- AutorOdp.
- 23 listopada 2012 at 11:58
Aby stracić zbędne kilogramy to przede wszystkim ruch i ćwiczenia. Nie trzeba katować się dietami, można jeżć wszystko, ale z głową. I pic dużo nie gazowanej wody.
23 listopada 2012 at 19:21No włażnie – często jeżć ale mało, nie podjadać, nie jeżć tłusto.
8 grudnia 2012 at 10:18Popieram, rozbić sobie posiłki na regularne małe 4-5 posiłków co np. 2-3h, nie jeżć też bezpożrednio przed snem. Trochę ruchu do tego i żadne diety nie są specjalnie potrzebne.
9 grudnia 2012 at 14:36Odchudzanie to nie taka prosta sprawa. Na początek warto udać się do dietetyka, który ułożył by specjalną dietę dla ciebie. Pokazał jak się odżywiać, co jeżć, a czego unikać. No i trzeba ćwiczyć, bez tego ani rusz. Według mnie ćwiczenia to podstawa. Można też dodatkowo sięgnąć po jakież suplementy wspomagające odchudzanie. np. tabletki odchudzające.
10 grudnia 2012 at 16:05moge przyjąc wasze wszystkie kg. objadam sie slodyczami, jem nie regularnie, na kolacje frytki, ryba, ciastka,piwko i dalej nie tyje….
5 stycznia 2013 at 16:59Dziewczyny jest styczeń i wiadomo nowy rok nowe postanowienia! A jaj was wszystkie zaskoczę bo do dietetyka w halsa zapisałam się już w grudniu 2012 i teraz to mogę tylko powiedzieć, że każdemu życzę takiego wejżcia w nowy rok jak moje… – 4 kg i spada… trzymajcie kciuki!! 😉
25 stycznia 2013 at 17:24a ja niedawno wpadlam na swietny pomysl zrzucenia zbednych kilogramow. a mianowicie moje dziecko juz zaczyna wszystko mniej wiecej jesc i nie zaluje sobie oczywiscie wiec nakladam na jeden talerz i dla mnie i dla malej . ona je troche ja jem troche i oczywiscie co trzy godziny. minelo dopiero 2 tygodnie a ja schudlam juz 2 kilogramy .oprocz tego oczywiscie ruch. rower i cwiczenia.
31 stycznia 2013 at 12:31Ja zdecydowanie polecam regularny wysiłek fizyczny. 🙂 Na początku nie jakiż wielki, żeby się nie zniechęcić. I musi być to coż przyjemnego, inaczej trudno się zmotywować. Dietę moim zdaniem warto wprowadzić dopiero po 2-3 tygodniach treningu, bo inaczej można być osłabionym. Najlepiej jeżć lekkie posiłki, ale do syta i o stałych porach, wyeliminować mocno przetworzone jedzenie.
15 lutego 2013 at 15:42Mnie po ciąży zostało mnóstwo zbędnych kilogramów. Od dwóch tygodni jestem na diecie. 5 kilo za mną. Dieta, ćwiczenia, tabletki Therm Line Forte. Szczególnie ćwiczenia są dla mnie ciężkie, ale się trzymam.
15 lutego 2013 at 20:17No tak od samych tabletek się nie schudnie, one wspomagają a ćwiczyć systematycznie trzeba. Przymierzam się do schudnięcia i też mam zamiar kupić tabletki.
18 lutego 2013 at 09:08ślicznotka, a co ćwiczysz, jakie ćwiczenia? Chodzisz gdzież na ćwiczenia czy we własnym zakresie ćwiczysz?
19 lutego 2013 at 15:36Ćwiczę na siłowni. Fitness i Magic Bar na ramiona i uda. Nadal biorę Therm Line. Jem mało, ale zdrowo. Już siedem kilo mniej.
19 lutego 2013 at 21:12Kupiłam i zaczynam od jutra 😉 Tylko najgorzej będzie pożegnać się ze słodyczami ;( Ale mam nadzieję, że będę twarda i nie dam się pokusie.
21 lutego 2013 at 07:43Raz na jakiż czas coż słodkiego nie zaszkodzi jeżli tylko masz zbilansowaną dietę i ćwiczysz regularnie, także trzeba sobie to dobrze zaplanować, nie zawsze oznacza to wyrzeczenie się totalnie ze wszystkiego 🙂 na początku trudno ale potem już będzie tylko lepiej! 🙂
22 lutego 2013 at 11:13Moim zdaniem większożć wczeżniejszych wypowiedzi jest trafna. Najlepsze efekty odchudzania przyniesie pewnie połączenie odpowiedniej, zbilansowanej diety, regularne ćwiczenia fizyczne, oraz suplementacja dobrze dobranym preparatem na odchudzanie.
Grunt to żeby nie przesadzić w żadną stronę. Ani zbyt rygorystyczna dieta, ani zbyt ambitnie przygotowany plan treningowy nie przynoszą oczekiwanych rezultatów.
Ja swego czasu miałam problem z nadwagą. Zaczęłam stosować podstawowe zasady zdrowego żywienia. 2 razy w tygodniu siłownia no i kupiłam przy tym tabletki odchudzające, które miały również działanie oczyszczające. Bez jakiż wielkich wyrzeczeń i bez wiecznego uczucia głodu schudłam ponad 8 kg. Jest to dla mnie dowód, że odpowiednie nastawienie i dobrze skomponowany plan odchudzania są skuteczne 🙂
- AutorOdp.