• Autor
    Odp.
  • kosmo79
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

Z antybiotykami raczej bym nie eksperymentowała,a to dlatego ze organizm sie uodparnia.Jesli chodzi o dolegliwożć zwiazane z pęcherzem to tutaj polecam wieksze dbanie o higienę osobistą.

werkaa
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

U kobiet to wynika z takiej a nie innej budowy układu moczowego, taka nasze uroda po prostu…

werkaa
    Member
    • Zasłużony

@ananeczka wrote:

ale leczenie takich dolegliwożci jest dostępne i nie koniecznie na receptę.

Masz tu na myżli problem z nietrzymaniem moczu?

kosmo79
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

U kobiet to wynika z takiej a nie innej budowy układu moczowego, taka nasze uroda po prostu…

i do tego dodałabym tez fakt ze kiedy jest zimno nosimy stringi a to tez nie ma dobrego wpływu na nasz pecherz

werkaa
    Member
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

i do tego dodałabym tez fakt ze kiedy jest zimno nosimy stringi a to tez nie ma dobrego wpływu na nasz pecherz

No to prawda… Szczególnie jesli się ma się predyspozycję do przeziębień pęcherza, to powinno się ciepło ubierać… To bardzo ważne… A tak czy inaczej urinal do picia po zimnym dniu- wskazany;)

werkaa
    Member
    • Zasłużony

@ananeczka wrote:

a wiedzieliżcie, że czynnikiem rozpoczynającym infekcję u młodszych kobiet bywa wielokrotnie stosunek płciowy.

Ja wiedziałam- wiele młodych dziewczyn własnie po pierwszym razie mają pierwsze objawy… Dobrze, że urinal można stosowac od 14 r.ż…

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

żurawinę to chyba można nawet wczeżniej stosować. z uroseptem chyba jest gorzej 🙂

itsme
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 22
    • Bywalec

Ja też brałam różne specyfiki. Wszystko o d… rozbić (przepraszam za takie brzydkie stwierdzenie). W końcu lekarka poradziła mi bym sobie czasem piwko chlupła:) Nie przepadam za piwem, ale faktycznie bardzo dobre na nerki i pęcherz o wiele rzadziej poddaje się infekcjom

werkaa
    Member
    • Zasłużony

itsme- czyli każdy musi znaleźć sposób dla siebie, ja stosuję urinal i jestem glad;)

milkajolka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

proponuje sposob mojej babci
    żurawiny!!!!

tylko najlepiej kupic je na targu i samemu zrobic sok
    bo te ze sklepu to raczej maja malo witamin
    chyba ze ktos ma gdzie to zebrac samemu

nie-bo
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 93
    • Stały bywalec

Termofor i noszenie tunik, kiedy juz mnie dopada to tylko Furagin daje radę to zbić.

milkajolka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

nie no sama żurawina nie pomoze to tylko profilaktycznie bo ma bardzo duzo wit c i jakies przeciciała. ale dobra jest jeszcze aronia.
    ostatnio widzialam w sklepie mrozona zurawine wiec ona tez moze byc dobra, bo przetworzona ze sklepu to raczej kiepski pomysl.

jem duzo wit c jeszcze ja mam problemy z pecherzem
    no i furagin zawsze pomaga

ostatecznie cieply okład z butelka miedzy nogami:)

kaska22
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 9
    • Bywalec

Furagin rzeczywiżcie jest na receptę, ale działa od razu. Jeżeli masz bolesne zapalenie pęcherza to radzę od razu p****żć do niego p****żć, a żurawinę stosować tylko zapobiegliwie.

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

@ananeczka wrote:

ale furagin jest na receptę.
    żurawina ma działanie antyoksydacyjne, czyli chroni tkanki przed wolnymi rodnikami. to przeczytałam włażnie na opakowaniu Urinalu.
    w takiej postaci żurawina jest zapobiega.

a okład jak najbardziej, przynosi super ulgę, czasami słyszałam też że grzane piwo z sokiem włażnie żurawinowym.

ale nie każda żurawina da pożądane efekty, ja wieloowocowa NutriCan usuwa znów bakterie Escherichia coli z przewodu moczowego, czyli dobrze jest się wczytywać w ulotki 😀

Wolnego rodniki nie są złe tylko ich nadmiar np. podczas intensywnego wysiłku.
    Nie każda żurawina ,a czym się różnią?
    A tak poza tym co wy macie z układem moczowym ,że ciągłe problemy?

kaska22
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 9
    • Bywalec

Nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale za każdym razem lekarz nazywa zapalenie pęcherza, przypadłożcią kobiet :/ To niesprawiedliwe…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " wasze sposoby na problemy z pęcherzem"

Przewiń na górę