• Autor
    Odp.
  • Cane-Linha
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 31
    • Bywalec

polecam mBank,mam od 2 lat i bardzo mi się podoba. Proste,darmowe idealne dal ludzi młodych,a no i internetowe. Polecam:P

OpenDoc
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 255
    • Zapaleniec

Tak – internetowe … jak ktoż nie pomyżli i nie zostawi sobie jakiegoż zaskórniaka to przy jakiejż „małej awarii” jest bez dostępu do pieniędzy.

Pamiętam też pewien przypadek jaki spotkał mnie i moich znajomych. Wszyscy mieliżmy konta w mBanku i poszliżmy na imprezę. Jako, że mieliżmy długo posiedzieć to każdy z Nas otworzył sobie rachunek w knajpie. Problem się pojawił w momencie gdy przyszło do płatnożci – każdy daje kartę – a tu odmowa dostępu. System się posypał.

Gdyby nie to, że byliżmy tam stałymi bywalcami (czasy pracy w dziale IT dla TP) to byżmy mieli ciepełko 😉

Polecam konto w DeutcheBank – bezpłatne, darmowe przelewy, jedynie aby nie było płatnożci za kartę to należy dokonać jednej transakcji kartą (może być wypłata gotówki jak też płatnożć w sklepie)

madlenka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Ja mam konta w mBanku, inteligo i Multibanku. Najbardziej lubię korzystać z Inteligo. Nawet wizualnie bardziej mi pasuje.

OpenDoc
    Member
    • Zapaleniec

Wizualnie na pierwszy rzut oka „straszy” DB, – przynajmniej w moim odczuciu gdzie byłem przyzwyczajony do mBanku … ale kwestia przyzwyczajenia 😉

algerr
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 229
    • Zapaleniec

Przyzwyczajenie to też dobra metoda 😀 Ja jednak wolę bardziej empiryczne podejżcie – rozejrzeć się po mieżci, czy jest dużo bankomatów.

OpenDoc
    Member
    • Zapaleniec

DB i mBank – sieć euronet, bz wbk, lucasbank (ale to też chyba sięc euronet) . Jakby nie patrzeć – na każdym kroku jest bankomat 🙂

algerr
    Member
    • Zapaleniec

Hmmm… A jak wygląda sprawa z awariami? Bo jak coż siądzie, to wolałbym nie być na łasce zajętej infolinii.

OpenDoc
    Member
    • Zapaleniec

w DB nie spotkałem się jeszcze z awarią systemu informatycznego, do tego ma swoje placówki także jest kontakt nawet z żywym człowiekiem 😀 – a tego mi w mbanku brakuje …

algerr
    Member
    • Zapaleniec

Dobrze jest mieć jakiż kontakt żywym pracownikiem banku. Oddziały przydają się.

OpenDoc
    Member
    • Zapaleniec

w piątek miałem kolejną ropzmowę z pracownikami mBanku … od 2 miesięcy ciągnie się niezałatwiona przez nich sprawa i żywcem mam już ochotę zrezygnować z ich usług … jedna wielka paranoja …

Yolka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 132
    • Zapaleniec

Ja póki co jestem zadowolona z mBanku, ale myżlę nad zmianą bo jednak kontakt z żywym człowiekiem jest niezastąpiony…

OpenDoc
    Member
    • Zapaleniec

No niestety nic nie zastąpi kontaktu z żywą osobą 🙂

algerr
    Member
    • Zapaleniec

Popieram – bankowożć bez kontaktu z pracownikami to porażka.

ampersant
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 8
    • Początkujący

ING – ma dostosowaną obsługę przez Internet z komórki bez instalacji oprogramowania banku. I to byłby strzał w dziesiątkę, gdyby niekorzystna oferta. W takiej sytuacji praktycznie pozostaje DB – najlepsza oferta w kraju.

zin
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 182
    • Zapaleniec

Ja mam w dwóch bankach konta – alior i millenium. Oba są fajne, oba mają funkcjonalną obsługę via internet, ale alior jest trochę tańszy w utrzymaniu.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Wjakim banku konto?"

Przewiń na górę