- AutorOdp.
- 11 sierpnia 2010 at 20:48
Zgodzę się. Kąpiel nie do konca może pomóc zwlaszcza jesli bole mogą być spowodowane dolegliwosciami zdrowotnymi. A już zupełny błąd polega na kąpielach, kiedy ból brzucha spowodowany jest miesiączką.
Masaż i wsparcie to jak najbardziej. To jest zawsze potrzebne.
Co do stosowanych przeze mnie leków to juz wczeżniej się wypowiedzialam14 sierpnia 2010 at 12:03Co Wy tu z miesiączką prawie wszyscy? Facetowi raczej ta przypadłożć nie grozi. U niego mogą to być problemy trawienne lub reakcja na stres. Myżlę, że rzeczywiżcie żrodki rozkurczowe, jak ten buscopan nie zaszkodzą, ale jak on tak silnie cierpiący jest to radze wizytę u lekarza.
15 sierpnia 2010 at 09:20No fakt 🙂 facetowi nie grozi miesiączka :):). Zgadzam się Zozolko że jakiż dobry żrodek przeciwrozkurczowy jak buscopan nie zaszkodzi, może ewentualnie pomóc, ale trzeba pamietać że mimo wszystko jest to lek i nie wolno go „jeżć kilogramami”. Jeżeli nie pomaga to znaczy że jest jakież inne źródło bólu i trzeba iżć do lekarza
19 sierpnia 2010 at 08:23mój znajomy w takiej sytuacji wziął tabletki na zaparcia i lepiej się poczuł
22 sierpnia 2010 at 09:31Bo może bóle twojego znajomego były rzeczywiżcie spowodowane zaparciami :P, z tego co wiem to leki na zaparcia nie działają rozkurczowo tak jak chociażby Buscopan więc na bóle chociaż by miesiączkowe nie POWINNY pomagać.
26 sierpnia 2010 at 13:42faktem jest ze z lekami nie można przesadzać, ja zawsze sprawdzam najpierw na forach co piszą, stąd w moim zyciu buscopan i wiele innych fajnych rzeczy. Trzeba pamiętać jednak że lekarz to podstawa.
30 sierpnia 2010 at 16:40Wiadomo że z lekami nie należy przesadzać. Ja ostatnio szukałam fajnego kremu do dłoni i także najpierw poczytałam na forach. Podobnie jak ty Zozolko o Buscopanie dowiedziałam się na forum ale także od znajomych i farmaceutki, wszyscy go polecali.
1 września 2010 at 09:28Ja buscopanu akurat jeszcze nie próbowałam, ale słyszałam, że ma fajne własciwosci. Ja na takie bóle raczej stosuje nospe… mi pomaga;)
3 września 2010 at 19:16Nie wiem czy zwróciłaż uwagę eMarilyn , czy lek który stosujesz jest lekiem nieszkodliwym. Ja zwracam uwagę na to, że buscopan robiony jest z wyciągów roslinnych, a nie zawiera połowy tablicy mendelejewa. Dla mnie to ważny aspekt, nie wiem jak dla reszty.
3 września 2010 at 19:56[usunięto_link] wrote:
Wiadomo że z lekami nie należy przesadzać. Ja ostatnio szukałam fajnego kremu do dłoni i także najpierw poczytałam na forach. Podobnie jak ty Zozolko o Buscopanie dowiedziałam się na forum ale także od znajomych i farmaceutki, wszyscy go polecali.
To jak się nazywa ten krem?:)
4 września 2010 at 13:24Wydaje mi się, że piszemy w temacie o bólu brzucha, więc wytłumaczalne jest wymienianie nazw specyfików, takich jak buscopan. Natomiast krem do rąk chyba w żaden sposób nie ma nic wspólnego z tematem więc po co robić mu reklamę? Nie rozumiem jagodo4 pytania. chyba w innym watku powinnas poszukać. Ewentualnie mogę polecić ze swojej strony ziaje kozie mleko, jesli masz problem z rekami.
5 września 2010 at 11:06Może zapisz go na jogę lub jakież ćwiczenia odprężające. Możesz kupić mu również, tak profilaktycznie, jeżli ma tyle stresów, kwasy omega-3 (omegarden). Dobry jest również magnes, w naturalny sposób uspokaja. Ale kwasy omega-3 kup mu koniecznie.
6 września 2010 at 06:52zdrowie jest najważniejsze a bóle brzucha mogą być spowodowane z różnych powodów, musiałabyż opisać więcej szczegółów, bo jelita są nieznożne.
6 września 2010 at 18:02A może ma początki choroby wrzodowej? Jak ma dużo stresu, to może się zdarzyć. Niech bierze przez jakiż czas np. polprazol acidcontor i zobaczycie, czy jest jakaż poprawa. To jest dobry lek od nadkwasoty, refluksu, zgagi i wrzodów.
6 września 2010 at 18:14Na jelita mogę polecić fajną dietę niskobiałkową, oczyszczająco. Jak będziesz chciała mogę podesłać przepis. Oparta na naturalnych składnikach, bez żadnych leków czy suplementów.
- AutorOdp.