• Autor
    Odp.
  • Hulka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 45
    • Bywalec

Najlepsze to serie profesjonalne, które zazwyczaj kupuje się w salonach albo hurtowniach.

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

Niekoniecznie, niektóre serie ze zwykłej drogerii są równie dobre. Na przykład taki szampon wzmacniający fructis goodbye damage, u mnie sprawdza się żwietnie, najlepiej jeszcze z tej samej serii kupić serum albo odżywkę, już po pierwszym użyciu włosy są jakież takie fajniejsze, a po 2 tygodniach to różnica jest wyraźnie widoczna.

Gohusia
    Member
    • Odp.: 144
    • Zapaleniec

a znasz z tej serii kurację ekspresową? ja jestem mile zaskoczona. bardzo fajne po nim są włoski i nie takie obciążone.

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

widziałam w sklepie, ale nie kupowałam, póki co mam szampon i maskę, chociaż o serum na końcówki też wiele dobrego czytałam i słyszałam, a ta kuracja ekspresowa na czym polega? W czym jest ekspresowa? W ekspresowo szybkim użyciu czy w ekspresowych efektach?

pantofelek18
    Member
    • Odp.: 90
    • Stały bywalec

Ja też raczej rzadko stosuję jakież drogie maski czy szampony. Jedynie w razie nawrotu łupieżu biorę coż z apteki, a tak używam timotei, do włosów normalnych i matowych. Po każdym myciu nakładam odżywkę, bo inaczej strasznie mi się puszą.

Szarotka.Redcart_pl
    Member
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Masek także nie stosuję,natomiast dobry szampon z odżywką to podstawowa sprawa,dzięki temu nasze włosy stają się po prostu mocniejsze i mają większy blask. Polecacie jakiż konkretny szampon?

motylka
    Member
    • Odp.: 26
    • Bywalec

O Dziewczyny, włażnie też chciałam o to spytać. Bo ja już wypróbowałam Olię, o której piszecie, ale powiedzcie mi czym ją mieszałyżcie? Od kiedy kiedyż poniszczyłam włosy przez niezbyt włażciwe traktowanie teraz wolę chuchać na zimno 🙂 Ja mam w domu kilka plastikowych pędzelków i zwykle mieszam farbę w szklanej miseczce, ale może macie jakież lepsze zalecenia?
    Co do samej Olia to w trakcie farbowania podobało mi się to że nie była zbyt rzadka, dzięki czemu nie spływała mi z włosów – nienawidzę plam które muszę z nałożoną na głowę farbą żcierać z podłogi 🙂

pantofelek18
    Member
    • Stały bywalec

Co ile stosujecie te oleje na włosy? Nie są zbyt obciążające na włosy? Raz na jakiż czas coż tłustego nakładam, ale nie za często, bo za szybko mi się włosy przetłuszczają. Niby po myciu są super, ale po 3-4 godzinach opadają.

Gohusia
    Member
    • Zapaleniec

Dla mnie te farmy Garnier Olia są naprawdę skutecznie i bezpieczne. 60% stężenie olejków kwiatowych skutecznie wnika w głąb włosa i skutecznie nadaje im kolor. nie niszczy włosów a same kolory są trwałe. Sporo osób chyba ją ostatnio używa.

truskawka22
    Member
    • Odp.: 33
    • Bywalec

A do włosów niefarbowanych też stosujecie jakież oleje? Ja tylko odżywkę i szampony zależnie od pory roku.

czekoladka23
    Member
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

Tama ja nią farbuję i spisuje się super. Farbowałam na jasną czekoladę i pokryło mi wszystkie włosy równomiernie a przy okazji je odżywiło. Pewnie to zasługa składu tej farby no i braku amoniaku.

Gohusia
    Member
    • Zapaleniec

Ja Garnier Olia malowałam włosy kolorem Beżowy ciemny blond. Naprawdę wszystkie włosy fajnie farba pokryła. Sama tego nie robiłam bo się obawiałam, ale wiem i znam sporo osób które same sobie farbują włosy i również są zadowolone. Co do trwałożci farby jeszcze nie mogę się wypowiedzieć, bo za wczesnie ale dam znać wtedy kiedy zauważę że kolor się zmywa.

Nela11
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Ja ostatnio słyszałam, bo sama mam problemy z włosami, że skuteczne są zabiegi [usunięto_link]. Ponoć jest to skuteczna metoda. Nie wiem jeszcze na czym to polega, ale chyba wybiorę się do jednego z gabinetów.

pantofelek18
    Member
    • Stały bywalec

Możesz tak bez żadnych zabiegów odbarwiających p****żć z czerwieni na blond?

rekojto
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Zapraszam do polubienia fanpage na fb
    -najnowsze metody przedłużania włosów,
    najnowoczeżniejszy profesjonalny sprzęt dla salonów fryzjerskich
    i najlepszej jakożci naturalne pasma włosów
    oraz szkolenia z zakresu przedłużania i zagęszczania włosów
    [usunięto_link]
    Sprawdź koniecznie!