przyjęciu tabletki, stawała się mniej efektywna. Wręcz przeciwnie szybko wraca do żywych i prężnych osób.

Malwa
    Członek
    • Odp.: 10
    • Bywalec

zaburzenie koncentracji to raczej powoduje sam ból. Włażnie kiedy bierzesz np. buscopan czy pijesz herbatkę miętową, jakież ziółka kojące, to wraca dobre samopoczucie i skoncentrować ci się łatwiej.
    Ja innych dożwiadczeń nigdy nie miałam.

Mesalka
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 86
    • Stały bywalec

no raczej po to są tabletki przeciwbólowe, żeby przywrócić włażciwy stan organizmu

gorzka
    Członek
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Moja Magda z pracy nosi przy sobie niemalże apteczkę.Spytałam się jej dlaczego akurat wybrała Buscopan. W odpowiedzi usłyszałam, że nie ma nic gorszego jak połykanie niepowlekanych tabletek. Ona dostaje od tego torsji. A ten lek gładko wchodzi. 🙄

Dorota123
    Uczestnik
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

a nie lepiej było by przeciwdziałać stresowi, skoro od niego są bóle brzucha niż na ból, od którego stres się raczej nie zmniejszy? zawsze uważałam, że lepiej działać u podstawy problemu… Ja ze stresem radzę sobie przyjmując magnez, zazwyczaj jest to plusssz up z magnezem, bo jest łatwo dostępny i smaczny i podobnie jak Magda nie lubię łykać tabletek

puma.31
    Członek
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Niestety na stres nie ma rady czy tego chcemy czy nie wdziera sie do naszego zycia ale rzeczywżcie dziewczyny pisałyżcie o buscopanie i sprawdza się. Wczeżniej brałam no spe ale jakoż nie sprawdza się w mojej sytuacji ale samemu trzeba trafić na swój sposób na ból:)

Piotrek
    Członek
    • Odp.: 6
    • Początkujący

może coż takiego warto przeczytać

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/dieta-w-chorobie/nie-daj-sie-stresowi_36815.html

Ogólnie nadmiar stresu powoduje powstawanie w organizmie dużych ilożci wolnych rodników które z czasem potrafią się rozmnażać zarażając inne komórki. Może to być bardzo niebezpieczne dla organizmu. Dlatego warto dostarczać organizmowi dodatkowej dawki przeciwutleniaczy które eliminują wolne rodniki. Najbardziej popularne przeciwutleniacze to: magnez, witamina C, E flawonoidy.

Polecam profilaktykę

lojdiridi
    Członek
    • Odp.: 35
    • Bywalec

W piatek wrocilam z planowanej wizyty u mojej pani ginekolog wraz z recepta wlasnie na Buscopan. Troche bylam podejzliwa, bo nigdy nie slyszalam o tzm specyfiku. Przeczytałam ulotkę – wszystko ladnie pieknie, zajzalam tez tu na forum. Po czym poczuwszy znajomy skorcz w dole brzucha, siegnelam po ta mala tabletke. Dziewczeta normalnie EUREKA. To dziala jak zaden inny specyfik. A poniewaz jestem tak bardzo zadowolona, postanowilam Wam rowniez podziekowac i polecic innym – nie tylko kobietom:)

Pajka
    Członek
    • Bywalec

Ja na takie bóle polecam Buscopan. Mnie bardzo pomaga. Rozluznia brzuszek i szybko daje ulge 🙂

seterka
    Członek
    • Tematów: 7
    • Odp.: 108
    • Zapaleniec

Mnie też pozostaje się przyłączyć do poprzedników, ale teraz najtrudniejszy test – żwięta 🙂 i nie zamierzam sobie odpuszczać 🙂

Marlenqa33
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 61
    • Stały bywalec

Nie wiem jak na bóle męskie ale na moje kobiece (miesiączka) działa buscopan. Jeżeli bóle są na podobnym tle jak bóle związane z miesiączką to lek w/w powinien pomóc. Daj znać czy twój facet pozbył się bólu 😉

Salomika
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 45
    • Bywalec

W czasie bolesnych miesiaczek tez radze sobie buscopanem, jednak coraz czesciej doskwiera mi bol brzucha z powodu stresow w pracy, wiec od czasu do czasu rowniez na te dolegliwosci posilkuje sie tymi pigulami. W koncu lepsze to niz pochlaniac tony jedzenia. Nie wiem skad to sie bierze, ale jak sie stresuje to strasznie boli mnie brzuch, a dodatkowo wzmaga sie apetyt. Tego nie rozumiem, bo bol powinien hamowac laknienie, a jest zupelnie odwrotnie, czy ktoras z was ma podobnie?

Pajka
    Członek
    • Bywalec

@Salomika wrote:

W czasie bolesnych miesiaczek tez radze sobie buscopanem, jednak coraz czesciej doskwiera mi bol brzucha z powodu stresow w pracy, wiec od czasu do czasu rowniez na te dolegliwosci posilkuje sie tymi pigulami. W koncu lepsze to niz pochlaniac tony jedzenia. Nie wiem skad to sie bierze, ale jak sie stresuje to strasznie boli mnie brzuch, a dodatkowo wzmaga sie apetyt. Tego nie rozumiem, bo bol powinien hamowac laknienie, a jest zupelnie odwrotnie, czy ktoras z was ma podobnie?

Ja mam trochę inaczej, tzn. jak boli mnie brzuch, to nie chcę mi się jeżc, ale też na takie bóle biorę buscopan, nie tylko same miesiączkowe.

anhelika89
    Członek
    • Odp.: 30
    • Bywalec

Z mojego dożwiadczenia wiem, że na stres dobrze działa kąpiel w ciepłej wodzie oraz masaż. Oprócz tego warto się napić melisy i przede wszystkim Twój facet musi mieć w Tobie wsparcie, a reszta sama się ułoży 🙂

Marlenqa33
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 61
    • Stały bywalec

„Anheliko”… na stres może rzeczywiżcie pomoże gorąca kapiel i troche relaksu, jednak to nie pomaga przy naprade mocnych bólach spowodowanych miesiączką i obkurczniem się żcian macicy, lub bólami spowodownymi przez zły tryb życia (bóle żoładka spowodowane nieodpowiednim odrzywaniem się). Na to potrzebne jest coż innego niż relaks, ja np stosuje buscopan i mi pomaga.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 170 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę