- AutorOdp.
- 19 lutego 2013 at 21:11
Często masz takie dolegliwożci? Czy to było jednorazowe?
20 lutego 2013 at 21:06Jeżli chodzi o taką kumulacje dolegliwożci jednorazowo. Nudnożci nie miewam. Raczej często odczuwam za to dolegliwożć napompowanego brzucha po prostu.
20 lutego 2013 at 22:22I jak sobie z nimi radzisz?Bo mnie to denerwują takie dolegliwożci,zabierają mi siły i ochotę na cokolwiek. Zwróć uwagę czy te wzdęcia, czy jak to nazywasz napompowany brzuch nie pojawia się za często.
22 lutego 2013 at 15:26Napisałam wczeżniej, ze w tym konkretnym przypadku napadu dolegliwożci pomógł mi ranigast i espumisan. Czy często … chyba nie ale zdecydowanie przy późnym jedzeniu, zbyt łapczywym i dużych ilożciach. Dodatkowo przy miesiączce chociażby. Przede wszystkim zaczęłam szanować swój żołądek zmieniając sposób i formę jedzenia.
24 lutego 2013 at 07:55Ja tak mam włąsnie jak czasem zbyt szybko coż zjeżć i to po południu, nigdy rano nie ma z tym problemu ale tak po 16-tej muszę wolniej jeżć 🙂 człowiek nałyka się powietrza a potem czuje się jak balon 🙂
26 lutego 2013 at 13:17Niestety coż w tym jest, na szczężcie rozwój biotechnologii kwitnie, a farmaceuci w aptece często potrafią zaradzić/ doradzić na problemy szarego człowieka. Bywa różnie, ale zazwyczaj 😉 No i dobrze że mamy więc żrodków i możliwożci do walki z nimi. 🙂
7 kwietnia 2013 at 08:36Och ile bym dała za umiejętnożć jedzenia wolniej. Nawet jak próbuję to i tak jem szybko, a potem się dziwię, że mam wzdęcia;(
Kasztan masz rację, najlepszym przykładem na to jest szeroki wybór różnych produktów 😉7 kwietnia 2013 at 12:41Ja jem wolniej tylko wtedy gdy sie stresuje, taki paradoks. Co do farmaceutow jesli chodzi o pomoc przy wzdeciach wspaniale trafilam – dostalam espumisan ktory mi pomogl. Niestety kiedy weszlam na temat NLPZow – zwatpilam. Temat zaczal sie od bolesnych miesiaczek dostalam leki p/bolowe, jednak chcialam pokierowac temat w strone informacji ktore wyczytalam w badaniach na temat szkodliwosci diclofenaku. Niestety wsrod polskich lekarzy i aptek ta wiadomosc nie jest jeszcze rozpowszechniona. I tu pojawilo sie dla mnie swiatelko, ze trzeba interesowac sie w zyciu doslownie wszystkim.
23 kwietnia 2013 at 21:56ech… tak to już jest. Nie ma co się martwić, że jest się hipochondrykiem tylko trzeba zacząć dbać o siebie. Jest takie powiedzeniu „umiesz liczyć? licz na siebie” Nikt nie zna naszego organizmu tak jak my. Espumisan to ten żrodek który teraz reklamuje taka kobietka latająca z oponką wokół brzucha?
25 kwietnia 2013 at 11:48Mi na wszystkie bóle najbardziej pomaga ibum forte. Nie tylko na ból brzucha ale i na ból głowy. Ostatnio przez tą zmianę pogody jest nie do wytrzymania. Ale jak faceta długo i uporczywie boli brzuch najlepiej żeby wybrał się do lekarza może ma wrzody??? Mój mąż o mało nie umarł przez to że zwlekał z wizytą – rozlał mu się w końcu wrzód i gdyby nie szybka reakcja ludzi już by go nie było
4 maja 2013 at 16:43@dudus.79 wrote:
Espumisan to ten żrodek który teraz reklamuje taka kobietka latająca z oponką wokół brzucha?
To żeż mi ćwieka zabiła 😀 Szczerze nie mam pojęcia – bo nie mam tv ;D
Ale jeżli oponka na wysokożci brzucha usadowiona brzmiało by to nawet logiczne. Może na youtubie znajdziesz.
A na bóle brzucha – które u mnie w zasadzie skorelowane są wraz z rozpoczynaniem miesiączki stosuję anapran.4 czerwca 2013 at 19:34Owszem, jeżli problem nawraca, nie wolno bazować tylko na naturalnych sposobach albo tabletkach przeciwbólowych, ale owszem mogą one być sposobem doczekania do wizyty lekarskiej w miarę komfortowym stanie fizycznym.
28 czerwca 2013 at 18:57hehhe, ja to potrafię, ale tak to jest ta reklama, kobietka ma wokół brzucha taką żółtą oponkę, która po wzięciu espumisanu znika 🙂 Bardzo fajnie i obrazowo przedstawiona. a co do wrzodów, to straszliwe cholerstwa, nie wiedziałam tylko, że mogą się wylać…. z tego co mnie uczono, to wrzody są ranami na żołądku…
30 czerwca 2013 at 17:59A ja polecę domowy sposób. Przygotowuj mu siemię lniane jest dobre na wiele dolegliwożci i jest zdrowe. Tu masz link więcej o tym działaniu [usunięto_link]
30 lipca 2013 at 19:33A prawda, siemię lniane zalecane jest także gdy ma się refluks żołądka i ogólnie problemy gastryczne 😉
- AutorOdp.