• Autor
    Odp.
  • Luiza
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

A ja mogę sobie w każdej chwili zapach choinki zapalić. 😉

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

ale to nie to samo:)

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

nie uzywam jej do ciała tylko włansie spryskuje sobie poduszki,fotel,zasłonki oraz wszystkie tekstylne badziewia w moim pokoju 😀

Robię dokładnie tak samo, zapach pozostaje nawet na długo ;]

pralinka
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

zapach piękny w mieszkaniu może też być dzięki temu jaki odkurzacz do [usunięto_link] wybierzemy i w jaki zapach go uzbroimy . ostatnio kupiłam zapach do odkurzacza pomarańczowy…niebo dla zmysłów.

BillieJean
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 38
    • Bywalec

@Magduż wrote:

świeczki już takie są. W pudełku pachną ładnie, ale jak się je zapali, to nie czuć wcale. Chyba wypróbuję kadzidełka 🙂

To zależy od jakożci żwieczki. Przecież każdy producent używa innej mieszanki zapachowej, także nie można generalizowac. Ja jestem wielką fanką żwieczek, bo daja nie tylko piekny aromat, ale nadaja też wnętrzu klimat.

plateczek
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

ja tez wolę sztuczne specyfiki, przynajmniej nie mam igieł porozwalanych po całym mieszkaniu
    [usunięto_link]

bUla
    Member
    • Odp.: 43
    • Bywalec

ja zakochalam sie w jodle kałkaskiej.

Co roku miala sztuczna ale tym razem nie moglam nie kupic prawdziwej.

Co prawda nie pachnie ale ponoc sie nie sypie.

W kazdym razie jest piekna.

[/i]

jo_asiak
    Member
    • Odp.: 11
    • Bywalec

bula rozumiem ze chodzi ci o zapach tej jodły?

Z tego co wiem to ona niespecjalnie pachnie. ale rozumiem godzina o ktorej pisalas to wszystko tłumaczy

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

xyz
    Member
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1190
    • Maniak

W tym roku dałam się namówić na prawdziwą choinkę i pachniało piknie owszem, ale tylko przez pierwszy tydzień.

A umilam sobie wieczór kadzidełkiem zielona herbata. polecam. fajowy 🙂

kremowa
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 43
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

😆 zabrzmiało to conajmniej tak, jak gdybyż była zagorzałą piromanką 😆 😉 ale orzumiem, że o kadzidełka lub żwieczki chodzi 😉

ja lubię różne sposoby. Czasem żwieczka, czasem kadzidełko, czasem drewniane beczułki nasączane aromatem… sporo widziałam też innych metod np. saszetki zapachowe… Ogólnie jest sporo metod na [usunięto_link] w mieszkaniu, więc każdy może bez problemu wybrać coż dla siebie. Ja bardzo lubię kominki z podgrzewaczem. szukam włażnie czegoż w stylu orientalnym… zastanawiam się nad dwoma: [usunięto_link]
    [usunięto_link] 🙂

o! a ostatnio zrobiłam sobie aromaterapię z goździków! Ale pachniało!!!! 😀 🙄

ecstasy_of_gold
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 98
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

ja zakochalam sie w jodle kałkaskiej.
    [/i]

Trochę inaczej się to pisze.

U mnie w szafie cytrusowa zawieszka, w pokoju aromat olejku zapachowego (bukiet kwiatów), na ciele woda toaletowa o zapachu zielonej herbaty.

Renare
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 23
    • Bywalec

Wietrzenie, czyszczenie i olejki zapachowe, które mieszam z wodą i sodą,a potem tym płynem spryskuję tekstylia w mieszkaniu:) nie mogę używać kadzidełek (duszą mnie), więc codziennie zapalam kominek zapachowy z olejkiem pomarańczowym np. Preferuję zapachy naturalne, nie gotowe mieszanki, choć sama je mieszam, np pomarańcze z wanilią:)Na żwięta mieszałam pomarańczę z goździkami i cynamonem. Długo się taki zapach utrzymuje a po konsekwentnym stosowaniu wchodzi w żciany i mieszanie po prostu cały czas ładnie pachnie.

Alicja_Moraczynska
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Ja miałam problem z brzydkimi zapachami w domu. Wprowadziliżmy się do kamienicy i nie mogłam się pozbyć okropnego zapachu- mimo usilnych starań. Wstydziłam się kiedy przychodzili do mnie znajomi czy rodzina, a u mnie pachniało stęchlizną, zwierzętami i smażonymi potrawami. Zaden odżwieżacz nie pomagał. Koleżanka poleciła mi wypróbowanie neutralizatora zapachów firmy Eco World. Dzieki niemu stopniowo pozbyłam się swojego problemu! Polecam wszystkim, którzy borykają się z takim samym problemem.

bajaderka
    Member
    • Odp.: 12
    • Bywalec

Bardzo dobry efekt dają olejki zapachowe. Ja mam naturalne, najbardziej podoba mi się cytrynowy. Ładnie pachnie i odżwieża a przy tym sam w sobie nie jest zbyt intensywny.

Crystaline
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 88
    • Stały bywalec

Osobiżcie preferuję cięższe zapachy ambrowe z nutą kadzidła i podobnym zapachem lubię otaczac się w mieszkaniu. Zazwyczaj stosuję różne olejki w kominkach oraz żwiece zapachowe.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Zapach w domu"

Przewiń na górę