• Autor
    Odp.
  • ineska
    Participant
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 327
    • Pasjonat

Pomidor贸wka koniecznie i to raz w tygodniu musi by膰 馃檪 Poza tym pieczarkowa i og贸rkowa. Dziewczyny a co dodajecie zamiast kostek? Bo ostatnio rzuci艂 mi si臋 w oczy bulion w szklanej butelce.

malika
    Participant
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 56
    • Sta艂y bywalec

Ros贸艂 z makaronem oczywi艣cie, dzi艣 myj臋 okna to b臋dzie na szybko na bulionie drobiowym z krakusa, uwielbiam go.

AgaB
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 4
    • Pocz膮tkuj膮cy

Ja ostatnio do wszystkiego dodaj臋 bulion Krakus. Jest du偶o lepszy od tych w kostkach, nie ma tych wszystkich konserwant贸w i zupe艂nie inaczej smakuje. Pewnie o ten bulion chodzi艂o 馃槈

ineska
    Participant
    • Pasjonat

Spr贸bowa艂am jaki艣 czas temu i musz臋 przyzna膰, 偶e fajny jest, sk艂ad mnie przekona艂 i kupi艂am z ciekawo艣ci 馃檪

reddragon
    Member
    • Temat贸w: 13
    • Odp.: 469
    • Pasjonat

dobry ros贸艂
    kwa艣na og贸rkowa lub kapu艣niak
    pomidor贸wka z ry偶em
    no i wszelkie zupy krem

Aldona.s80
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

pomidorowa mojej babci z ry偶em <3

Weronika Wera
    Member
    • Odp.: 2
    • Pocz膮tkuj膮cy

Ja uwielbiam 偶urek a w szczeg贸lno艣ci ten wielkanocny. Niby robi臋 go zawsze tak samo ale w 艣wi臋ta smakuje on wyj膮tkowo. Od lat robi臋 go z koncentratu w butelce Krakus.聽 Nadaje on niepowtarzalny aromat zupie i nie zawiera on koncentratu. Co dla mnie jest naprawd臋 wa偶ne.

Dorota123
    Participant
    • Temat贸w: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

Uwielbiam 偶urek ale nigdy z gotowc贸w. Sama robi臋 zakwas kilka dni wcze艣niej, wywar robi臋 na w臋dzonych ko艣ciach i w艂oszczy藕nie, do tego dodaj臋 podsma偶on膮 kie艂bas臋 i jajka na twardo. A przyprawiam czosnkiem, pieprzem, zielem angielskim. No i koniecznie majeranek:

majeranek

leksis02
    Member
    • Odp.: 16
    • Bywalec

ja bardzo lubi臋 flaki, koniecznie z zasma偶k膮 po zamojsku, gotowa膰 nie gotuje, za du偶o z tym roboty ale bardzo dobre sa z 艂owicza i te kupuj臋 cz臋sto, nawet za ca艂y obiad wystarczaj膮

celestialkitty
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 3
    • Pocz膮tkuj膮cy

te偶 lubi臋 pomidorow膮 bardzo, u偶ywam koncentratu z w艂oc艂awka albo 艣wie偶ych pomidork贸w

ineska
    Participant
    • Pasjonat

A ja 偶urek te偶 lubi臋 z tym, 偶e kupuje koncentrat 偶urek krakus, tez smaczny bardzo wychodzi, dodaj臋 nieco wi臋cej czosnku bo lubi臋 i majeranku 馃檪 No i kie艂baska musi by膰. Bardzo lubi臋 pomidor贸wk臋 z makaronem . Moje dzieci w zasadzie jedz膮 wszystkie opr贸cz groch贸wki.

Animka
    Participant
    • Odp.: 15
    • Bywalec

Pomidorowa, serowa, prowansalska i pieczarkowa 馃檪 No i barszcz z uszkami.

Aggie
    Participant
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 34
    • Bywalec

Pomidorowa, dyniowa i og贸rkowa. Wszystkie w tradycyjnym wydaniu.

Cortina
    Participant
    • Odp.: 18
    • Bywalec

Ja bardzo lubie chlodnik 馃榾

Szazamka
    Participant
    • Odp.: 18
    • Bywalec

Pomidorowa z grzankami, rosol z lanymi kluskami <3