- AutorOdp.
- 2 listopada 2009 at 21:40
Ja polecam wazeliny do ust Flos Lek. Naprawdę dobrze nawilżają i chronią usta. Mają fajne „smaki”, np. czekolada i poziomka.
3 listopada 2009 at 22:21Kupiłam ostatnio zwykłą wazelinę, chyba Bielenedy.. I to nie był dobry pomysł. Smak strasznie mydlany..
5 listopada 2009 at 23:08Ja stosuję zwykłe nawilżające pomadki nivea, są rewelacyjne 🙂
6 listopada 2009 at 10:51domowy to miód oczywiżcie:) a poza tym ja używam z mary Kay taki zestaw satynowe usta:) balsam i peeling do ust:) rewelacyjny! żwietnie odżywia i nawilża usta:)
6 listopada 2009 at 16:40Słyszałam o takim domowym sposobie: peeling cukrem zmyć chłodną wodą potem nałożyć warstwę miodu na 5 min zmyć, nie zlizywać
7 listopada 2009 at 15:44robiłam tak kiedyż, ale podrażniło mi usta
29 listopada 2009 at 14:16w aptece dostepny jest balsam do ust Tisane. Kosztuje kolo 8 zl i jest niezastapiony:)
29 listopada 2009 at 14:24Mażć z wit.A
3 grudnia 2009 at 10:47Też mam z tym problem.. i to nie tylko zimą:( na okrągło mam suche usta.. ostatnio poszłam do apteki zakupiłam sztyft CARMEX (zapach paskudny ale działa cuda) łykam od tygodnia witaminę B2 i na noc nakładam konkretną warstwę gęstego błyszczyka. I powiem Wam że jest poprawa:) Może miałam mało tej witaminy B2.. usta już nie pękają a ja staram się ich nie obgryzać aby ładne były:)
3 grudnia 2009 at 12:42Na suche usta polecam [usunięto_link]. Jest po prostu swietna. Zawsze mi pomaga.
pzdr!
mediamaniac13 kwietnia 2010 at 13:05Mi zawsze pomaga Neutrogena
17 kwietnia 2010 at 09:59Z naturalnych kosmetyków też jestem zachwycona działaniem miodu. Nakładam grubą warstwę kiedy jestem w domu i mam chwilę czasu, później zjadam miód, smaruję usta wazeliną, żeby skórki nie wysychały i wargi są po takim zabiegu nawilżone i pełne.
19 kwietnia 2010 at 07:59Też jestem zwolenniczką domowej apteczki 🙂
Poza wspomnianym miodem stosowałam też plasterek pomarańczy. Wystarczy trzymać go z pięć minut pomiędzy ustami a uzyskany efekt jest stanowczo lepszy niż z plastrami ogórka.Czy któraż z was próbowała maseczek z kwasem hialuronowym???
20 kwietnia 2010 at 18:59Ja ostatnio w kosmetyczce mam wazelinę kosmetyczną czekoladową Flosleku- lubię ją bo jest bardzo wydajna i ma żliczne metalowe puzderko 😉 Na dodatek żwietnie nawilża usta. Z domowych sposobów ja używam miodu. Nic innego mi nie pomaga.
21 kwietnia 2010 at 15:59Ja stosowałam i kremy,mażci,miód i balsamy ale problem zniknął kiedy zaczęłam połykać suplementy z olejami.Może być ogórecznik,wiesiołek albo z tranem.Widocznie organizm potrzebuje tłuszczu,szczególnie jak jesteżmy na diecie odchudzającej albo na takiej ubogiej w tłuszcz rożlinny.Tłuszcz jest też potrzebny do prawidłowej pracy ukłądu hormonalnego więc przyda się i na to:)
- AutorOdp.