• Autor
    Odp.
  • polin
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 415
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link]@ wrote:

a wiesz, że nie pomyżlałam o tym? jakoż nie używam ich za często, bo zazwyczaj są naszpikowane chemią i innymi żwiństwami, więc wolę sobie sama coż ugotować

a próbowałaż np taki pół-gotowiec Lubelli – szybko z patelni? Jak nie to polecam, bez chemii w dodatkach 🙂

widziałam to, faktycznie bez konserwantów, muszę dokładnie jeszcze poczytać etykietę 😉

majk@
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 38
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link]@ wrote:

a wiesz, że nie pomyżlałam o tym? jakoż nie używam ich za często, bo zazwyczaj są naszpikowane chemią i innymi żwiństwami, więc wolę sobie sama coż ugotować

a próbowałaż np taki pół-gotowiec Lubelli – szybko z patelni? Jak nie to polecam, bez chemii w dodatkach 🙂

nie, nie próbowałam jeszcze. Widziałam reklamę w tv, miałam sprawdzić przy najbliższej okazji czy nie ma tam konserwantów w składzie, ale nie rzucił mi się w oczy u mnie w osiedlowym.

czarnulka
    Member
    • Odp.: 43
    • Bywalec

Ja to próbowałam smaczne i szybkie ale samemu tez można coż szybko przyrządzić

kalamburka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 58
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link]@ wrote:

[usunięto_link] wrote:

hehehe, to chyba po prostu kwestia wprawy 😉

ale w takim razie wspomagaj sie jakimis poł produktami i gotowcami na poczatku.

oj już teraz niekoniecznie. czytaj tylko żwiadomie etykiety 🙂

i daj znać jeżli wypróbujesz Lubelle albo inny „wspomagacz” jak wyszło :)) może też znajdziesz jakiż z przyzwoitym składem to pochwal się 🙂

majk@
    Member
    • Odp.: 38
    • Bywalec

Przetestowałam wspominaną wczeżniej Lubellę. Jako, że w sklepie były tylko pikantne rurki, stwierdziłam że spróbuję skoro tak jest zachwalana cała linia produktów. I co się okazało? Danie smakowało wszystkim, zniknęło z talerzy zanim się obejrzałam i pytano o dokładkę 😀

mania
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Zauważyłam, że kuchnia włoska prawie wszystkim smakuje. 🙂 Ja przepadam za makaronami, pizza też jest niezła, ale najlepsza domowej roboty. Ale niektórych włoskich deserów nie lubię.

martyna19
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Wszystkim kochającym włoskie jedzenie polecam tekst z cyklu INTOtase – jak jeżć, z czym łączyć i jak podawać Prosciutto Crudo (szynkę parmeńską) [usunięto_link]

kanna
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

A tam pracochłonne, no bez przesady. Potrawy są bardzo proste, makaron gotuje się krótko (szczególnie al dente), faktycznie trzeba umieć zrobić dobry sos, ale top kwestia wprawy. Składniki można szybciej pokroić. Dłużej robi się pizzę, ale już np. desery takiej jak tiramisu czy panna cotta to w mig. 🙂

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

@Tama wrote:

Jestem fanką włoskiego jedzenia.

znaczy wcinasz to podłe spaghetti, czy mierną, jak na mój gust – w Polsce przynajmniej – pizzę? 🙄 i to cholernie drogą! … … …

@Tama wrote:

Nigdy nie zniechęca mnie czas przygotowania.

mnie jednak zniechęca… robią tyle koło tych włoskich rzeczy…
    w sumie to nic wielkiego 😀 polskie potrawy są o wiele lepsze! :ok:

@Tama wrote:

I – to prawda – odrobina wprawy, a czas skraca się do minimum 🙂

myżlisz – Tama? – przy tych włoskich, kurna? – jezus, chyba przeeesaaadzasz! 8)

ps. ale jest ciepło, nie? a co na zimno proponujesz? 😐

ModnaPorcelana_pl
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 24
    • Bywalec

Uwielbiam włoską kuchnię,w szczególnożci pizze oraz spaghetti- te dwie potrawy uważam za absolutnie klasyczne i obowiązkowe:)

Karolcia82
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 151
    • Zapaleniec

najlepsza na żwiecie bez dwóch zdań choć kaloryczna… 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Włoskie jedzenie – co sądzicie?"

Przewiń na górę