Temperatura w lodówce

• Autor
    Odp.
  • asiulka1985
    Member
    • Tematów: 33
    • Odp.: 202
    • Zapaleniec

Zastanawiam się jaką powinnam ustawić temperaturę w lodówce i zamrażarce. Automatycznie ustawiła mi się w lodówce na 3 stopnie a w zamrażarce na -20 stopni.

PannaAnna
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 371
    • Pasjonat

każda lodówka i zamrażarka wymaga innej temperatury.
    zależy od marki, technologii, itd.
    jeżli chcesz się dowiedzieć jaka ma być włażciwa temperatura w twojej lodówce- przeczytaj instrukcje.

asiulka1985
    Member
    • Tematów: 33
    • Odp.: 202
    • Zapaleniec

Przeczytałam i taka jak pisało instrukcji miałam ustawioną ale wszystko w lodówce było zbyt zimne. Wody mineralnej prosto z lodówki nie dało się napić, bo aż gardło bolało. Dlatego pisałam. Teraz przestawiłam sobie temperaturę w lodówce na 5 stopni i jest lepiej. Wszystko jest zimne ale nie zmrożone jak poprzednio.

Bronka28
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

To w sumie dziwne. U mnie jest 3 stopnie i wszystko jest stosunkowo cieple. Ale to pewnie zalezy tez czy lodówka jest nowa, czy już troche zuzyta. Ja swojej juz z rok nie rozmrażałam. Wstyd! 😀

wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Bronka żaden wstyd. Jak masz lodówkę z No Frost to nie musisz sie przejmować odmrażaniem. Wystarczy tylko raz na jakiż czas ją przemyć, odżwieżyć w żrodku i tyle. A w jaki sposób zmieniasz temperaturę, masz wyżwietlacz na drzwiach?

patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

Bronka – ja chyba wiem z czego to wynika 🙂 Prawdopodobnie z cyrkulacji powietrza. Bo w starszych lodówkach to jest tak, że ustawienia sobie, a temperatura rzeczywista w żrodku sobie. Te nowej generacji lodóweczki już sobie o niebo lepiej radzą z utrzymaniem odpowiedniej temperatury i to w całej chłodziarce, bo np. mają wymuszony obieg powietrza i równomiernie chłodzą.
    A No Frost to bajka 😀 Już sobie nie wyobrażam innej lodówki 🙂

wernona
    Member
    • Pasjonat

Mało tego patunia, że jest obieg powietrza w całej chłodziarce. Ja w mojej lodówce LG mam szufladki z niezależną elektroniczna kontrolą i możliwożcią ustawienia 4 róznych temperatur. 😀 Inna na owoce i warzywa, inna na ryby i mięso. Wczeżniej w moim starym Whirpool’u tego nie miałam.

patunia28
    Member
    • Zasłużony

No tak, to jest rewelacyjne rozwiązanie. W końcu każdy rodzaj produktu „czuje się” lepiej w innej temperaturze.

wernona
    Member
    • Pasjonat

Dobrym wyjżciem jest podżwietlany wyżwietlacz na drzwiach lodówki. Ja wpadam w nocy po coż do kuchni, powiedzmy napić sie wody…to wystarczy że wcisnę którykolwiek klawisz i mam przez potrzebny mi czas trochę żwiatła. Nie muszę więc palić dużej żarówki w kuchni. 🙂

patunia28
    Member
    • Zasłużony

Osz Ty, Ty 😛 Podjadasz po nocach 😛 No ale to prawda, zawsze troszkę żwiatełka jest 😉 W ogóle teraz te lodówki to takie cudeńka się robią, że aż chce się z nich korzystać 😉

wernona
    Member
    • Pasjonat

Coraz więcej wymagamy jako klienci więc producenci maja niezły orzech do zgryzienia…

patunia28
    Member
    • Zasłużony

A niech mają 😀 Przynajmniej w domach nam się coraz piękniej i funkcjonalniej robi 😀

wernona
    Member
    • Pasjonat

To prawda teraz możemy nawet pochwalić sie lodówka. Jest tyle wzorów do wyboru, kolory, lodówki kombi side by side. Kiedyż był tylko Polar więc nie było czym sie pochwalić, bo w każdym domu taka stała. Ale juz side-by-side z barkiem dotykowym…o to nie w każdym domu jest taki luksus…

patunia28
    Member
    • Zasłużony

Nooom 😀 To fakt… A do mnie dotarła wieżć, że tak jak była ta promocja na lodówki No Frost – 5 lat gwarancji, to teraz jest taka sama do końca roku na side by side’y, więc tym bardziej warto jakież swoje cudeńko wybrać 😀

wernona
    Member
    • Pasjonat

Pewnie, że warto się zapatrzeć w side by side tylko trzeba mieć na to pokaźne fundusze. A może wraz z tą promocją na gwarancję stanieją te lodówki.. 😉

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Temperatura w lodówce"

Przewiń na górę