Wy艣wietlanie 15 wpis贸w - od 31 do 45 (z 247 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    guapa
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 99
    • Zapaleniec

tez sie boje i raczej nic na jajach nie robie surowych. ale slyszalam ze salmonella jest na skorupce i jak sie otwiera jajko to sie dostaje do jaja. dlatego niektorzy zawsze na wrazie czego myja jajka.w piekarni tez sie myje jajka. tylko ja nie wiem czy to duzo daje.

Mesalka
    Cz艂onek
    • Odp.: 86
    • Sta艂y bywalec

no niby tak, ale jak ma to je偶膰 dziecko, to jednak strach.
    niestrudzenie b臋d臋 szuka膰 dalej tego przepisu. wiem, 偶e istnieje 馃榾

guapa
    Cz艂onek
    • Odp.: 99
    • Zapaleniec

ja to kupuje w piekarni u nas alen ie takie ciasto tylko w pudeleczkach maja i super jest. nie wiem czy masz gdzies w poblizu to jest sowa ta cukiernia. z bydgoszczy sa. ale czy oni to na jajach robia to ja nie wiem. pewnie tak.

Mesalka
    Cz艂onek
    • Sta艂y bywalec

pewnie tak. tylko oni to te jaja maj膮 prze偶wietlone i sprawdzone bo jakby kto偶 si臋 zatru艂…
    a wracaj膮c do tematu bo my tu tylko o tiramisu, dziewczyny na pocz膮tku pisa艂y o owocach i sa艂膮tkach owocowych. a pr贸bowa艂y偶cie tak膮 now膮 mieszank臋 owoc贸w tropikalnych floryda czy jako偶 tak? widzia艂am w sklepie i nie wiem czy si臋 skusi膰..

dziewucha
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 6
    • Odp.: 181
    • Zapaleniec

Mesalka nie wiem co to za mieszanka, to suszone owoce? czy z puszki?
    ja lubi臋 z puszki brzoskwinie i ananasy, robi臋 cz臋sto takie desery, galaretki owocowe z pokrojonymi owocami w艂a偶nie z puszki, i do tego bita 偶mietana waniliowa dr Oetkera, mamy tak膮 strzykaw臋 do dekorowania i m贸j syn uwielbia robi膰 dekoracje z bitej 偶mietany 馃榾

Mesalka
    Cz艂onek
    • Sta艂y bywalec

to w艂a偶nie takie owoce jak z puszki ale lepsze 馃槈 kupi艂am w ko艅cu w weenekd. s膮 mro偶one i po rozmro偶eniu smakuj膮 jak 偶wie偶e. na pewno zdrowsze ni偶 te z puszek bo nie s膮 tak konserwowane i nadaj膮 si臋 do r贸偶nych deser贸w i do jedzenia bez 偶adnych dodatk贸w.

dziewucha
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 6
    • Odp.: 181
    • Zapaleniec

o fajne musz臋 u siebie poszuka膰, bo my bardzo lubimy owoce z puszki a je偶li te s膮 jeszcze lepsze to koniecznie musz臋 spr贸bowa膰

kotEczek
    Cz艂onek
    • Odp.: 96
    • Sta艂y bywalec

Ja zawsze lubi艂am placek kr贸wke u Sowy s膮 takie pyszne, ale bardzo dawno nie jad艂am. Jestem na diecie, nied艂ugo moja siosta ma urodziny mo偶e skusze si臋 na jeden malutki kawa艂臋czek:)

emi
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 28
    • Bywalec

ciasta od Sowy sa rzeczywi偶cie pyszne:) ale ja chyba najabrdziej lubi臋 lody:) uwielbiam

asiek
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

lubi臋 s艂odkie 馃檪

w lato to moimi ulubionymi deserami s膮 najcz臋偶ciej owoce, sa艂atki owocowe, owoce z jogurtem i lody

lubi臋 te偶 ciasta, najlepiej dro偶d偶owe, dro偶d偶贸wki z budyniem, z serem…

najmniej lubi臋 rzeczy z czekolady

uwielbiam te偶 taki deser na ciep艂o bananowy, 偶e podsma偶a si臋 przekrojone na p贸艂 banany bez skorki na ma偶le 偶mietankowym np. kerrygold, dodaje cukru br膮zowego, troch臋 sosu pomara艅czowego i cynamonu, dusi si臋 kilka minut tak 偶eby odparowa艂a woda i zrobi艂 s臋 jednolity sos. mo偶na dola膰 jakiego偶 alkoholu na koniec. przek艂ada si臋 na talerz i podaje np. z bita 偶mietan膮. ja, bo lubi臋 s艂odkie jeszcze posypuj臋 cukrem pudem waniliowym 馃槈

ps. aha, chcia艂am co偶 jeszcze doda膰. s艂ysza艂y偶cie o czym偶 takim?
    http://search.japantimes.co.jp/cgi-bin/nn20080104f2.html
    馃榾

emi
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 28
    • Bywalec

odkrylam ostatnio gotowe ciasto francuskie. dodaj臋 owoce i do piekarnika. Naprawd臋 prosto, 艂atwo i smacznie. Sama nie odwa偶y艂abym si臋 zrobi膰, cho膰 wiem, 偶e niekt贸rzy maj膮 jakie偶 swoje magiczne sposoby:)

sweetnimph
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 60
    • Sta艂y bywalec

tiramisu- moje ulubione 馃槢

sweetnimph
    Cz艂onek
    • Odp.: 60
    • Sta艂y bywalec

Apropo tych jajek salmonella mo偶e znajdowa膰 sie r贸wnie偶 w 偶贸艂tku. Mo偶ecie sie jednak pocieszy膰 te jajka kt贸re kupujemy w sklepach s膮 wypuszczane na rynek pod kontrol膮 lek. vet. 8)

highhill
    Cz艂onek
    • Odp.: 11
    • Bywalec

co do owoc贸w z puszki, to nie wierz臋, 偶eby mia艂y du偶o konserwant贸w. przynajmniej na opakowaniu nic o nich nie pisz膮… a swoj膮 drog膮 to mro偶ona floryda te偶 zrobi艂a na mnie wra偶enie ;-)) genialnie to sobie wymy偶lili ;-))

Andziax007
    Cz艂onek
    • Odp.: 13
    • Bywalec

Uwielbiam lody-jem wszystkie lody jakie tylko umiem robi膰. kupowane te偶 jem cho膰 lepiej mi smakuj膮 w艂asnej roboty….a zreszt膮 za wszystkim przepadam co s艂odkie…. 馃槅

Wy艣wietlanie 15 wpis贸w - od 31 do 45 (z 247 w sumie)
  • Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.
Przewi艅 na g贸r臋