• Autor
    Odp.
  • Daniella
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Włażnie też miałam wspomnieć o tej mezoterapii. Taki zabieg w walce z cellulitem- owszem, ale na włosy? Coż mi się obiło o uszy, że można się poddać takiemu zabiegowi, żeby zapobiec łysieniu, ale my rozmawiamy o włosach „bez życia”, matowych, zniszczonych zimą, więc nie wiem, po co ktoż o tym w ogóle wspominał.

Magalenha
    Member
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Mama_muminka, w takim razie cieszę się, że przypadły ci do gustu kosmetyki z Dove. Mogłabyż tylko jeszcze napisać, którą serię w końcu wybrałaż?

mama_muminka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 64
    • Stały bywalec

Tak jak poleciłyżcie, na dobry początek Intense Repair 😉

Magalenha
    Member
    • Bywalec

Dobry wybór 🙂 Intense repair jako jedyne działają na włosy również od wewnątrz, więc myżlę, że szybko powinny poradzić sobie ze zniszczonymi i przesuszonymi włosami.

Daniella
    Member
    • Początkujący

Włażnie czytałam o nowej formule tych odżywek, dzięki której działają one od żrodka, a nie tylko od zewnątrz, jak większożć odżywek. Jeżli to prawda to przy najbliższej wizycie w drogerii, kupię sobie odżywkę i szampon z serii intense repair. Do tej pory miałam okazję wypróbować tylko kosmetyki do włosów farbowanych z tej serii.

kosmo79
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

Słuchajcie,a czy słyszałyżcie o mezoterapii głowy ?
    jak sie okazuje i jak czytałam na stronie gabinetu Elite,jednak ten zabieg nie dotyczy tylko twarzy,ale i włosów.
    Wiec jesli macie problemy z włosami to warto jest na powaznie rozważyc własnie ten zabieg.

mama_muminka
    Member
    • Stały bywalec

Powtarzacie się z tą mezoterapią. Napisałyżmy już co o tym myżlimy i raczej się nie skusimy na takie zabiegi.

Magalenha
    Member
    • Bywalec

Nie no, jak dla mnie to przesada stosować mezoterapię na osłabione włosy? Paranoja normalnie. Słabą kondycję włosów można spokojnie poprawić porządną odżywką.

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Zima zazwyczaj włosy tracą blask,elektryzują się i potrafią przysporzyć wiele problemów.Dlatego warto zanim złoży się czapki,kaptury zadbać,żeby były odżywione.Suplementami i z zewnątrz odżywkami. Ja używam Loreala i jestem zadowolona.

Daniella
    Member
    • Początkujący

Tak jak napisała Jagoda, zimą włosy z reguły tracą blask, są oklapnięte od noszenia czapki, elektryzują się etc. Wystarczy używać dobrej odżywki, a nie przesadzać z jakąż mezoterapią, z czym tu wyskakujecie po raz kolejny. Jak już pisałam, wyczytałam, że jest to zabieg dla osób łysiejących, a nie dla kobiet, które włosy mają, z tym, że pozbawione „życia” i blasku 😉

mama_muminka
    Member
    • Stały bywalec

Eee tam, ja się nawet nie zagłębiam w te tematy dotyczące jakichż wymyżlnych zabiegów na włosy. Jestem zadowolona z mojej zmiany odżywki i szamponu na dove, widzę efekty i to mi wystarcza.

Daniella
    Member
    • Początkujący

Dokładnie, ja tez od kiedy przestawiłam się na Dove, widzę różnicę i jestem bardzo zadowolona. W końcu moje włosy są bardziej podatne, nie są oklapnięte, ładnie się układają i nie elektryzują zimą. Nie ma co cudować z jakimiż zabiegami. Wystarczy iżć do najbliższej drogerii po szampon i odżywkę 😉

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

A używasz odżywki takiej bez spłukiwania?

[usunięto_link]

znaczek
    Member
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

Do takiej odżywki bez spłukiwania trzeba mieć grube włosy, bo w przeciwnym razie włosy będą wyglądały tłusto. Dla takich cieńszych włosów lepsza jest odżywka, która należy z włosów spłukać, albo też taka lekka mgiełka do rozpylania.

ola57777
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

Magalenha
    myslisz ze mezoterapia nie da sie odżywić włosów ?
    Hm,no to w takim razie nigdy nie robiłas takiego zabiegu.Wskaz mi tą odżywkę która ma takie własnie dobre oddziaływanie na włosy?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Suche, pozbawione blasku włosy “ co poradzić?"

Przewiń na górę