• Autor
    Odp.
  • Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

hehe, to dobrze wiedzieć, jeszcze nie miałam okazji go wypróbować, ale już niedługo 😉
    za to szybkie mrożenie się przydało, lodu do drinków na imprezie zabrakło 😛

buli
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 115
    • Zapaleniec

Jak działa ten tryb wakacyjny? Lodówka powinna być opróżniona? O co chodzi?

Dorota123
    Participant
    • Maniak

z tego co wyczytałam, zmienia się temperatura w chłodziarce, a w zamrażarce pozostaje bez zmian, więc lodówka zużywa mniej prądu, a żywnożć zamrożona się nie rozmraża

buli
    Member
    • Zapaleniec

Teoretycznie jak wyjeżdżamy, to nikt nie otwiera lodówki… I nie ma problemu, że ciągle się zmienia w niej temperatura – pewnie dlatego może być trochę niższa niż zwykle… Przynajmniej tak mi się wydaje 😀

Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

Wiadomo, że jak temperatura wewnątrz co chwilę się zmienia, to nie jest zbyt zdrowe i dla żywnożci i dla lodówki (w kwestii prądu najbardziej). Po prostu nastawiona jest na stabilną pracę na jednym poziomie, bez przymusu dostosowywania co chwilę temp. do zmieniających się warunków.

Dorota123
    Participant
    • Maniak

w tej kwestii podobno dobrze sprawdzają się też barki w lodówkach sbs
    chcąc wyciągnąć napój nie trzeba otwierać całej lodówki, tylko wystarczy barek i temperatura w żrodku lodówki się nie zmieni i w rezultacie lodówka zużyje mniej prądu.

patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

Mhm, oba rozwiązania są bardzo dobre, choć większożć osób chyba uważa, że ten barek bez sensu jest… A przecież można sporo zaoszczędzić na rachunkach, zwłaszcza w okresie letnim, kiedy nie dożć, że co chwila sięgamy po coż zimnego to jeszcze między temperaturą w lodówce i poza jest większa różnica, a więc i trudniejsze warunki do utrzymania temperatury…

buli
    Member
    • Zapaleniec

A podacie jakiż model z tym barkiem? Chodzi o coż takiego?

Bo chyba nie do końca wiem, o co chodzi…? Tylko chyba to, co pokazuje to jest tylko dozownik wody…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Wybuchająca lodówka…"

Przewiń na górę