• Autor
    Odp.
  • Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

no ja też jestem ciekawa bo włażnie się czaję na lodówkę z no frost 😉

Dorota123
    Participant
    • Maniak

hehe, niezły sposób, też tak zrobię jak już będę miała na czym 😉

Dorota123
    Participant
    • Maniak

a jak jest z hałasem? chyba głożniejsze są te lodówki, a ja mam otwartą kuchnię, nie będzie mi to przeszkadzać?

Dorota123
    Participant
    • Maniak

no to super, myżlę, ze też mi nie będzie przeszkadzać 🙂 już się nie mogę doczekać 🙂

buli
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 115
    • Zapaleniec

Jak u mnie była wymieniana lodówka, to ociec chodził i patrzy, że głożne, bo własnie ok. 40 dB. Ale facet w sklepie powiedział, że to jest taki „hałas”, jak w bibliotece 😛 I faktycznie – lodóweczki praktycznie nie słychać 🙂

Dorota123
    Participant
    • Maniak

muszę sobie znaleźć coż ,co ma 40 db i sprawdzić, bo jak kupie to już odwrotu nie będzie 😛 chociaż z drugiej strony wolę ten może nieco większy hałas niż rozmrażanie lodówki co miesiąc 😉

buli
    Member
    • Zapaleniec

Ja wiem – też nie lubię takiego okreżlania głożnożci… To bez sensu, bo chyba żadna z nas nie ma urządzenia mierzącego decybele. Powinni porównywać i by było z głowy.

Dorota123
    Participant
    • Maniak

wczoraj, pełna zapału postanowiłam sobie „wygooglać” do czego można porównać dźwięk 40 db i nie zgadniecie do czego? 😛

do szumu lodówki… w życiu mi tak google nie pomogły 😉

ale ogólnie jak tak sprawdzałam to wszystkie mają około 40 db i jeżli ludziom to nie przeszkadza to mi też nie będzie, więc nie ma się co zastanawiać…

buli
    Member
    • Zapaleniec

🙂 Ja mam taką, co budzi mnie w nocy. Ona na pewno nie ma 40 dB :] Nie można dać się zwariować. Tak samo co do klasy lodówki – klasa A jest oszczędna. Nie trzeba się zaraz rzucać na A++. Nie popadajmy w paranoję.

patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

Jasne 😛 To taka paranoja, że te 2 + mniej to już tragedia 🙂 Choć z drugiej strony lepiej zainwestować w te plusy bo w sumie powinny się zwrócić po paru latach 😛
    A z tą głożnożcią to bardzo ciekawe 😛

buli
    Member
    • Zapaleniec

Dokładnie! Chociaż przy pralce głożnożć już dla mnie jest istotna. Mrucząca lodówkę no frost bym wytrzymała. W szczególnożci, że czytałam, że wcale nie są tak głożne, jak każdy myżli. A ile korzyżci z tego się ma! Ale pralka, to tylko z DD i niech jej nie słyszę 😛

Dorota123
    Participant
    • Maniak

ten dźwięk nie jest uciążliwy, chociaż nie ukrywam, ze nieco więcej tych decybeli ma niż standardowa lodówka, np. moja słyszała brzęczenie jak była u nas, ja na to uwagi nie zwracam, wolę mieć nieco głożniejszą lodówkę ale nie bawić się w rozmrażanie 😉

buli
    Member
    • Zapaleniec

Ej… ale tak zupełnie serio – przecież to nie jest głożno… Znaczy się – mi przeszkadza niejednostajny dźwięk. Moja lodówka np. co jakiż czas tak dziwnie „mlaska” 🙂 Jakby ktoż ssał cukierka – i to mnie dużo bardziej rozprasza 😛 Chyba troszkę się demonizuje te dźwięki. Grunt to funkcjonalnożć 🙂

Dorota123
    Participant
    • Maniak

no włażnie mówię, ze jest głożniejsza od standardowych lodówek, ale nie tak głożna jak się spodziewałam po przeczytaniu opinii w necie, bo spodziewałam się takiego małego traktorka w kuchni 😉

Dorota123
    Participant
    • Maniak

mam 🙂 i tryb wakacyjny mam, niedługo zobaczę jak się sprawdza 😆

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Wybuchająca lodówka…"

Przewiń na górę