- AutorOdp.
- 19 maja 2007 at 16:12
Moj ulubiony deser to :
-deser owocowy (wlasnej roboty z bita smietanka i kawalkami posypki jakies badz jakas polewa czekoladowa mmmm 馃槅 ),
-deser lodowy (lubie lody o ile gardzielko zdrowe)A Wy jakie lubicie desery?Jesli macie jakies wlasne ,wymysle desery to piszcie smialo! 馃榾
19 maja 2007 at 20:03Ja uwielbiam tiramisu… mniam mniam 馃榾 Generalnie rzucam si臋 na wszystko,co s艂odkie,s艂one i pikantne 馃榾 Cz臋sto zjadam na deser pomidorki z sol膮 i chili-uwielbiam to po prostu(a zaraz p贸藕niej wcinam ciastka w czekoladzie 馃槅 )
19 maja 2007 at 20:58Uwielbiam wszystko co s艂odkie wi臋c jem na deser po prostu to co s艂odkie [ cho膰 nie tylko na deser]
lubi臋 te偶 s艂one i ostre 馃檪21 maja 2007 at 09:34Lubi臋 truskawki i wszystko co z nimi mo偶liwe ale najbardziej
„PIJANE” TRUSKAWKI
50 dag truskawek
sok z 1 limetki
3 艂y偶ki cukru
200 ml w贸dki cytrynowej
4 艂y偶ki 偶mietanyPokroi膰 na 膰wiartki 4 truskawki, w艂o偶y膰 je do lod贸wki. Pozosta艂e pokroi膰 na ma艂e kawa艂ki, wymiesza膰 z sokiem z limetki i cukrem. Zagotowa膰, zdj膮膰 z ognia i zmiksowa膰. Do ostudzonego kremu doda膰 w贸dk臋 i wymiesza膰. Doda膰 3 艂y偶ki 偶mietany. Lekko zamiesza膰 (tak, aby pozosta艂y bia艂e smu偶ki 偶mietany). Kremem nape艂ni膰 pucharki, udekorowa膰 truskawkami z lod贸wki.
21 wrze艣nia 2007 at 21:03Uwielbiam lody-wszystkie!!!! 馃槅
21 wrze艣nia 2007 at 22:17ulubiony … 馃榾 馃榾 hmmmm:
– lody smietankowe z bakaliami, duuuzo owoc贸w
– szarlotka na ciep艂o z lodami mniamzreszta co tu wymieniac, mam slabosc do slodyczy
uwielbiam wszystko co tuczace 馃槅 馃槅22 wrze艣nia 2007 at 09:32ja ta m wszystko co s艂odkie lubi臋 馃槢
22 wrze艣nia 2007 at 18:14Tiramisu raz poprosz臋:P
22 wrze艣nia 2007 at 19:03Looody orzechowe 馃檪 Og贸lnie s艂odko偶ci wszelkiego rodzaju 馃檪
22 wrze艣nia 2007 at 20:05Ulubiony deser? Nie wiem… Og贸lnie lubi臋 s艂odko偶ci i nie dziel臋 ich na ulubione i mniej ulubione…. 馃榾
22 wrze艣nia 2007 at 20:47cukierki czekoladowe i kr贸wki, ciasta zw艂aszcza z kremem, ciastka, lody bakaliowe, fast foody, pizza, chipsy, prazynki, ciep艂e lody, ptysie i inne kremowe ciastka, jogurty, jogurty w艂asnej roboty zw艂aszcza ze 偶wie偶ych truskawek, gruszki, banany, oj wiele by tego wymieniac 馃槅
28 listopada 2007 at 14:55A je偶li chodzi o to tiramisu to same je robicie,czy kupujecie?
28 listopada 2007 at 17:38Przewa偶nie kupuj臋.
4 grudnia 2007 at 11:50Mus czekoladowy z bit膮 偶mietan膮 馃檪 To si臋 u nas nazywa Bomba czekoladowa. Pro偶ciutko si臋 robi – czekolada rozpuszczona z mas艂em, utarta z 偶贸艂tkami, potem dodaje si臋 do wystudzonej masy ubite bia艂ka i do lod贸wki. Mniam :]
5 grudnia 2007 at 22:41Ja Tiramisu zawsze robilam sama, alej uz sie wszystkim przejadlo…. 馃榾
W koncu to bylo modne juz tyyyyle lat temu, ze powoli zeszlo ze sceny….ale jst pyszne. 馃榾 馃榾 馃榾P.S. Juz od kilku miesiecy nie jem w ogole slodyczy i dlatego nie mam ulubionego deseru.
- AutorOdp.