• Autor
    Odp.
  • dudus.79
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

U mnie często bóle brzucha są spowodowane wzdęciami i nawet teraz sobie pluję w brodę że nie wzięłam espumisanu ;/ jestem w podróży i umieram… Na to niestety zwykła tabletka przeciwbólowa nie pomoże ;/;/;/;/ech…

Rencia
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 480
    • Pasjonat

No jak ktoż ma często takie problemy to trzeba coż przy sobie ciągle mieć gdzież w torebce żeby się nie męczyć;/

Miska26
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 501
    • Zasłużony

dlatego ja zawsze mam w torebce saszetki pyralginy sprint, która użmierza szybko wszelkie dolegliwożci.

dudus.79
    Member
    • Stały bywalec

pyralgina? pierwsze słyszę. Ze mnie po prostu gapa jest, bo zazwyczaj mam ze sobą cos na wzdecia…

Rencia
    Member
    • Pasjonat

Najlepsze są takie rzeczy których nie trzeba popijać jak nie ma nic do picia pod ręką 😀

dudus.79
    Member
    • Stały bywalec

Coż w tym jest, na szczężcie teraz na rynku dostępne są inne formy(niż tabletka) leków, wyrobów medycznych 😉

Rencia
    Member
    • Pasjonat

No to jest spory plus 🙂 poza tym na mniej lepiej działają leki które można wypić na ciepło, rozpuszczone, np. te na przeziębienie, fajnie rozgrzewają i dają lepszy efekt.

Kasztan
    Member
    • Odp.: 223
    • Zapaleniec

u mnie ból brzucha to albo miesiączka – wtedy rozkurczowo – no-spa, albo niestrawnożć to najlepsza czarna herbata, albo wzdęcia i tu ratunkiem espumisan. A ten w granulkach przy okazji smaczny także z przyjemnożcią się zażywa. Przypomina mi oranżadkę 🙂

dudus.79
    Member
    • Stały bywalec

Rencia mam zupełnie na odwrót niż Ty strasznie mi nie smakują te wszystkie proszki na przeziębienia, wolę nałykać się tabletek niż wypić kubek jakiegoż teraflu 😉
    Trochę dziwne to może być, proszki na przeziębienia mi nie smakują, ale już takie oranżadki tak.

Miska26
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 501
    • Zasłużony

ja mam też zupełnie inaczej bo wolę rozpużcić saszetkę pyralginy sprint, łatwiej mi pryjmować leki w takiej postaci niż połykać tabletki przepijane wodą, poza tym pyralgina ma dodatkowo pomarańczowy przyjemny smak, więc łatwiej mi przyjąć taki lek.

Rencia
    Member
    • Pasjonat

No aż takie dobre nie są w smaku hihi 🙂 ale pomijając smak czuję zawsze że lepiej na mnie działają, a jak wezmę gripex w tabletkach to nic ;/

dudus.79
    Member
    • Stały bywalec

Bo gripex leczy ocjawy a nie przyczynę;) Dobry jest jak weźmiesz go od razu, podobno tabcin jest lepszy, ale na mnie też jakoż nie bardzo działał. Plus nie przekonują mnie te olbrzymie kapsułki :))
    Troszkę dziewczyny odbiegłyżmy od tematu ;D Miałyżmy pisać o bólu brzucha a teraz gadamy o przeziębieniach hihhi. To co wracamy do tematu?

Kasztan
    Member
    • Zapaleniec

Ja chętnie. Jestem w pracy i mam dzisiaj straszne dolegliwożci, nie wiem co się dzieje… 🙁

dudus.79
    Member
    • Stały bywalec

A co Ci dolega?

Kasztan
    Member
    • Zapaleniec

Miałam nudnożci ( zaznaczę, że w ciąży nie jestem ) i brzuch jakbym była objedzona i w trakcie miesiączki. Nie dawały mi spokoju te dolegliwożci pół dnia. Ostatecznie lyknęłam najpierw ranigast, a później espumisan. Dawno nie czułam takiej ulgi. Strasznie dziwne to było, ale gazy odchodziły mi intensywnie z dobę…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " stres i bole brzucha"

Przewiń na górę