• Autor
    Odp.
  • hostessa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 653
    • Zasłużony

też tak uważam 🙂
    a co do osób za granicą to spora czężć powoli wraca do kraju i przed wyborem OFE też stanie, wiec warto mieć rękę na pulsie i interesować się najlepszymi OFE w kraju 😀

patunia28
    Member
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

no jasne 😀
    grunt to wiedzieć co się dzieje dookoła 😀
    i co może nam grozić po powrocie 😛
    a wiesz, skoro mówisz, że warto się interesować… tak jak się dobrze zastanowić, to fajnie, że CU oferuje np. jeszcze te wszelkie ubezpieczenia na życie, majątkowe itd 🙂 jak myżlisz? dobrze mieć wszystko w jednym miejscu?

hostessa
    Member
    • Zasłużony

hmm nie zastanawiałam się nad tym choć przyznaję że rodzice jak byłam mała założyli mi tam polisę i teraz mogę ją sobie odebrać jako pełnoletnia ale jeszcze tego nie zrobiłam czekam na dobry moment 😀 byli zadowoleni z tej polisy a jaj jakbym teraz zakładała dla swojego dziecka taką to pewnie też pomyżlałabym najpierw o CU w końcu to firma z wieloletnim dożwiadczeniem o czym żwiadczy mój obecny wiek ;P

patunia28
    Member
    • Zasłużony

mmm 😀 widzę, że CU może się pochwalić posiadaniem u swych klientów swoistego „sentymentu do firmy” 😛
    fajnie 🙂
    to tak jak z Nivea – mama kremikiem pupę smarowała, a kremiku używam do dziż 😛
    chyba masz rację, przywiązanie do marki o czymż żwiadczy 🙂
    w końcu tego typu rzeczy nie pojawiają się z dnia na dzień – fajnie, że Commercial cieszy się takim zaufaniem 🙂

hostessa
    Member
    • Zasłużony

ja też mam nivea krem w domu i o taką sympatię mi chodzi 😀 jeżli coż/ktoż cię nie zawiódł i a marka trzyma poziom to nie ma sensu szukać gdzie indziej 😀 solidnożć to podstawa w sprawach finansowych dlatego nie czekałam na losowanie (swoją drogą już za parę dni [usunięto_link])

patunia28
    Member
    • Zasłużony

dokładnie 🙂

a do 10 stycznia TRZEBA wybrać ❗
    Zostały 3 DNI ❗

Wybrałyżcie już OFE ❓

hostessa
    Member
    • Zasłużony

ja wybrałam CU moja znajoma wybira ofe włażnie w tym momencie bo włażnie się dziż dowiedziała że jej to też dotyczy (lepiej sprawdzajcie to same [usunięto_link] ) ale na szczężcie można zapisać się przez internet więc już ma problem z głowy a WY?

patunia28
    Member
    • Zasłużony

No jasne ❗ Trzeba sprawdzić ❗

A jak się teraz zapiszecie on-line, albo przez sms to zdążycie jeszcze przed ostatecznym terminem indywidualnego zapisania się do OFE ❗

ja też postawiłam na CU ❗

Dziewczyny nie czekajcie ❗

Jeżli macie jakież wątpliwożci – piszcie ❗

Albo same wejdźcie [usunięto_link] żeby się dowiedzieć, dlaczego należy samodzielnie wybrać OFE 🙂

hostessa
    Member
    • Zasłużony

dziewczyny znalazłąm artykuł który może wam pomóc w decyzji wyboru OFE wiem że to ostatnie dwa dni ale może któraż z was jeszcze nie wybrała…a jakby co zostanie dla potomnych 😉 [usunięto_link]

patunia28
    Member
    • Zasłużony

oby wybrali wszyscy co musieli 🙂
    a ciekawe co by było, jakby ZUS nie miał kogo wylosować 😛 ciekawe czy by się zdenerwowali 😛
    artykuł warto przeczytać 🙂
    no i teraz to już chyba na pewno zostanie dla potomnych 🙂

hostessa
    Member
    • Zasłużony

pewnie że zostanie i uważam że warto nadal dyskutować na ten temat bo w końcu kolejne losowanie w lipcu o ile się nie mylę a jak wiadomo w telewizji mało mówią na temat OFE więc musimy się wzajemnie edukować 🙂

patunia28
    Member
    • Zasłużony

no jasne hostessa 😀 po to siebie mamy 😀 więc ten temat na pewno nie umrze… jak się znajdzie jakaż nowinka to będzie się wrzucać 🙂
    ja na razie próbuję się ogarnąć bardziej w temacie kto będzie wypłacał… teraz OFE, ale ma się to jakoż zmieniać… muszę znaleźć jakież info 🙂

hostessa
    Member
    • Zasłużony

no włażnie nic nie wiadomo wiem że teraz OFE a potem ???? któż to wie ? szkoda tylko że nikt nic nie mówi niewiedza jest gorsza od najgorszej prawdy
    a podobno nawet ustawy nie ma w tej sprawie 😡

patunia28
    Member
    • Zasłużony

znaczy ustawa jest… o emeryturach kapitałowych…
    tylko coż mi się obiło o uszka, że ponoć ze względu na kryzys, prezydent ją zawetował 😕 nie wiem… muszę poszukać jakiegoż wiarygodnego źródła 🙁

patunia28
    Member
    • Zasłużony

no i dobrze dla Ciebie Ananeczko 🙂
    i tak – ustawa o emeryturach kapitałowych została zawetowana…
    bosz, co za dno… nie wiem co oni teraz kombinują 😕 a Wy coż słyszałyżcie?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " UNIKNIJ LOSOWANIA!!!!!"

Przewiń na górę